Kreyks Kreyks komentáře u knih

☰ menu

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Naprosto skvělá kniha, okamžitě jsem se do ní dostala a během tří dnů přečetla. Svět, který autorka vytvořila se mi hned zalíbil a hlavní trojku si hned oblíbila. (Ale Dorian je lepší. Nechápu, co máte všichni s tím Chaolem.. -.-) Jediný mínusko knihy mi přijde u hlavní hrdinky, která se pořád pyšní tím, jak je skvělá vražedkyně, jak by jí stačil jeden pohyb a všechny by je zabila a pak neudělá nic. Žádná krev, žádná vražda. Pff

11.08.2016 5 z 5


Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Nevím co na to říct.. Prostě úžasná kniha :) Vše do sebe zapadne, osud Eragona se zpečetí.. úžasný nápad s cestou na Dorú Arabeu? Eldunarí? Prostě super.. Onen otevřený konec je taky super - aspoň si můžu představovat, že Safira s Fírnenem a Eragon s Aryou prostě můžou žít dál :3
A nemůžu se nepochlubit :D V roce 2012 měl Paolini tady v Česku autogramiádu a já mám od něj na Inheritance podpis :3

08.06.2015 5 z 5


Brisingr Brisingr Christopher Paolini

Je vidět, že Paolini se při psaní knih vyvíjel a tak knihy jsou lepší a lepší.. (Pokud to snad jde.) Nejvíc se mi líbilo vyrábění Brisingru.. Fakt jsem tomu věřila doteď přemýšlím, že bych si nějaký vyrobila.. (ehh, i když to asi neuskutečním) A podívat se na svět skrz Safiřiny oči? Super nápad! Fakt jsem se bavila u jejího pojmenování věcí.. Naprosto dokonalá kniha..
Un du evarínya ono varda.

08.06.2015 5 z 5


Eldest Eldest Christopher Paolini

Knížka je úžasné pokračování prvního dílu.
Je zde dobře popsané jak Eragon putuje a.. kdo by si nezamiloval elfy a Ellesméru? :) Všechno je propracované, vše do sebe začíná zapadat..
Líbí se mi, jak Paolini popisuje hned z víc pohledů - Roranovo burcování Carvahallu, Nasuadina politická akce.. Prostě úžasné.
Nemohla jsem se ubránit a začala se učit starověký jazyk :D

08.06.2015 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Knížku jsem poprvé objevila již v roce 2011 a nemohla od ní odtrhnout oči. Naprosto úžasná kniha, plná různých zvratů a překvapení. Velmi se mi líbí, jak je zde popsané, jak Eragon protestuje proti vraždám - je vidět, že Paolini se nad tím doopravdy zamyslel. Nikdo by jen tak nepřihlížel ke chladnokrevným vraždám - to je něco, co hodně autorů opomíjí, ale Paolini na to nezapoměl. Celkově postavy jsou reálné, nic není strojené.
Tuhle knížku jsem si prostě zamilovala a ráda se k ní vracím :)

08.06.2015 5 z 5