Kopretina
Kniha je z půlky sestupná, z půlky vzestupná, ta druhá půlka se mi četla lépe. Asi u vody v létě bych ji ohodnotila lépe, dnes hodnotím spíš podprůměrně.
No, musím říct, že jsem knize nepřišla na chuť. Po celou dobu mě napadala věta z Pelíšků: to muselo dát práce, a přitom taková blbost.
Knihu jsem si zakoupila jako výherkyni Magnesia Litera, s chutí se do ní pustila. Začátek byl slibný, rozehrání děje se mi líbilo. Pak nadšení upadalo, po dočtení jsem zklamaná a lituji nákupu. Za mě průměr.
Krásné, čtivé a jemně psané příběhy z Bible, pravděpodobně od evangelíků. Mezi kapitoly jsou vloženy písničky, vysvětlující texty o Bohu, modlitbě, hříchu, desateru...
Kniha mě bavila, už aspoň vím, jak vystrašit stromy a jak na kůrovce!
Bezvadná kniha, bavilo mě to. I ilustrace jsou nádherné.
Moc krásné, bavilo mě to, jména jsou fakt vtipná!
Krásná kniha, bezva ilustrace, vtipná, hlavně jména.
Moc krásná kniha, škoda, že už mám děti velké, ráda bych ji s nimi četla.
Autora mám ráda, a ráda jsem přelouskala tuto jeho novou knihu. Něco mě zaujalo víc, něco méně. Zajímavý počin, díky za něj!
Od začátku mi přišlo, že autor je stejný, později spíš podobně laděný, jako Rowlingová v sérii o Cormoranu Strikovi. No a vyústění příběhu mě v tom jen potvrdilo. Druhou půlku jsem četla v kuse, nemohla jsem se odpoutat, potřebovala jsem vědět kdo a jak a proč. Vraha už ani nehádám, to mě odnaučila Agatha Christie.
Kniha mě tedy nenadchla a to autora mám velmi ráda. Povídka Porota je dokonce horor. Za mě je nejlepší Esmeralda, ta mě pobavila nejvíc.
Opěvovaná kniha mě nezaujala, ztrácela jsem se v ději a nerozuměla jeho chování. Ani styl mi nesedl, bylo to na mě velmi ponuré, někdy jakoby sto let staré, jindy moderní. Pár bodů za charakter hlavního hrdiny.
Nádherná kniha, citlivá, moudrá, lidská, surová a srozumitelná. Hltala jsem ji a nevěděla, jestli se víc těším na kapitolu o stromech nebo z jejího života. Vážím si pokory autorky, s jakou přistupuje k výzkumům, poznatkům i svým úspěchům, jak přistupuje k druhým, k Billovi, synu.. Jedna z nejkrásnějších a nejcitlivějších knih, co jsem kdy četla.
Do systematického čtení Bible jsem se dala v lednu loňského roku, přečetla jsem ji tedy za rok a třičtvrtě. Mnohé knihy Starého i Nového zákona jsem četla již dříve, spoustu příběhů a pasáží jsem znala, ale celou jsem ji přečetla poprvé. Bylo zde několik aha efektů a také mnoho rozčarování. Považuji ji za základ mého nejen duchovního života.
Myslela jsem, že knihu jen prolistuji, kouknu na fotky, nicméně od první stránky mě chytla a bavila. Když jsem byla cca v půlce onemocněla jsem. Při čtení mě napadlo, protože v knize jsou popsány důkladně alba, kdo jaké písně napsal, o čem jsou, čím se autoři inspirovali a jaké jsou v písních zajímavosti, že bych si je mohla při tom poslouchat. A tak jsem si je online pouštěla, sledovala psané se zpívaným a moc moc jsem si to užila. Velký exkurz do života a díla Beatles. Autorovi patří velká poklona!
Bezvadná kniha o příkladech svatých v denním užívání charismat a v denním životě ve spojení s Duchem svatým. Po přečtení ještě víc toužím po větším spojení s ním. A to jsem mu říkala už při ranní modlitbě a hned mi v obchodě přihrál člověka, který byl vhodný pro svědectví a já neotevřela pusu. No, mám se co učit .
Odpočinková kniha na dobu dovolené. Příběhy mě zaujaly, zajímalo mě, jak to dopadne, no "doják".
Když mi pro čtení "zahoří srdce", tuším, že autor trefil své povolání při psaní knihy. A to jsem při čtení této knihy ucítila. Zdravé sebevědomí spojené s pokorným přístupem k duchovním věcem je silná autorova stránka, která knize dodává na autentičnosti. Doporučuji!