Kokesar13 Kokesar13 komentáře u knih

☰ menu

Nový policista Nový policista Kate Thompson

Krásný příběh o irské vesnici, která měla téměř všechno. Všechno, kromě času...
Doporučuji! ;-)

25.06.2017


Vegetariánka Vegetariánka Han Kang

Vegetariánka je kniha, která vám bude ještě dlouho po přečtení ležet v hlavě!

11.06.2017


Chlapec na vrcholu hory Chlapec na vrcholu hory John Boyne

Čtivý příběh, který vás jistě zasáhne!

11.06.2017


Stín banyánu Stín banyánu Vaddey Ratner

Poeticky napsaná kniha, kterou by si měl přečíst snad každý...

11.06.2017


Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Neobyčejný příběh jedné neobyčejné lásky dvou neobyčejných lidí... :-)
Pěkná oddechová knížka.

14.05.2017


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Kráska a zvíře - krutá verze slavné pohádky vás určitě nezklame! :-) Kniha se mi líbila a vřele ji doporučuji. Pokud váš zajímá můj názor na knihu, přečtěte si moji recenzi zde - http://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/kraska-a-zvire-kruta-verze-slavne-pohadky-vas-urcite-nezklame-7748

10.04.2017


Život není kabaret Život není kabaret Jacqueline Wilson

Jacqueline prostě válí. Její knihy naprosto miluju. tato série je ale má nejoblíbenější. Zbožňuji historické romány...a tato série je něčím naprosto výjimečná. Možná, že to bude tím neuvěřitelně čtivým stylem psaní autorky?
Chci další díl!!! :-)

31.03.2017


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Tuto knížku jsem přečetla během pár týdnů v angličtině... a moc mě bavila! Přiznávám se, že na konci jsem se málem rozbrečela.
Určitě tuto knihu doporučuji v originále, protože když ji zvládla přelouskat za dva týdny třináctiletá holka, tak už to jistě zvládne každý! :-D
DOPORUČUJI!

09.03.2017


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Nechápu, jak se může tato kniha přirovnávat k Dívce ve vlaku?! Dívku ve vlaku jsem slupla jak malinu a doteď je to moje nejoblíbenější knížka. Moc jsem se na Zmizelou těšila, ale... neuvěřitelně mě zklamala. Začátek byl zajímavý a pak to byla nuda nuda nuda a nakonec hrozná nuda. Po první polovině knihy jsem si řekla, že teď už to určitě přijde (jak většina čtenářů říká), ale podle mě to bylo horší a horší! Konec mi připadal úplně padlý na hlavu. Postavy nesympatické a zbytečně dlouhá kniha.
No, promiňte, ale tahle kniha je asi zatím to nejhorší co jsem četla. A já se tak těšila! :-(

11.12.2016 odpad!


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Tato kniha se okamžitě stala hitem, a já to nechápala. Jak je to možné? Vždyť i ta anotace je taková... divná! Nedá se z ní vůbec vyčíst, o čem kniha je. No, a tak mi knihu mamka koupila k narozeninám.
Lidi... já jsem dva dny nevylezla z postele! Četla jsem jako šílenec dokud jsem tu zatracenou knihu nedočetla. :-D Dívka ve vlaku je něco jiného, něco nového, něco ÚŽASNÉHO! Je to naprostá pecka!
Dívka ve vlaku je prostě moje srdcovka. Skvěle vygradovaný děj, zajímavá zápletka, spoustu nevěry a hromada napětí!
Neváhejte, milí čtenáři, a kupte si tuto knihu! Já jsem dlouho váhala, a teď to prostě nedokážu pochopit. :-D
Moc moc doporučuji!
P.S. Tato kniha se nejlépe čte ve vlaku. To uklidňující drncání, skřípání brzd, houkání projíždějících vlaků...

11.12.2016 5 z 5


Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Ruta Sepetys je moje oblíbená autorka... a zase nezklamala. :-) Bohužel, tato kniha mě tak neoslnila jako V šedých tónech a Sůl moře. Každopádně - téma je opravdu originální, příběh čtivý a...
No, co na to říct. Prostě Ruta. :-)
Doporučuji!

11.12.2016 4 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

V šedých tónech je prostě knižní klenot. :-) Ruta Sepetys je úžasná spisovatelka a hlavně velmi empatická žena. Zajímavé je, že autorka v této knize pohlíží na 2. světovou válku z "druhé strany". Kdepak, žádný Hitler... ale Stalin! Příběh je velmi čtivý, postavy v knize mají duši a celý průběh války je přesvědčivě popsaný.
Tato kniha prostě stojí za přečtení! Vřele doporučuji!
P.S. Jo a nezapomeňte si koupit kapesníky... hodně kapesníků :-)

11.12.2016 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Ruta Sepetys zase zaválela! Úžasný příběh, který se vám vryje pod kůži. Na autorce obdivuji to, že dokáže objevit, nádherně zpracovat do čtivé podoby a dojmout čtenáře po celém světě úplně novým tématem.
Knihu moc a moc doporučuji!

...Nesmíme dopustit, aby pravda zmizela s těmi, kteří to vše prožili...

11.12.2016 5 z 5


Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Knížka se mi líbila, byla čtivě napsaná a přečetla jsem ji do tří dnů. :-) Ale chybělo mi tam to kouzlo. To, co čtenáře přinutí nad knihou dlouze přemýšlet. Upřímně - nechápu, proč je kolem této knihy takový rozruch. Ano, hlavní myšlenka je dobrá, téma velmi silné... ale zbytek je jen obyčejný příběh jedné zamlklé holky. No, existují určitě i lepší knihy s tímto tématem. Ale kniha jako celek se mi líbila, dobře se četla a konec byl také ok. :-) Shrnula bych to jako oddechové čtení...

11.12.2016 3 z 5


Byla jsem tu Byla jsem tu Gayle Forman

Jedním slovem - ÚCHVATNÉ. :-) Nemohla jsem se od ní odtrhnout! Téma bylo velmi smutné, ale přesto z této knihy nemám ponurou náladu. Spíš si teď víc vážím svého vlastního života... Cody mi byla celkem sympatická a i o Benovi jsem ráda četla. Líbil se mi konec, ze kterého mě ještě teď mrazí. Byla jsem tu - tato věta nás provází celým příběhem... a dlouho na ni nezapomenu!
Vřele doporučuji. Stojí to za to! :-)

11.12.2016 5 z 5