koala Online koala komentáře u knih

☰ menu

Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Velmi vydařený, napínavý a překvapivý díl, věnovaný Chaolovi. Pro mě jeden z nejlepších ze série. Chaol s Irene, Manon a Elide s Lorcanem mi nejvíc přirostli k srdci :-)

04.09.2019 5 z 5


Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Opět nádherná kniha oblíbené autorky. Jsem ráda, že navazuje na předchozí trilogii, i když z příběhu který známe odbočila úplně jiným směrem a přesto nakonec do sebe vše zapadlo. Moc se těším na další díl. Posledních pár řádek naznačuje, že nedopadlo vše jak už se zdálo a před hlavními hrdiny vyvstanou nečekané okolnosti...

04.09.2019 5 z 5


Dokážete udržet tajemství? Dokážete udržet tajemství? Sophie Kinsella (p)

Opravdu vtipná knížka, naposledy jsem se tak nasmála u Poslední aristokratky :-) Hlavní hrdinka mi v mnoha ohledech připomínala Bridget Jonesovou. Hlavní hrdina byl velký sympaťák, trochu mě ale zklamala závěrečná část knihy, Jackovo tajemství skutečně nebylo žádné velké terno, jak píší i ostatní, jako by to autorka neměla pořádně domyšlené až do konce, nesedla mi ani ta estráda se všemy odhaleními celému světu, a tak nějak to i příliš rychle skončilo, ale tři čtvrtiny knihy byly naprosto perfektní a rozhodně doporučuji.

16.01.2019 4 z 5


Křišťálový meč Křišťálový meč Victoria Aveyard

Velmi napínavá, akční záležitost, kterou člověk jen tak neodloží. První díl se mi líbil víc, měl hezky nakročeno s malou, drzou, hrdou zlodějkou ... trochu mě mrzí, že se z ní postupně stala opět jakási Terminátorka, na jejíž bedrech leží záchrana celého světa, jak je dnes trochu v módě :-( Mám raději, když ženy hrdinky zůstanou ženami a bojují svými vlastními zbraněmi. Jinak mi povahy postav přijdou nějak nestálé, proměnlivé, nestabilní ... no jsem napnutá, jak to bude pokračovat, konec byl dost nečekaný.

09.01.2019 3 z 5


Bojovnice slunce Bojovnice slunce P. C. Cast (p)

Napínavé pokračování, které uvízne pod nehty ... až mě mrzí, že nemám po ruce hned další díl. Vše se vyostřuje, zlo se rozpíná, naštěstí ale nepohltilo všechny. Bůh smrti se probudil a upřel své kruté oko i na Mari. Podaří se jim doputavat až do bájné země větrných jezdců?

09.01.2019 4 z 5


Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Doporučuji ... pro mě jedna z nejlepších knih autorky i když je celkově dost smutná.

26.07.2018 5 z 5


Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Pozor zápletka! Nejvíce mi k srdci přirostl Howard (nejspíš moje věková skupina) ... za to jak ochotně do svého života přijal Linu, za to jak miloval její mámu ... jen bych mu přála trochu víc toho životního štěstí ... třeba v dalším díle v podobě nové lásky? ...

12.07.2018


Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Pozor zápletka! Přečteno za dva dny ... to mám ráda, když se knížka zakousne, svižně plyne a nepustí. Navíc nabízí i něco k přemýšlení. Jediné, co mi v závěru hodně vadilo, bylo nedotažení s Jules, která byla z mého pohledu nejen zákeřná lhářka a intrikánka, ale až nebezpečná psychopatka, která se rozhodla, že někomu zničí život a ukradne mu jeho pozici. Když opominu to, že to nakonec Gie prospělo a charakterově ji to posunulo k větší vyzrálosti, stejně tam postrádám prostě nějakou spravedlnost, zadostiučinění, minimálně prokouknutí z Claiřiny strany. Nějaké výmluvy na těžkou rodinnou situaci neberu ... ani to by nikoho nemělo opravňovat k takovému chování.

12.07.2018 4 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

Tak a pohádkám o Popelce Cinder, která dělá služku u své nevlastní matky a dvou nevlastních sester, a do které se nakonec zamiluje samotný princ, o Červené Karkulce Scarlet, která hledá svou babičku mezi vlky, o unešené Locice Cresscent s dlouhými vlasy, celý život držené v družici a jejím zachránci, zlodějíčkovi Thornovi a o ze všech nejkrásnější Sněhurce Winter, kterou nechá žárlivá, temno temná macecha Levana neúspěšně zabít je u konce. Do toho malinko sci fi, trocha revoluce ... dokonce střevíček v podobě nevyhovující, příliš malé, upadlé, kyborgské nohy :-)

07.07.2018 4 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Jedna z nejlepších sérií co znám. Smutné je, že už ji mám přečtenou a hrozně se mi po všech stýská :-(

09.05.2018 5 z 5


Z vůle Luny Z vůle Luny P. C. Cast (p)

Osvěžující, jiná fantasy ... zajímavě vykreslené světy Poutníků (Hrabošů), Lesního kmene, Lovců kůží. Moc se těším na další díl. Krásná obálka jako bonus.

24.04.2018 5 z 5


Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Úžasné pojetí Krásky a zvířete, miluji popisy nelítostné i přívětivější přírody, zasněžených lesů obzvlášť. Ze začátku mi to hodně připomínalo Dvůr trnů a růží a jsem moc ráda, že se příběh velmi rychle odebral vlastím směrem. Kniha byla nesmírně napínavá a přečetla se tak nějak sama až příliš rychle ... proto mě nejdřív zklamal její konec, který mi přišel příliš zkrácený, nepropracovaný, málo dramatický ... ale čím víc o tom přemýšlím, spolu se závěrečnými slovy autorky, tím víc si myslím, že to je dobrý konec ... není to jen pohádka, je to geniální vyprávění o prokletí neklidných, touhami zmítaných, stále hledajících duší.

08.03.2018 5 z 5


Tvář plná světla Tvář plná světla A. C. Nor (p)

Pěkný vesnický román se zachycením silného dialektu, který už dnes v běžné mluvě nepotkáme. Pro ty, kteří se chtějí dozvědět něco z minulosti pyšných sedláků, mezilidských, sousedkých vztahů na venkově.

09.01.2018 5 z 5


Bez lásky Bez lásky Vlasta Javořická

Paní Javořická byla úžasným znalcem povah lidských, skvělým pozorovatelem sousedských či rodiných vztahů. Vykreslení otce tyrana a pijana bylo až neuvěřitelně reálné, ale i to, jak se někdo nedokáže za celý život takovým lidem vzepřít a jiný by se zase nechal raději zabít ... nebo co s lidmi dokáže udělat poblouznění láskou či zamilovaností ... no je to prostě pěkné počtení ze života. A opět krásná archaická čeština.

09.01.2018 5 z 5


Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Přečetla jsem ji tak rychle, četla jsem až do tří do rána ... a hrozně mě pak mrzelo, že už to mám přečtené, že jsem si to měla víc šetřit. Tento díl překonal ten první a těžko se mi teď bude čekat na vydání dalšího. Bylo to napínavé, chytré, tajemné, zvláštní prostě perfektní ... takovéto knihy bych mohla číst pořád. Hlavní hrdinka sympatická, odvážná, celý fantazijní svět úžasně zajímavý.

09.01.2018 5 z 5


Poušť v plamenech Poušť v plamenech Alwyn Hamilton

Kniha je nesporně napínavá, přečetla jsem ji během dvou dnů. Začetla jsem se už do další knihy, ale pořád se v myšlenkách vracím do pouště a přemýšlím, co bude se všemi postavami asi dál ... a to mě baví, když mi kniha tak nějak uvízne pod kůží :-) Hlavní hrdinka mi přišla taková klučičí, tak doufám, že v dalších dílech dozraje v ženu. Když to srovnám s knihami: Zakázané přání nebo Pomsta a rozbřesk, tak mi tam chyběla atmosféra orientu, kdyby nebylo těch jmen a pouště, mohl to být klidně western z divokého západu :-) tak za to jedna hvězda dolů. Obálka je skvostná!

04.11.2017 4 z 5


Zakázané přání Zakázané přání Jessica Khoury

Pozor zápletka! Hezká pohádka, která má s tou původní společného jen zloděje Aladina a lampu s džinem respektive s džinkou. Proto se mohl i Aladin klidně jmenovat jakkoliv jinak a nepřipomínat dětský příběh. Kniha mě velmi bavila, ale trochu mě zklamal konec, ze dne na den zdvojnásobené daně, jako ze socialistických, budovatelských pohádek "Pyšná princezna" a lid, který Aladin během půlhodinky přesvědčil, kdo je fénix, že mají popadnout sudlice a kosy a jít na pomoc, jako z "Princezny se zlatou hvězdou na čele" mi přišlo nějak nedomyšlené, nedotažené. Ale i tak hezké počtení.

29.10.2017 4 z 5


Palác lží Palác lží Erin Watt

Naprosto nechápu zařazení do "young adult", mě to přišlo pro dospívající děti a mládež celkově nevhodné. Z většiny charakterů mi bylo nanic, tím víc, že se to odehrávalo na střední škole. Asi bych to přenesla spíš do světa showbyznysu nebo modelingu ... tři hvězdy dávám za čtivost.

25.10.2017 3 z 5


Až úplně dolů Až úplně dolů Jennifer Weiner

Určitě zajímavá kniha, i když místy dost rozvláčná, náročná až smutná. Bylo pro mě přínosné seznámit se s problémem závislosti z pohledu závislého, detailně nahlédnout do jejich života, duše i mysli. Je to opravdu hnusná nemoc, obvzlášť má li člověk rodinu a bohužel velmi často končí tragicky.

18.10.2017 4 z 5


Tělo a duše Tělo a duše Marcelle Bernstein

Skvělá kniha pro všechny, kteří byli v životě donucení, udělat zásadní, vše měnící, životní rozhodnutí. Aneb, když duše i tělo dojde tak daleko, že už to prostě dál nejde a vše se musí změnit od základu. Boj se zvyky, s přesvědčením i se svědomím je však nesmírně těžký. Autorka dokázala navíc k tématu přidat napětí, zajímavě je podané i vše, co se týče přádelny, jen ta erotika v samém závěru mi k tomu nějak nesedla, této knize by prospěly spíš jen letmé náznaky.

29.09.2017 4 z 5