Je to určitě milá kniha, hlavní hrdinka si, jak už je u tohoto žánru zvykem, stojí na vedení. Doporučuji všem ženám a dívkám do cca 20 a těm, kterým nevadí nenáročná naivní feelgood romantika. Mě to moc neuchvátilo a nejvíc mě bavilo to D&D. :D
Tohle bylo opravdu náročné čtení. Kruté, těžké a skvělé. Přiznám se, že moje znalosti kurdského národa jsou mizerné a před přečtením této knihy byly mizivé. Předsudky jsou hrozná věc, ať už se týkají jakékoli oblasti. V téhle knize se to jimi jen hemží. Taky neštěstím a pokrytectvím. Zajímavý způsob vyprávění v úvodu a na závěr, marně přemýšlím, zda jsem už vůbec někdy četla něco v du formě. Co vím určitě, tak ne v du formě, která neoslovuje čtenáře, ale postavu. Velmi sugestivní.
Moje pocity jsou hodně rozporuplné, bylo to takový příliš vzletný a ukecaný, začátek nuda, pak dobrý a pak zas trochu nuda. Hlavní hrdina by zasloužil metál a hlavní hrdinka to sice měla těžký, ale za mě to zbytečně hrotila. Témata řešená v knize sice byla záslužná, ale vlastně mě, až na prostřední pasáž, která se týkala matky hlavní hrdinky (a ta mě bavila i dojala), nezasáhla.
Dozvěděla jsem se spoustu nových informací. V Londýně jsem byla poprvé a naposledy tak před 22 lety a nepamatuju si vůbec nic. Každopádně se tam snad zas někdy chystám a díky Lukášovi ho uvidím novýma, méně turistickýma, očima. A to nemyslím negativně. Dozvěděla jsem se spoustu nového (možná jsem si v některých případech také připomněla něco, co jsem zapomněla). Jsem ráda, že se nejednalo o nadšenou ódu na království a jeho hlavní město, ale spíše střízlivý popis lesku a bídy celé kultury - a to jak optikou reportéra, tak člověka, který se v té kultuře musel naučit otáčet. Kniha mě prostě bavila, skvěle se četla. Doporučuju vřele, stejně jako autorovy reportáže v televizi.
Na úvod povzdech nad děravostí zápletky. Osobně si dovedu představit, že kdyby si autor dal trochu práce, mohla dávat trochu větší logiku. Ale dobře, beru jako fakt, že se jedná o jakousi vedlejší realitu. Navíc, děti evidentně moje problémy netrápí a příběh se jim líbil. A rozhodně nemohu opomenout to poučení, které příběh provází, tedy to, že reálný svět je lepší než ten virtuální. Za to hvězdička hore. Ale osobně tedy fakt utržená nejsem
Začátek mě naprosto nadchnul, pak následoval trochu sešup, ale pořád nadstandard. To, jak autorka píše, mě opravdu baví, je svižná, originální, umí zaujmout a vystavět napětí. Jen jsem byla celou dobu trochu přehlcená - fantastickým místopisem, reáliemi, názvy i postavami. A místy i dějem, což bylo trochu matoucí. Ani si nejsem jistá, jestli bych byla schopná správně někomu převyprávět, co všechno se v knize odehrálo. Celá Grai je taky značně krvavá a krutá. Sečteno podtrženo, v tomto ohledu chápu to srovnávání s Hrou o trůny. Ale stejně jako svět Westeros, i svět Isarell a Bastiena stojí za to navštívit. A já budu v sérii určitě pokračovat, snad se v ní neztratím. Určitě chápu některé výhrady k mouchám celé knihy, ale upřímně, nechápu, jak tak rozsáhlý příběh Kristina dala ve svém mladém věku tak dobře dohromady. Díky nakladatelství Host za knihu na recenzi a těším se na další díly.
Tohle je snůška klišé, ale skvěle napsaná, takže autorce ´odpouštím´. Určitě si od ní ještě něco přečtu, uvidím ale, zda to bude víc než jedna kniha. Trochu se totiž obávám, že to bude všechno na jedno brdo.
Nemůžu se ubránit srovnání s autorčinou Pomocnicí. Autorka se trochu opakuje, přesto je kniha velmi čtivá a bavila mě. Hlavní hrdinka se chovala trochu nelogicky, ale proč si kazit příběh realistickou reakcí, že? ;) 3,7/5
Svižně napsaná a celkem osvěžující detektivka. Trochu překombinovaná, jak to teď často bývá, ale přesto čtivá a zábavná. V sérii rozhodně pokročím i dál, předpokládám, že se postupně vyřeší i případy obou nespravedlivě odsouzených hlavních hrdinů.
Po dlouhé době mám pocit, že jsem četla jinou knihu než ostatní hodnotící. Tohle bylo prostě totálně ploché. Ano, jsou tam všechna slibovaná témata, ale tak naivně zpracovaná až hrůza. Naprosto nerealistické, sladce hloupé. A ta lampička na titulce měla svítit ve tmě. A nesvítí. Kdybych knihu neměla ve společném čtení, bude to moje první letošní DNF.
Tohle bylo velmi zábavné čtení. Miluju, když mě autor/ka dokáže překvapit zvratem a jsem jako Karel Gott na Slavících. A Schneider se to povedlo. Ne při prvním plánovaném překvapení, tam jsem “odhalení” odhadla správně, ale úplně na konci, kdy … No, nemůžu prozradit víc, než že jsem si vzpomněla na jeden film z konce osmdesátek s Michaelem Douglasem. A očekávám, že dvojka téhle zábavné knih bude mít zčásti dost podobný obsah. :D Já si ji určitě přečtu!
Tohle bylo rozhodně velmi zajímavé čtení, vztahovka s lehkým přesahem. Bavila mě hodně linka výcviku a přípravy na cestu do vesmíru, vztahová o malinko méně, protože nemám moc ráda ty natvrdle věčně pochybující hrdiny a hrdinky, které si nechají … na hlavu. Taylor Jenkin Reid se navíc s postavami nemaže.
Nif mof teda. Bylo to trochu přehnané na můj vkus. Aby dítě říkalo, byť v přehnaně vyeexponované pohádce svojí matce “krávo”, na to nejsem úplně připravená. Ještě asi dáme šanci Babičce drsňačce, jinak jsem ale autorem tentorkát trochu zklamaná.
Jsem neskutečně ráda, že jsem narazila na autorčinu výzvu ohledně možnosti zrecenzovat její knihu. Jinak bych asi o tenhle skvělý příběh přišla. A upřímně! Byla by to neskutečná škoda.
Chvílemi jsem se trochu ztrácela v přehršli jmen a dějů, ale je to sága, tak co jiného čekat? Je to nápadité, akční, zábavné a moc příjemné čtení. Vřele doporučuju!
Tohle se těžko hodnotí jako celek. Jako jo, je to sranda. Ale ne celou dobu. Taky je to kniha, se kterou se do velké míry ztotožňuju. A měl by si ji přečíst každý, kdo si ji určitě nepřečte. A ten by se měl z ní taky poučit. PS: Toto je skvělý dárek pro vaše nejstarší dítě (myslím manžela, pokud máte takového, který si podobné označení zaslouží), pro tchyni (pokud dává nevyžádané rady), pro vlastní matku (pokud to dělá ta, kupte jí dvě!)
Je to nádhera. Ale jsem strašně zklamaná z vazby - nezacházeli jsme s ní nijak krutě a není moc kvalitní. Za to minus jedna hvězda - byť to není kvalita obsahu.
Začátek mě neskutečně bavil - démonický princ a lidská umělkyně spolu laškují, on se ji snaží přesvědčit, aby pro něj namalovala prokletý předmět. Pak se ale děj přesunul jinam, nic nebylo, jak to vypadalo předtím a do toho nekonečné “erotické” vsuvky. Zpočátku mě to sexuální napětí mezi hrdiny bavilo, prostě kouzlo nedokončeného/rozjetého, ale pak už se to až moc opakovalo. Jednu několikastránkovou scénku jsem i přeskočila.
Přiznám se, že jsem nečekala, že to u nás projde, ale zkusila jsem proložit Walliamse taky něčím “normálnějším”. A ono se to podařilo. Bavilo nás to všechny, a to je co říct. První díl jsme nečetli, ale na začátku je takové drobné zábavné shrnutí a vůbec to nevadilo. Doporučuji. :)
Tohle byla naprostá lahůdka pro oči, kýčovitá vánoční romance pro holky 35- (minus). Miluju tu obálku i ten formát. Příběh je moc milý a každá, která si tuhle krásku nechá na prosinec jako adventní kalendář, bude nadšená. Mám k němu drobné výhrady ohledně uvěřitelnosti (lékařské tajemství, PR věcičky), ALE čert je vem, tohle je feel good pohádka. Od autorky si určitě ještě něco přečtu.
Obálka je naprosto roztomilá, ilustrace uvnitř taky. Každou kapitolu uvozují adventní okénka - pohlednice, které postupně přibývají, to je skvělý nápad a velká nádhera od Adély Stopky. Hodně mě bavil i formát dopisů na pohlednicích, kde maminka hlavní hrdince popisuje vánoční zvyky z různých zemí. Na konci každé kapitoly je Dobrovýzva - něco, co můžete udělat, aby byl svět hezčí.
Za knihu děkuji Humbook bloggerům a jestli si chcete užít předvánoční čas s nějakou milou knihou, věřím, že tohle vám udělá radost.
Na začátku to bylo takové pohlazení, nedovolená láska, krásná atmosféra, pak přišla až kriminální zápletka, která by skoro zasloužila větší prostor, ale i takhle byl příběh skvělý. Jednání některých postav bylo pro mě až moc nepochopitelné, nic to ale nemění na tom, že jsem si to ohromně užila, autorčin styl je čtivý, umí vtáhnout do děje. Rozhodně si od ní přečtu další knihy a trochu doufám, že se třeba vrátí i k některým hrdinům z této. (Knihu k recenzi jsem dostala přímo od autorky, děkuji za ni.)