knihomolkaŠárka knihomolkaŠárka komentáře u knih

☰ menu

Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

Knihu jsem obdržela v rámci spolupráce s AlbatrosMedia...


Tahle kniha se četla sama! Bylo to milé, pohádkové, vtipné a já se bavila od začátku až do konce. Jsou tu sice části, které působily možná až moc vyumělkovaně, ale když se autorka v ději trošku ustálila a zklidnila tak jsem neměla co bych příběhu vytkla. Bavilo mě prostředí Texasu, ranče a do toho i moje ne moc oblíbené téma slavného herce hlavní roli. Byl to zkrátka příjemné čtení pro odpočinek a autorka mě moc příjemně překvapila. Dokonce jsem si příběh natolik užívala, až mě mrzelo, že už je konec.

16.02.2024 4 z 5


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

3,5/5

Hodně předvídatelný děj, kterému by hodně prospěl cliffhanger na konci třeba ve stylu ve stylu Ranhojičky. Nic takového se tu však nekonalo, ale vlastně to ve finále ani nebylo nějak špatné čtení. Celkově bych to zhodnotila jako takový lepší průměr, kde mě nejvíce vtáhl svět a tamější magie živlů, která má rozhodně co nabídnout v pokračování Dějově je to však bohužel již lehce opotřebované YA fantasy, kterému chybí originální zvraty, aby dokázaly překvapit Každopádně to bylo čtivé, osobně mě ani nijak extra nerozčilovaly postavy, naopak mě bavily, bylo tu fajn pošťuchování mezi jednou dvojicí, milý náběh romance a zakázaný druh magie... Takže i když to beru jako průměr, ve finále si nemůžu stěžovat

Knihu jsem četla ve firmě reading copy v rámci spolupráce s AlbatrosMedia...

24.08.2023 3 z 5


Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

Tak tento příběh jsem si neskutečně užila! Jedná se o krásnou feel good pohodovou romanci z prostředí Španělska, písečných pláží a narážkami na spoustu známých literárních děl, kde najdeme ještě přidanou hodnotu v dokonale realisticky popsaných pocitech ohledně objevování své sexuality. Postavy mě bavily na výbornou! Vendy je laska, Denis mě od začátku děsil tím, jak moc si jsme podobní, a Vincenta jsem si postupem času zamilovala díky jeho názorům a oblibou v psychologii.

Tento příběh se jednoduše povedl a i když mám pocit, že mě emočně v některých momentech rozhodil mnohem více než se zatím povedlo Makové válce, tak se jednalo o krásnou, milou a vtipnou romanci, kde bylo tolik skvělých myšlenek, až jsem měla málo lepíků a chtěla jsem si vzít zvýrazňovač, abych si všechno poznačila. Pokud tedy hledáte něco, co zapadá do tohoto popisu, můžu knihu jen doporučit!

Knihu jsem četla v rámci spolupráce s @humbook a @humbook_blogeri

17.05.2023 5 z 5


To není můj problém To není můj problém Ciara Smyth

Neví jak vy, ale já mám dost velké požadavky, pokud jde o nějaké to kvalitní YA contemporary. Především potřebuji, aby mi sedla hlavní postava. Pak však hledám nějakou tu heavy linku, dobré a čtivé zpracování, reálné chování (ne aby všichni byli dokonalí, ale omylní a poučili se), vtip, větší důraz na přátelství než romanci, vývoj protagonisty, a když tu ještě najdu nějaký ten wlw románek, tak jsem našla jackpot. A přesně tím je tato knížka!

Máme tu vážné téma chudoby, nestabilního rodinného zázemí, zradu, závislosti, ale především tu řešíme strach a nedůvěru vůči lidem kolem nás. Aideen se bojí svěřit se svými problémy, a tak se uzavírá před ostatními. Najdeme tu par flashbacků, které nám více osvětlí její minulost. Tím jí více poznáváme a dostáváme se tím pod její ignorantskou a sarkastickou slupku, kterou se chrání před okolím, takže už pak není těžké se do ní vžít a pochopit ji. Celé to působí reálně, postavy a děj se rozvíjí, a jednoduše tu máme příběh, kterému podlehneme a jen tak na něj nezapomeneme.

Za mě je tako kniha po dlouhé době jedním skvostem, jehož myšlenka a vtip se neztratil v překladu. Trochu jsem se obávala číst knihu, kterou jsem četla v originále a zamilovala jsem si jí, jelikož vím, že se bohužel často vytrácí jakási lehkost textu, kterou dodá vypravování sama autorka. Ovšem tohle bylo perfektní! Příběh zůstává stále čtivý, vtipný a částečně poučný, takže se do něj dá skvěle ponořit a naplno si užít tento odpočinkový příběh ze střední s lehce potrhlou hlavní hrdinkou.

Český výtisk jsem obdržela v rámci spolupráce s @humbook #humbookblogeri

22.08.2022 5 z 5


Dlouhá noc v Paříži Dlouhá noc v Paříži Dov Alfon

Příběh není vůbec špatný. Máme tu zajímavý případ, ale chybí tu popisy a nějaké bližší sblížení s protagonisty, což já od knih vyžaduji. Celé mi to bohužel přišlo příliš strohé, ale rozhodně se najdou čtenáři, kteří právě toto ocení. Objevuje se zde také poměrně svérázná a ironická vyšetřovatelka, která knize dodá vtip, takže už i díky ní je příběh hned záživnější.
Děj často skáče mezi postavami, takže pokud knize nevěnujete plnou pozornost, lehce se ztratíte. Naštěstí právě tyto skoky oddělují jednotlivé kapitoly, takže v moment, kdy se v knize zorientujete, už víte, co od ní čekat. Kapitoly jsou však hodně krátké, takže když se začtete, jste zas rázem jinde a můžete začít od znova.
I tak však kniha není vůbec špatná, jen ten styl, kterým je napsaná, mi osobně vůbec nesedl. Očekávala jsem totiž trochu více rozvedená témata, která slibovala anotace, což se nestalo…

23.12.2021 3 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Do knihy jsem šla s nadějí, že objevím nový příběh spadající do klasiky, v němž ocením jazyk a styl vypravování, což se také stalo. Očekávala jsem však něco mnohem poklidnějšího, a ne že budu s každou stránkou protáčet oči nad tím, jak je Anna melodramatická. Příběh byl sice krásný a čtivý, ale já doufala ze strany Anny v nějakou větší pokoru, bez které mi její charakter bohužel vadil. Byl tu však vidět její progres, díky kterému jsem si ji i ke konci knihy více zamilovala a s poslední kapitolou jsem začala litovat, že je kniha u konce.
Konečně jsem tedy měla tu možnost poznat příběh Anny ze Zeleného domu, ale stále jsem z něj poměrně na vážkách. Bylo to milé čtení, ovšem má to svá ale… Já však od klasiky chci především květnaté popisy a jazyk, který nás vrátí v čase. A to tady přesně bylo! Sice to tedy není příběh, který sedne každému, ale já vám knihu můžu i tak vřele doporučit. Má v sobě totiž krásné myšlenky, které dávají ději hloubku, a vy si ho tak toužíte zapamatovat.

24.11.2021


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Jedná se o NA fantasy určené dospělým čtenářkám, které nás upoutá především samotnými postavami. Děj je z počátku trochu pomalejší, ale bez problémů nás vtáhne. Má tu totiž sympatické postavy, s nimiž se budeme smát, a které nás bez problémů zabaví. Svět působí podmanivě a českému překladu se povedlo držet tu správnou atmosféru.
Příběh je sice předvídatelný a má v sobě spoustu ale, ovšem jako odpočinkové fantasy s výraznou romancí, je kniha ideální. Máme tu nějakou tu akci, boje a v závěru poměrně velké množství poměrně žhavějších scén. Především se nám tu však otevírá série, kterou by neměli minout fanoušci Stmívání a Maasové. Celé je to totiž jedno velké guilty pleasure, u které pocítíte velkou dávku nostalgie, jelikož vám připomene starší fantasy série z dob, kdy vše ovládali upíři a vlkodlaci. ️

12.10.2021 4 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Příběh plný vtipných hlášek, úžasných postav, a především kouzelných grimoárů, které ožívají. Tak přesně to se ukrývá v této krásce, která má detailně vykreslený svět, v němž nechybí akce a ani lehká romantická linka. ❤ Já si příběh užívala od samého začátku a nemohla jsem ho odložit. Navíc mi tady ty postavy natolik přirostly k srdci, že si je stále živě představuji před očima, a nejraději bych byla, aby jejich příběh ještě neskončil. Moc ráda po knížce v budouvnu sáhnu minimálně ještě jednou!

20.04.2021 5 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Můj názor nebudu nijak protahovat. Příběh mě zkrátka bavil. Líbil se mi více než v prvním díle, byl překvapivější a nedokázala jsem od knihy odejít. Bylo to čtivé, odpočinkové, zároveň napínavé a jednoduše zajímavé. Mělo to sice nějakou tu chybu, ale celkové pojetí případu se mi moc líbilo, což je za mě u tohoto žánru podstatné. Takže spokojenost a stejně jako první díl, tak i tento můžu moc doporučit.

23.03.2021 5 z 5


Skříň plná Diora Skříň plná Diora Natasha Lester

Celkově mě příběh zasáhl takovým způsobem, až si troufám tvrdit, že na něj jen tak nezapomenu. To, že autorka propojila příběh natolik s realitou, mě jednoduše zasáhlo. Navíc postavy jsou napsané tak, že si je nelze nezamilovat. Přirostou vám k srdci a vy už od prologu budete trnout hrůzou nad tím, co má následovat. Příběhů v tomto stylu, kdy se minulost proplétá s přítomností, jsem četla již mnoho, ale žádná kniha mě neuchvátila tolik, jako právě Skříň plná Diora. Když jsem četla před lety autorčinu Pařížskou švadlenu, kniha mě nijak extra nezasáhla. Bylo to skvělé čtení, ovšem za mě to v sobě ukrývalo spoustu „ale“… V tomto příběhu však nic takového nebylo a už teď vím, že si knihu přečtu v budoucnu minimálně ještě jednou.

23.03.2021 5 z 5


Vražda bez soucitu Vražda bez soucitu Catherine Shepherd

Můj názor na knihu je dost pozitivní. Osobně mě tedy více zaujal případ v prvním díle, především díky informacím o mayské kultuře. Ani tentokrát však příběh nebyl vůbec špatný a rozhodně dokáže zaujmout. Bylo to čtivé, napínavé, akční a děj mě dokázal svým závěrem překvapit, takže spokojenost a doporučení.

23.03.2021 4 z 5


Vládci popela Vládci popela Scott Reintgen

Zmatek. Tohle slovo asi dost vystihuje mé počáteční pocity. Nedokázala jsem se vyznat ve světě, ztrácela jsem se v postavách a jednoduše jsem nevěděla, co si o tom myslet. Ale pak se to najednou v polovině vše usadilo a od počátku závodu jsem od knihy nedokázala odejít. Bylo to čtivé, svižné, neustále se tu něco dělo a já jen nedočkavě vyhlížela, co si tu pro nás autor připravil dál. První polovinu tedy hodnotím jako takový horší průměr, ovšem ta druhá polovina byla parádní! Takže já jen doufám, že druhý díl se ponese ve stejném duchu, jako právě ta druhá část zde.

23.03.2021 4 z 5


Tyran Tyran T. M. Frazier

Tak jo, měla jsem trochu problém i s prvním dílem, ale King mě oproti Tyranovi zkrátka dokázal uchvátit. Tady jsem autorce nevěřila absolutně nic a krom čtivosti mě nenapadá jediné pozitivum, které bych k této knize přiřadila. Já od podobných knih očekávám především vtip, nějaké to napětí, a hlavně sympatické postavy, se kterými si musím rozumět. Tato kniha však byla morálně celá špatně a onen cit a jemnost, o který se zde autorka snažila, dopadl katastrofálně. A když to řeknu nějak ve zkratce, tak i Anastásia a pan Grey mi byli mnohonásobně sympatičtější než toto, což bych řekla, že mluví za vše…

10.03.2021 odpad!


Město knih Město knih Akram El-Bahay

Knihu jsem si moc užila. Byla o dost jiná, než jsem očekávala, a právě to mě hodně mile překvapilo. Líbila se mi zde ta příměs Orientu a celá Paramytie byla nádherně vykreslená. Jako jediné mínus zde hodnotím horší vyobrazení postav, kterým chyběla hloubka a hůře se do nich vžívalo. Jinak se mi autorovy popisy neskutečně líbily a vždy, když jsem znovu otevřela knihu, mě okamžitě vtáhly do děje. Co mi tu však ještě trochu vadilo, tak to je přemíra bojů. V některých momentech jich tu na mě zkrátka bylo dost a krapet bych s nimi ubrala. Jinak jsem však spokojená, takže knížku řadím mezi své oblíbené knihomilské fantasy série začínající knihami Z kostí a inkoustu a Neviditelnou knihovnu. ❤

23.02.2021 4 z 5


Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Já jsem z knihy nadšená! Četla jsem ji už pomalu před měsícem, ale stále na její děj nedokážu zapomenout. Dědictví krve má nádherně promyšlený svět s originálním pojetím magie, který by čtenáři YA fantasy rozhodně měli poznat. Ovšem kvůli velkému množství krve a vážně reálným popisům to zároveň není nic pro slabší povahy. Máme tu však sympatické postavy plné tajemství, které nám přirostou k srdci a budeme se s nimi bavit. A většina děje se navíc odehrává v zasněžené přírodě, a to se v tomhle období skvěle hodí! ❤

01.02.2021 5 z 5


Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Na nové příběhy Roberta Bryndzy se vždy těším mnohem více než na Vánoce, takže je asi jasné, že jsem měla o příběhu obrovská očekávání. A ta se také splnila! Děj mě uchvátil, naplno mě zabavil a já jsem od knihy pomalu nedokázala odejít. Dost jsem zde ocenila, že se mi u této knížky nedělalo špatně, což o Kanibalovi napsat nejde. Mlha nad Shadow Sands však byla krásně mrazivá, čtivá a já si celý děj zkrátka užila. Jediné, co mi však na knize dost vadí, je posledních padesát stran. Ty totiž v nakladatelství využili na reklamu předchozím autorových knih, a to se prostě za mě nedělá. Naprostá škoda papíru…

17.12.2020 5 z 5


Tiny Pretty Things Tiny Pretty Things Dhonielle Clayton

Když mi kniha dorazila, zaujala mě nesmírně svou obálkou. Okamžitě jsem si totiž vzpomněla na seriál Pretty Little Liars, který jsem zbožňovala. A svým způsobem to je knize hodně podobné, ale zároveň zas vůbec... Nemáme tu totiž partu kamarádek, které by všemu čelily společně. Zde každý stojí sám za sebe a prostředí baletní akademie ději dodává neskutečně podmanivou atmosféru.

Celkově pro mě byla kniha milým překvapením. Rozhodně jsem totiž neočekávala něco takového. Má to nápad, jsou zde skvěle zpracovaná závažná témata (jako je například šikana či anorexie), a dost věcí vás zde dostane. Za mě je to tedy nečekaně jedno z největších překvapení podzimu.

02.11.2020 5 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Kniha, ze které mrazí a nedokážete ji odložit. Jedná se o odpočinkový thriller, který vás však dokáže upoutat natolik, že na něj budete neustále myslet. Nedá vám spát totiž nejen samotný příběh, ale především si zde natolik oblíbíte nezastavitelnou hlavní hrdinku, že budete toužit vědět, jak to celé dopadne. A i právě kvůli Jesie je skvělá zpráva, že v zahraničí z této série vyšlo už osm dalších dílů a brzy k nim přibude další. Já už se tedy nemůžu dočkat, co si pro nás autorka připraví příště. ❤

19.10.2020 4 z 5


Makramé: Drhání a Margaretina krajka Makramé: Drhání a Margaretina krajka Iva Prošková

Osobně mě knížka z počátku hodně zaujala. Krásně se v ní dá orientovat, vše je podáno snad tou nejjednodušší formou, jakou to jde, a dají se z toho vyrábět náramky, což je něco, co já vždy ocením. Jenže čím víc nad knihou přemýšlím, tím je zde více věcí, které mi tu chybí. Bylo by fajn, kdyby se tu našla i nějaká ta ukázka alespoň pár závěsných dekorací na zeď či návod na výrobu držáku pro květináč na zavěšení. Ovšem i tak tu musím především ocenit přehledně nakreslené postupy, jak vázat různé uzle. Věřím tedy, že se za pomocí této knihy dá vymyslet nějaké vyrábění, za účelem cvičení jemné motoriky. Počítám tedy s tím, že knížku za zimu určitě párkrát vytáhnu.

09.10.2020 3 z 5


Veganská kuchařka Veganská kuchařka Monika Ševčíková

Nečekaně musím přiznat, že mě zde recepty hodně překvapily. Především mě zaujala jedním receptem na pomazánku z uzeného tofu, které obyčejně moc nemusím, ale v kombinaci se surovinami z receptu, mi až nečekaně chutnalo. Pak jsem například vyzkoušela zázvorovo-banánovou smoothie misku nebo třeba fazolovo-batátový guláš a jsem ráda, že můžu napsat, že se jedná o recepty, které u nás doma nebyly vařeny naposledy. Najdeme tu spoustu druhů jídel jídel, která se dají snadno uvařit a určitě zachutnají i zarytým masožravcům.

09.10.2020 4 z 5