knihomolkaL knihomolkaL komentáře u knih

☰ menu

Jméno ďábla Jméno ďábla Andrew Mayne

Další napínavý příběh s Jessicou, tentokrát - dle mého - slabší než díl předchozí. Ale pořád standardně dobré. Jen mi tak úplně nesedla zápletka. A ten Damian mi pořád leží v hlavě.

10.01.2024 4 z 5


Jen mezi námi Jen mezi námi T. L. Swan

Pěkné romantické počtení. Líbilo se mi to, ale tentokrát mě nějak zmáhala délka románu a na můj vkus trochu přehnaně vložené náhody - viz scéna s expřítelem.

25.10.2023 4 z 5


Knihomolové Knihomolové Emily Henry

Romantické a velmi dojemné. Konec mě naprosto "rozsekal", zas jsem si pěkně pobrečela. A jako bonus práce hlavních hrdinů kolem knih a část děje odehrávající se v knihkupectví. Nora a Charlie si mě naprosto získali, stejně tak její sestra Libby a celá její rodina.

16.10.2023 4 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Podle názvu, dost nepřesné anotace a začátku knihy jsem očekávala něco úplně jiného, než co jsem nakonec dostala. A bylo to pro mě velké překvapení, které jsem si moc užila. Kniha je od začátku do konce hodně napínavá, těšila jsem se na každou další kapitolu. Pár nesrovnalostí v ději odpouštím, jelikož jako celek je to báječné. Milovníkům napětí a nečekaných zvratů doporučuji.

20.09.2023 5 z 5


Doktor Láska Doktor Láska Leisa Rayven

Jak se říká - do třetice všeho dobrého. A dobré to bylo. Krásně romantické, plné sexuálního napětí mezi hlavní dvojicí. Báječné propojení s hrdiny předešlých dvou knížek, to mi vždycky dělá radost. A zamilovala jsem si Jeevese - byl naprosto boží.

24.08.2023 5 z 5


Námořní bouře Námořní bouře Andrew Mayne

(SPOILER) Sloan se svým PPP řeší další případ a zas je to super. Napětí, akce, dobrá zápletka = výborná detektivka. Užila jsem si to, akorát mě zas mrzelo, že nebylo víc akce pod vodou. A konec byl na můj vkus tak nějak trochu uspěchaný.
Ale nádherný bonus, z kterého jsem se tetelila blahem - setkání s Jessicou a Theem.

17.08.2023 5 z 5


Tajnůstkáři Tajnůstkáři Sandra Brown

Sandra Brown je mou velkou oblíbenkyní, tudíž nevím, čím to, ale obvyklé nadšení se u mě nekonalo. Věkem spisovatelky? Opět haldou překlepů? Trochu kostrbatým překladem? Skutečně nevím. Možná kombinace všeho dohromady.
Ale když od toho všeho odhlédnu, pořád se jedná o dobrý thriller s velkým překvapením na konci.

15.07.2023 3 z 5


Rivalové Rivalové Vi Keeland

Příjemná oddechovka, romantická, s kapkou víc erotiky.
Čtení mi bohužel tentokrát opět kazily hojné překlepy, což mě vždycky šíleně naštve a otráví.

22.06.2023 3 z 5


Šílená posedlost Šílená posedlost Danielle Lori

Bylo to romantické a žhavé a bylo to ještě lepší než předchozí díl. Já snad ty mafiány konečně vezmu na milost. Líbilo se mi jiskření mezi Christianem a Giannou, jejich věčné slovní přestřelky a pošťuchování. Litovala jsem oba kvůli jejich příšernému dětství. Konec se mi zdál trochu uspěchaný, ale jinak opět super odpočinkové čtení.

12.06.2023 4 z 5


Osudový dopis Osudový dopis Vi Keeland

Krásný romantický příběh, který od začátku až do konce tak nějak báječně plynul. Bez hádek a zvratů, tak to mám ráda. Super odpočinkové čtení.

31.05.2023 4 z 5


Staré křivdy Staré křivdy John Marrs

John Marrs je jedním z mých nejoblíbenějších autorů, a tudíž se na každou jeho novou knihu nesmírně těším. Připadá mi ale, že jeho romány mají hodně střídavou úroveň. Spřízněné duše - bomba, Když jsi odešel - nic moc, Pasažéři - opět bomba a Staré křivdy - bohužel pro mě znova zas nic moc.
Kniha je napínavá, o tom žádná, ale zbytečně natahovaná.
Obě "hlavní hrdinky" mi byly šíleně nesympatické, nedokázala jsem si k nim vytvořit žádný vztah a vcelku mi bylo jedno, která z nich bude nakonec ta horší.
Mrzí mě to, ale o to víc se těším na další román JM, s ohledem na tu střídavou tendenci.

08.05.2023 3 z 5


Každá ráda kamaráda Každá ráda kamaráda Christina Lauren

Tohle bylo naprosto boží. Byla jsem ztracená hned od první chvíle, kdy jsem zjistila, že Josh je Korejec neb mám pro korejské seriály, a tudíž samozřejmě i pro Korejce velikananánskou slabost. Bylo to velmi vtipné a hodně romantické. Hned jsem si zamilovala Hazel, protože lidi s takovouhle povahou prostě zbožňuju a o Joshovi ani nemluvím, byl prostě zlatíčko. A co mě nadchlo, že tentokrát se příběh odehrál bez nějakého většího dramatu a prostě jen tak krásně plynul až do naprosto perfektního epilogu.

09.04.2023 5 z 5


Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

Ačkoliv nemám moc ráda romance z prostředí mafie, stále znova a znova tomu dávám šanci a tentokrát musím konstatovat, že se mi to líbilo. Bylo to romantické, bylo to láskyplné a byl tam vzrušující sex. Prostě vše k báječnému odpočinkovému čtení.

27.03.2023 4 z 5


Pilot playboy Pilot playboy Vi Keeland

Příjemná romantická oddechovka s vcelku sympatickými hrdiny a několika hezkými momenty, ale žádné extra nadšení se nekonalo.

11.03.2023 3 z 5


Rovnice lásky Rovnice lásky Christina Lauren

Vcelku pěkný romantický příběh, ale srážím body za "obšlehnuté" téma, které použil již John Marrs ve svých Spřízněných duších a podotýkám, že nesrovnatelně lépe. Líbila se mi soudržnost Jessicy s babičkou, dědou, dcerkou a kamarádkou, naopak se mi nelíbilo, jak se zachoval ke konci River, typické slabošské chování, já bych to jen tak neodpustila. A nějak se mi u spisovatelek ztratila ta jiskra ze sérií Božský a Vášnivý při popisu sexuálních scén.

27.02.2023 3 z 5


Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

Romantické a sexy. Moc se mi to líbilo, ale já byla ovlivněná již od začátku knihy neb mám pro Iry také velkou slabost. Perfektní byly Poznámky - ať už osob nebo třeba ubrousku či čokoládové tyčinky. Výborný nápad, který mě fakt dostal. Trochu jsem si i poplakala - viz třeba osud Ashtona. Zdání někdy skutečně klame. A poselství: Užívejme si každého dne, nikdy nevíme, zda to nebude ten poslední.

12.02.2023 5 z 5


Aristokrat Aristokrat Penelope Ward

Romantický příběh - jako obvykle s různými peripetiemi. Hrdinové vcelku sympatičtí, ale nějak mě to tentokrát tak úplně nepohltilo.

02.02.2023 3 z 5


Most sebevrahů Most sebevrahů Taylor Adams

Skutečné hodnocení dávám tři a půl hvězdičky.
Jsem trochu na rozpacích, jak hodnotit. Bylo to napínavé, ale až ke konci, zhruba tak do dvou třetin jsem se docela nudila, strašlivě se to táhlo. To vygradované napětí a sekundové načasování akcí v závěru to trochu zachránilo. Už důvod, který si autor vymyslel pro to, aby Ray honil Cambry - totiž, že viděla nějaké čtyři ohníčky - je hodně přitažený za vlasy. No prostě tentokrát jsem nebyla nijak uchvácená.

30.01.2023 3 z 5


Vrah andělů Vrah andělů Andrew Mayne

(SPOILER) Mám pro Andrewa Maynea slabost. Jeho nová detektivka se mi moc líbila, oblíbila jsem si i jeho novou hrdinku Jessicu Blackwood a těším se na další díly. Příběh samotný je velmi napínavý, dobře se to čte, děj odsýpá. Odpouštím i sem tam nějaké - s prominutím - blbosti. Viz záchrana hrdinky Damianem po pádu letadla. Co by dělal, kdyby ji z toho letadla vyhodil? Proč čekal až na té cestě?
Nadchlo mě, že do příběhu bylo zakomponováno kouzelnictví.
Jessica je obdivuhodná silná ženská hrdinka, což mám taky moc ráda.
A Damian, sakra, tak na toho jsem fakt zvědavá, kdo se z něj vyklube. Tipovala bych to na obdobu agenta 007.

16.01.2023 4 z 5


Fakt šílená jako já Fakt šílená jako já Jo Watson

(SPOILER) Bylo to krásné, velmi romantické, s kapkou sexu.
Jo Watson mám hodně ráda a opět jsem se u její knížky pobavila, rozněžnila i rozesmutnila.
Frankie a Mark mi byli sympatičtí, ale hlavně mě dostal Hárún, který se ze "Satanova pomocníčka" vlastně propracoval do role "Andělského pomocníčka". Hodně jsem si u jeho odchodu poplakala.
Líbilo se mi téma sociálních sítí i téma vlastního sebevědomí, které v dnešní době - bohužel - hodně ovlivňuje kult štíhlosti.

14.11.2022 5 z 5