Knihomlok2015 Knihomlok2015 komentáře u knih

☰ menu

Oko bouře Oko bouře Zuzana Hartmanová

Démonský božské. Jsem natěšená na další díl jako malá holčička před cukrárnou.

08.04.2024 5 z 5


Před bouří Před bouří Zuzana Hartmanová

Skvělé. Trochu mě děsí množství postav, ale zatím to perfektně drží pohromadě a je to skvělá jízda. Takže s naprostou spokojeností jedu dál.

04.04.2024 4 z 5


Zvon Zvon Neal Shusterman

Po prvním víceméně rozpačitém díle, druhém, kde mě už vlastně štvalo jen to zmrtvýchvstání jednoho padoucha, přišla tahle poslední třetina a Nimbus i se svým plánem, který tuhle trilogii přenesl na úplně jiný level, zařadil mezi nejoblíbenější postavy a zcela tak zastřel několik alespoň pro mě rozčilujících detailů, spisovatelských berliček a opravdu hodně předvídatelných situací. Takže spokojenost.

18.12.2023 4 z 5


Jidáš zbavený pout – Poslední hlídka Jidáš zbavený pout – Poslední hlídka Peter F. Hamilton

Velmi povedené finále, ke kterému na můj vkus však vedla až příliš dlouhá, dlouhá, dlouhá, dlouhá, dlouhá cesta.

30.08.2023 4 z 5


David Copperfield David Copperfield Charles Dickens

Odkládám na straně 302 zcela vyčerpaná snahou dostat se alespoň tam. Ovšem s tím, že se k ní někdy vrátím - trošičku se ovšem bojím, že v tomhle případě sama sobě jen lžu.

05.06.2023 1 z 5


Záhada Sfingy Záhada Sfingy Josiah Bancroft

Po prvním (alespoň pro mě) rozpačitém dílu, přišlo tohle šíleně zvláštní dobrodružství a mě opravdu přijde škoda, že další kniha vycházet nebude. Teď po druhém dílu bych rozhodně chtěla vědět, jak si Senlin a spol. budou vést dál a jaká všechna tajemství ještě poodkryjí. Škoda.

26.02.2023 4 z 5


Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Zábavné, svižné, jednoduché, prostě přesně to, co jsem po Malém životě potřebovala. A na rozdíl od skutečnosti to má i dobrý konec. (Opravdu jsem neodolala abych se nepodívala, jak to bylo doopravdy - takže to má i vzdělávací stránku, a to mně osobně imponuje u každé dobré knihy) Má to vlastně jen jedinou chybu - ta obálka je prostě hrozná.

21.01.2023 5 z 5


Malý život Malý život Hanya Yanagihara

Mrazivý zážitek o rozkladu jedné duše a nemožnosti sejít z jednou vytýčené cesty. Ani zdaleka dokonalý, chybělo mi víc Malcolma a z nějakého naprosto iracionálního důvodu vůbec nesedl výlet do Alhambry. Emocionálně naprosto vyčerpávající, balancující až na samé hranici fyzické bolesti, s tak šíleným odhodláním tlačit na pilu, že si říkáte, že tohle už prostě, kromě toho číst dál, nedokážete nadále brát ani vážně. Skoupý na nechutné detaily, až vás všechny ty odporné činy nechávají téměř chladnými, včetně jedné posrané autonehody a rozsekají vás až následky táhnoucí se desítky let nebo pár týdnů, odhalující mnohem víc než jen žiletkami obnažené krvácející maso. Četla jsem do dvou do rána s vědomím, že za tři hodiny vstávám do práce, ale přes všechny ty nedostatky to prostě nebylo možné odložit. A bylo to.…….. však vy víte.

18.01.2023 5 z 5


Království Elmet Království Elmet Fiona Mozley

Kniha z podobného ranku jako ty od Donala Rayna, ovšem chybí ji trocha poetičnosti navíc.

14.01.2023 3 z 5


Hříšní světci Hříšní světci Emily A. Duncan

Na konci zůstalo víc otázek než odpovědí, takže to vlastně jako první díl série zafungovalo naprosto skvěle.

09.01.2023 5 z 5


Úžasná dobrodružství Kavaliera a Claye Úžasná dobrodružství Kavaliera a Claye Michael Chabon

Nejlepší komiksový zážitek mého života.

07.01.2023 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Dva vypravěči, dva životy a jeden otec. Prostě skvělé.

01.10.2022 5 z 5


Život elfů Život elfů Muriel Barbery

Ještě donedávna jsem si byla celkem jistá, že jsem schopná si přečíst s chutí prakticky cokoliv, co přede mě někdo postaví. Ovšem pak přišla Muriel Barberyová a postavila před můj čtenářský vkus tak bytelnou zeď, že ji prostě a jednoduše nejsem schopná jakkoliv překonat. Naprosto se míjím s jejím stylem (a to už i v S elegancí ježka), žádná kniha mě doposud tak silně nenudila a neuspávala a dočetla jsem jen s největším sebezapřením. A stejně jako několik lidí níže i já vlastně nemám ponětí, co jsem to vlastně četla.

20.09.2022 1 z 5


Meče & temná magie Meče & temná magie * antologie

Kromě ověřených matadorů Lynche a Abercrombieho se ani jedna z dalších povídek bohužel nezasloužila o to, aby tahle knížka dosáhnula alespoň na tu druhou hvězdičku.

06.08.2022 1 z 5


Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Možná nevím, co napsat o téhle knize (myslím, že se najde mnoho čtenářů, kteří hodně dlouho nebudou schopni slova stejně jako já), ale rozhodně vím, co napsat o její autorce - nespustím ji z očí, přehlédnout její další knihy by mě mohlo opravdu hodně mrzet. A to prostě a jednoduše po Němcích a Zuzanině dechu rozhodně nechci.

29.07.2022 5 z 5


Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Průzračné, kruté a bohužel znovu velmi aktuální.

28.07.2022 5 z 5


Tři (s)prostá pravidla Tři (s)prostá pravidla Nikki Sloane

Né že by ta kniha byla až tak špatná, ale mně prostě při slovech odcupitala a nahatá naskakovala taková kopřivka, že by se mi dal na kůži strouhat sýr.

12.06.2022 2 z 5


Píseň zítřka Píseň zítřka Alice Peterson

Jako životní příběh vcelku inspirativní, ovšem to zpracování stojí za starou belu.

14.05.2022 2 z 5


S elegancí ježka S elegancí ježka Muriel Barbery

Bohužel, na tuhle knihu jsem asi příliš průměrně inteligentní čtenář.

16.04.2022 1 z 5


Chlapec na mostě Chlapec na mostě M.R. Carey (p)

Velmi povedené - tedy rozhodně lepší než první díl.

05.03.2022 4 z 5