kneznaL kneznaL komentáře u knih

☰ menu

Kapitán Fracasse Kapitán Fracasse Théophile Gautier

Dostala jsem jí kdysi jako malá holka, od té doby jsem jí četla mockrát, až se místy rozpadala. Sice na mě trochu moc popisné (ale to je zřejmě dané dobou napsání knihy), ale opravdu mě to moc moc bavilo. Je to vlastně pohádka. Už ani nevím, kde ji mám. Určitě by mi zase po letech udělala radost.

20.05.2012 5 z 5


Kukly Kukly John Wyndham (p)

Můj nejoblíbenější Wyndham. Den Trifidů mám sice moc ráda, ale tohle mám radši. Čtivé od začátku do konce. Kdo neznáte, doporučuji.

06.05.2012 5 z 5


Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Opravdu nostalgie. Od té doby, co jsem byla malá jsem to nečetla, ale pamatuji si, že se mi to strašně tehdy líbilo a četla jsem to mockrát. Dneska už by mě to asi nebavilo, ale i tak dávám 4*.

11.04.2012 4 z 5


Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Naprosto nepřekonatelná kniha! Smála jsem se skutečně od začátku do konce. Ještě že jsem si jí tady připomněla, budu jí muset vyhrabat někde z temného zákoutí knihovny, kde už pár let leží a zase si jí přečíst :-D

09.04.2012 5 z 5


Hrdina Nik Hrdina Nik Eduard Štorch

Musím souhlasit s předchozím komentářem. Dle mého názoru jedna z nejslabších Štorchových knih.

06.04.2012 3 z 5


Lovci mamutů Lovci mamutů Eduard Štorch

Moje srdcovka. Jakkoliv jsem nikdy povinnou četbu ve škole nemusela, tahle knížka mi učarovala a přivedla mě k Eduardu Štorchovi, za což jsem opravdu vděčná. Myslím, že se k ní zase po letech vrátím, někde v knihovně ji určitě ještě mám.

06.04.2012 5 z 5


Pád Pád Garth Nix

Asi jsem divná, mám p. Nixe moc ráda, ale tato série mě naprosto nebavila. Dočetla jsem s úsilím asi tři díly, že mě to snad chytne, ale fakt ne. Pro mě to nejhorší, co jsem od něj četla. Škoda. :-(

17.03.2012 2 z 5


Neználek na Měsíci Neználek na Měsíci Nikolaj Nikolajevič Nosov

Kniha mého dětství. Četla jsem jí tenkrát několikrát a strašně mě to bavilo. Zrovna nedávno jsme třídili staré knížky a tuto knihu jsem tam objevila. Chystala jsem si jí snad po dvaceti letech znovu přečíst, ještě jsem se k tomu nedostala. Ale jsem zvědavá, jak na mě zapůsobí dnes.

12.03.2012 5 z 5


Laura a dobrodružství Aventerry Laura a dobrodružství Aventerry Peter Freund

LilyFair: Mně to podobné Harry Potterovi nepřipadá. A že by tam byla kouzelnická škola, kde bydlí? A kde?

Jinak mně se kniha moc líbila, i když už dávno nejsem dítě. Poslední dobou jsem na tento druh četby vysazená. Zajímavý a originální příběh, je to opravdu hezky napsané, čte se to jedním dechem. Doporučuji všem a to i těm, kteří již dětmi nejsou a mají rádi tento druh četby. Díky, pane Freunde.

09.03.2012 5 z 5


Klobouk s oblohou Klobouk s oblohou Terry Pratchett

Moje oblíbená. Mám ráda Toničku Bolavou i naprosto "dokonalé" Nac Mac Fígly. Fakt sranda.

03.01.2012 5 z 5


Čaroprávnost Čaroprávnost Terry Pratchett

Moje první setkání s p. Pratchettem, které mě nadchlo a pak už jsem jen hltala jednu knihu za druhou. Sice s odstupem času zjišťuji, že nebyla tak zajímavá jako ty po ní a před ní, ale vyvolává ve mě nostalgii a přece jen, byla PRVNÍ. Dávám 4*

03.01.2012 4 z 5


Město kostí Město kostí Michael Connelly

Naprosto souhlasím s missa85. Je to moje první přečtená knížka od tohoto spisovatele a nemůžu se dočkat nějaké další.

02.01.2012 5 z 5


Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Také nemohu souhlasit. Kniha je skvělá a právě ona mě přitáhla ke čtení a kupování knih p. Vondrušky. Určitě ráda doporučím všem milovníkům historické krimi.

02.01.2012 5 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Opravdu dobrá část celé série (i když zdaleka na nejlepší). K Harry Potterovi jsem se dostala ještě dávno předtím, než propukla ta filmem podpořená harry-potter-mánie, takže si myslím, že jsem si to i víc vychutnala. Smrt S. mě velmi zasáhla, byla jsem na autorku i trochu naštvaná. Pozdější díly ještě trochu víc. Přesto dávám 3 hvězdičky.

02.01.2012 3 z 5