klarkacte klarkacte komentáře u knih

☰ menu

Dámský klub půlnočního plavání Dámský klub půlnočního plavání Faith Hogan

Obal lákavý, obsah velmi povrchní, líbivý, předvídatelný. Nechápu, jak tato kniha může mít tak vysoké hodnocení... Mrzí mě, že jsem za ni vyhodila peníze.

26.03.2024 odpad!


Pravda o případu Harryho Queberta Pravda o případu Harryho Queberta Joël Dicker

Druhá kniha od tohoto autora. Zpočátku krásné tempo, až do poloviny knihy. Potom mi příběh začal připadat zbytečně okecaný a prodlužovaný. Jsem ale ráda, že jsem vydržela. Jinak bych nezjistila, kdo je doopravdy vrahem. :)

16.03.2024 3 z 5


Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Toto se mi děje podruhé u české autorky (v 1.případě V. Hanišová), že musím knihu odložit. U Soukupové mě to opravdu mrzí, ale tu vlnu negativních postav nějak nezvládám. Možná někdy v budoucnu, až se budu vznášet na růžovém obláčku štěstí a vyrovnanosti, si ji přečtu.

31.12.2022


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Ze začátku pomalý rozjezd, potom zajímavý děj, který mě už ke konci přestal bavit. Tak jsem přeskočila na stránku, kde se najednou ocitáme za 18 let v budoucnosti a dočetla jsem to.
Knížka ve mě vzbudila zvědavost a pocit napětí. Tak jak to má být. Vadily mi krátké kapitoly, které vždy rozsekly děj a navazovala jiná kapitola o někom jiném. Za to o hvězdičku méně.

16.10.2022 4 z 5


Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Úžasný příběh založený na opravdových osudech ženských hrdinek z 1.světové války. Obdivuhodné dámy! Čtivý děj. Občas musíte zkousnout zbytečné průpovídky o tom, jak to měly ženy tehdy těžké - "komentování" mladší hl. hrdinky. Nemuselo to stěžování si, zaznívat tolikrát. Knihu máte do tří dnů přečtenou.
Zařadila bych ji do "automaticky chytlavých" knih, na které si rádi vzpomenete. Každopádně mě velmi motivovala k přečtení literatury, která se vztahuje k válečným špionkám!

27.07.2022 4 z 5


Kniha o Baltimorských Kniha o Baltimorských Joël Dicker

...krásný příběh plný lidství, lásky, života a pomíjivosti.

21.07.2022 5 z 5


Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Obdivuhodný příběh několika generací. Vhled do života nevědomých a podezřívavých lidí v sovětském svazu. Fascinovalo mě, jak autorka bravurně vykreslila osoby prožívající svoje osobní selhání, zvraty a manipulace. Jak vykreslila život postav se všemi jeho stíny a se vzpomínkami na bezstarostné dětství, které už nikdy nenastane.
Lži i osvobozující pravda, touha po lásce, světu, po svobodě. Všechno to tam bylo. A bylo to úchvatné.

04.06.2022 5 z 5


Olive Kitteridgeová je zpět Olive Kitteridgeová je zpět Elizabeth Strout

Smutné čtení o stáří. Opět autorka popisuje život, tak jak je. Nebere si se čtenářem servítky. Několikrát jsem se přistihla, že jsem překvapená, jestli "to autorka myslí vážně"? Ale proč ne. Četla jsem dál. Život starých lidí prostě není procházka růžovým sadem...

06.11.2021 4 z 5


Olive Kitteridgeová Olive Kitteridgeová Elizabeth Strout

Kniha psaná velmi čtivým stylem. Autorka má, dle mého názoru, obrovský vypravěčský talent. Příběh plyne, nikde se nezadrhává. Líbilo se mi, že si autorka na nic nehraje. Nevymýšlí nějaké komplikované zápletky, ale prostě vypráví to, o čem životy lidí jsou. A napsala to krásně. Těším se na pokračování.

19.10.2021 4 z 5


Moderní umění a smrt kultury Moderní umění a smrt kultury Hans Rookmaaker

Díky této knížce jsem pochopila vývoj moderního umění. Žádná nudná učebnice, ale pěkně plynulý text.

16.10.2021 4 z 5


Poslední migrace Poslední migrace Charlotte McConaghy

...hlavní hrdinka zničí život tolika lidem, že to není možný. Celou knihou prosakuje jakási zdlouhavá destrukce jedné "divoké ženy". Kdyby v tom autorka mírně ubrala, vůbec by to nevadilo. Konec trošku překvapil, takže za to o hvězdičku víc.

14.09.2021 3 z 5


Rituál, umění a výchova Rituál, umění a výchova Hana Stehlíková Babyrádová

Jedinečná kniha.

10.09.2021 5 z 5


Přírodní výtvarná dílna Přírodní výtvarná dílna kolektiv autorů

Myslela jsem si, že ji využiju pro práci s dětmi v družině, ale je spíš pro práci na doma s dětmi.
Možná i jako dárek pro malou holčičku... a také asi pro lidi bez fantazie...

10.09.2021 1 z 5


Dějiny světla Dějiny světla Jan Němec

Zajímavá výprava do duše a mysli citlivého Drtikola. Krásné slovní obraty a imaginativní popisy. V knize jsou pasáže, které Vás pohltí a máte pocit, že se sami dostáváte do jakési meditace. Ach!! Jsou v ní ale taky pasáže, které se táhnou a říkáte si, že by snad ani nemusely být tak dlouhé...

05.09.2021


Sbohem a řetěz Sbohem a řetěz Filip Topol

...málokterá duše, tady na světě, po sobě nechá tolik krásy. Famózní hudba a dechberoucí texty.

11.08.2021 5 z 5


Nebe nemá dno Nebe nemá dno Hana Andronikova

Poklad.

06.08.2021


M Train: Vzpomínky M Train: Vzpomínky Patti Smith

Zamilovala jsem si tuto knížku naplněnou obyčejnými dny plnými kávy a cest. Díky Patti Smith za to, že jsem se na svět mohla podívat jejíma očima. Bylo to krásné!

15.07.2021 5 z 5


Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Odkládám na dobu neurčitou. Doporučuji začít číst v období, kdy nic neřešíte anebo nejste hypersenzitivní.

23.04.2021


Soulcraft - Síla duše Soulcraft - Síla duše Bill Plotkin

Doporučuji všemi deseti!!! Nejde o žádnou trapnou ezo příručku. Díky Bohu, že jsem knihy od Billa Plotkina objevila. Přesně v tu pravou chvíli.

09.04.2021 5 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Rozporuplné dojmy. Ze začátku si člověk říká, nic moc, dám tomu šanci. Pak se to začne rozjíždět a dobrý. Ale v druhé polovině knížky jsem už neměla trpělivost a přeskočila jsem několik odstavců... narychlo pročetla stránky, takže opět pocit nic moc - ať už to radši skončí. Teď se dám do čtení Dlouhé trati. Snad, podle hodnocení, nezklame.

09.04.2021 2 z 5