Klarinecka Klarinecka komentáře u knih

☰ menu

Chladné stopy Chladné stopy Sharon Dempsey

Z knihy mám rozpačité pocity. Zápletka solidní, začátek dobrý. Ale pak to vypadá, jako kdyby se autorka nějak zasekla a nebyla schopná to rozjet dál. Opakující se úvahy pořád dokola, nepříliš propracované postavy, které jsou jako by ploché, bez emocí. Děsně mě štvala úroveň dialogů, které někdy vyznívaly zcela nepřirozeně a někdy měl člověk pocit, že čte slohovou práci žáka 5. třídy. Není to celkově nejhorší, ale chyběla tomu prostě šťáva. Autorka se ještě potřebuje asi trochu vypsat. Budu zvažovat, zda si pořídím další knihu.

03.05.2022 3 z 5


Smrtící skalpel Smrtící skalpel Tess Gerritsen

Tohle mě tedy moc neohromilo. Taková červená knihovna proložená sem tam vraždičkou. Mám ráda knihy s Maurou a Jane. Navíc i celá ta lovestory byla klasické klišé. Dohromady to moc nefungovalo.

23.02.2022 2 z 5


Kvantum Kvantum Patricia Cornwell

Tak tohle bylo velké zklamání.
1. Nelíbilo se mi prolínání dvou rovin příběhu, protože ani u jednoho nevíme, co se vlastně stalo.
2. Naprosto mě ničilo, jak to bylo cele rozvláčné a opakovaly se tam dokola ty samé úvahy hlavní hrdinky. Desetiminutová jízda autem s dialogem dvou postav na 20 stránek? To jako vážně? Navíc je ten dialog o ničem, nikam to čtenáře nesměruje. Totéž vyšetřování na místě činu. Celá kniha se odehrává během několika hodin a vůbec nic se nedozvíme.
3. O samotné NASA a technologiích tam toho opravdu moc není, není vysvětleno, v čem spočívá zázrak kvantových počítačů.
4. Nemá to konec. Ani jeden z těch dvou příběhů nemá konec a ani neobsahuje nějaké slušné lákadlo k přečtení dalšího dílu.
Závěr: pokud jste se těšili na napínavý příběh z atraktivního prostředí NASA, na luštění záhady, kdo je vrah, tak budete fakt zklamaní. Další díl, pokud nějaký bude, si už asi nepřečtu, ač nemám ráda nedokončené série. Ale na dalších 360 stránek nudy bez akce nemám náladu.

12.07.2021 1 z 5


Vysoký účet Vysoký účet Louise Penny

Knihy od Louise Pennyové jsou opravdovým balzámem na duši. Ač detektivky, jsou to knihy plné laskavosti a místy i laskavého humoru. Jsem vždycky nadšená a strašně smutná, když dočtu, protože vím, že na další budu dlouho čekat. Miluju Three Pines a všechny jeho obyvatele.

11.04.2021


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Horory normálně nečtu, ale teď jsem si z čiré zvědavosti jeden po dlouhé době pořídila. No, co na to říct, hrdinka v těžké a téměř neřešitelné životní situaci ve starém strašidelném baráku s temnou pověstí, tajemný hrob v lese, to všechno bylo fajn, lehké mrazení strachu se dostavilo. Ale všecko šlo do háje, když se objevil “strašný bubák”. To jako fakt? Běhající kostra??? Musela jsem si to přečíst 2x a pak jsem dostala záchvat smíchu, děs byl pryč, dolouskla jsem to jen ze zvědavosti a to bylo asi tak vše :)

14.04.2020 1 z 5


Král básník Václav II. Král básník Václav II. Vlastimil Vondruška

Opět paráda. Přemyslovskou epopej jsem přečetla za měsíc celou v jednom tahu. A je mi líto, že už skončila. Zvažuji po této velmi příjemné čtenářské zkušenosti i zakoupení Husitské epopeje. Jediný háček je v tom, že naše profesorka dějepisu husity milovala a ještě víc milovala je zkoušet a koule lítaly :) Přemyslovci tolik v kurzu nebyli, naštěstí :)

07.01.2020 5 z 5


Král rytíř Přemysl II. Otakar Král rytíř Přemysl II. Otakar Vlastimil Vondruška

Jako více čtenářů tak i já jsem se tady zasekla. Druhá polovina knihy mi přišla hodně úmorná a tento díl jsem četla nejdéle. Ale i tak je to hezké počtení.

07.01.2020 4 z 5


Jednooký král Václav I. Jednooký král Václav I. Vlastimil Vondruška

Po přečtení prvního dílu jsem hupsla na další a nelituju.

07.01.2020 5 z 5


Velký král Přemysl Otakar I. Velký král Přemysl Otakar I. Vlastimil Vondruška

Dějepis mě na škole nějak extra nebral, ale ani mi nějak extra nevadil. Historické romány jsem začala číst až v dospělosti. No a toto? Jsem nadšená. Myslím si, že kdyby nám historii podal někdo takhle v hodinách dějepisu, tak by se rapidně zvýšil počet historických nadšenců. Toto dílo vřele doporučuji a hned teď okmžitě jdu na další díl.

13.12.2019 5 z 5


Rakvář Rakvář Sharon J. Bolton

Začátek byl velmi zvláštní. Padesát stran o jednom pohřbu a celkově o ničem. Potom následuje nejlepší část knihy - dějová linka ze 60. let. Ta je skvělá. Následující konečná část z roku 99 je taková chaotická, zrychlená, jako by autorce docházel dech. Navíc je “okořeněná” magií a to mi tam tak úplně nesedí, přišlo mi to zbytečné. Naznačuje však možné pokračování. Celkově za 4 za uspěchaný a divný konec.

15.11.2019 4 z 5


Neposvěcená půda Neposvěcená půda Mel Starr

Ideálni čtení na pošmourné podzimní podvečery s čajem pod dekou. Poklidně ubíhající příběh v období středověkého anglického venkova.

11.11.2019 5 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Skvělá “Holeovka” jako vždy. Harryho mi bylo tentokrát fakt líto. Až jsem si chvíli říkala, že ho snad Nesbo nenávidí, protože tentokrát mu naložil fakt hodně.

07.11.2019 5 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Nebylo to špatné, ale Eriku mám radši.

07.11.2019 4 z 5


Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Mně se to líbilo. Bylo ti svižné, akční a někdy jsem autora proklínala, když nechal umírat mé oblíbence. Velmi příjemné čtení. Doporučuji.

05.11.2019 5 z 5


Les přízraků Les přízraků Juraj Červenák

Ještě dodateček - měl by psát Ďuro rychleji a klíďo ať to má tisíc stránek :)

30.10.2019 5 z 5


Les přízraků Les přízraků Juraj Červenák

Konečně jsem se zase dočkala svých oblíbenců a jejich dalšího příběhu. No jak jinak než za plný počet. Snad se dalšího pokračování dočkáme brzy. A kdyby to bylo i v trojici s Barbaričem, bylo by to úplně esopeso.

30.10.2019 5 z 5


Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

Poslední dobou se velmi často objevují dvě současné dějové linky. Netuším proč, třeba si to zahraniční čtenářstvo žádá, ale tady v tomhle případě to bylo spíše na škodu. Takže za 4. Jinak to bylo parádní.

30.10.2019 4 z 5


Smrtící hry Smrtící hry Steve Robinson

Tahle série genealogických thrillerů se mi prostě líbí.

30.10.2019 5 z 5


Zkouška ohněm Zkouška ohněm James Rollins (p)

Wow. Krucinál, to zas byla jízda, ostatně jako vždy. Člověk občas zapomene dýchat. Paráda!!!

30.10.2019 5 z 5


Klíč k Rebece Klíč k Rebece Ken Follett

Mám ráda špionážní romány a mám ráda Folletta. Takže na tohle jsem se hodně těšila. Nebylo to špatné, ale ve srovnání s jinými jeho knihami to bylo slabší. Třeba Kavky jsou mnohem lepší.

03.10.2019 3 z 5