KlaraJahoda KlaraJahoda komentáře u knih

☰ menu

Prokletí Schwartzovy vily Prokletí Schwartzovy vily Anna Beatrix Bártová (p)

Není to špatné čtení, ale ani nijak vynikající. První polovina knihy dost detailně popisuje život postav, které nejsou pro hlavní zápletku nijak důležité a ve druhé polovině knihy se zápletka sice rozmotává, ale hrozně pomalu a pak je najednou konec. Dost matoucí byla i podobná jména postav, ale námět je pěkný a dobře se to čte. Jen celou dobu čekáte co se bude dít zajímavého s vedlejšími postavami, ale ono nic.

24.11.2020 3 z 5


Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Místy zbytečně vulgární, ale jinak skvělé. Dle mého názoru lepší než aristokratka. Pan Boček mě touto knihou rozesmál i téměř rozplakal na veřejnosti, což považuji za jasný důkaz kvality této knihy. Příběh kastelána je sice občas nadměrečně pozitivní, ale celému ději to nijak zásadně neškodí.

22.08.2020 4 z 5


Johana z Rožmitálu - Bouřlivý život s Jiřím z Poděbrad Johana z Rožmitálu - Bouřlivý život s Jiřím z Poděbrad Jiří Hanibal

Špatně čtivé. Přeskoky mezi jednotlivými scénami a roky! příliš zbrklé. Téma moc hezké. Opravdu tato kniha měla potenciál, ale bohužel zůstal nevyužit. Na těch pár stránkách se toho dělo tolik, až se ze všeho stala souřadná mdlá šeď.

11.08.2020 2 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Tento díl již byl o poznání lepší než Aristokratka ve varu, kde se mi koutky úst ani nezachvěly. Miluji ten sarkastický způsob vyprávění a u tohto dílu jsem několikrát propadla hlasitému smíchu, nehledě na okolí. I rozsah knihy je již větší než druhý díl, avšak bohužel na Poslední aristokratku stále nemá. Potvrzuje se mi ale, že Bočkovy knihy se nesmí číst jedna za druhou, jinak nezanechají správný dojem. Každopádně tento díl jsem si užila a po nutném oddechu se těším na vlnu zločinu.

13.10.2019 4 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Posledních cca 40 stran jsem se neuvěřitelně nudila a do čtení se přemlouvala. To Geraltovo blouznění mě mátlo a chvílemi jsem nevěděla zda je to skutečnost, nebo jen další blouznění. A ten závěř? Happy end? Vážně? To bylo přeslazený jak americká low-cost komedie. Doufám, že další díl bude lepší.

13.10.2019 4 z 5


Bouřková sezóna Bouřková sezóna Andrzej Sapkowski

Přistupovala jsem ke knize skepticky, protože to není žánrově úplně můj šálek kávy, ale bylo to skvělé! Velmi poutavý příběh. Neustálý děj, ne příliš zdlouhavé scény boje. Miluji jaký stylem jsou do příběhů zakomponovány lidové tradice a pohádky.

09.10.2019 5 z 5


Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

Uf. Mám autorku ráda pro její tématiku, ale tahle kniha mi dala zabrat. Byla výrazně strašidelnější než jsem očekávala a velmi k tomu velmi dobře napsaná. Strašidelné okamžiky byly úžasně vykresleny. Měla jsem pocit, že stojím vedle hlavních postav a koukám jim přes rameno a bojím se s nimi. Autorka opět děj v napínavějším momentě utnula a nutila mě číst kapitolu, která me v tu chvíli vůbec nezajímala, ale byla podstatná pro celkový příběh. Tím mě držela neustále v napětí. Po většinu čtení jsem měla dojem, že je jasné kdo je tu padouch a až na konci jsem zjistila, jak moc jsem se mýlila a některé, do té chvíle nepodstatné detaily, byly směrodatné. Super kniha, která mi přivodila nejednu noční můru.

04.08.2018 5 z 5


Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Velmi vtipný příběh, který s realitou nemá mnoho společného. Protože mým cílem nebylo čerpat historická fakta, ale jednoduše se pobavit, dávám plný počet. Krásně napsáno, kniha vtáhne do děje a opravdu pobaví. Nechybí ironie, napínavé momenty ani romance.

30.07.2018 5 z 5


Tanec Maora Tanec Maora Emma Temple

První třetina knihy je hrozná. Je to nudná romantická slátanina a je v podstatě jen předehrou hlavní zápletce. Nic extra zajímavého a ani logického se tu neděje. Ale nedala jsem se odradit a vytrvala dokud nezačla stará maorka vyprávět. To bylo nečekeně super. Opravdu mě to strhlo a knihu jsem dočetla ještě ten den (první třetinu jsem četla měsíc). Akorát jsem v knize nikde nenašla vysvětlení proč SPOILER SPOILER SPOILER se jí zdál ten sen s tím maorem. Je to pořád mírně nelogické. Uplně by stačilo dodat větu: Během pohřbu horníků tím tancem maorové Avu a její rodinu prokleli. Nebo tak něco.

13.07.2018 3 z 5


Dům na ostrově Dům na ostrově Mary Stewart

Úžaně oddechová kniha. Žádký velký drama, žádná kýčovitá romance. Dokonalá kniha, pokud potřebuje člověk (spíše žena) vypnout a odpoutat se od dnešního uspěchaného světa.

25.12.2017 5 z 5


Žila jsem již před staletími Žila jsem již před staletími Barbara Erskine

Uf. Na to jak mám B.E. ráda, tak tato kniha mi dala zabrat. Nese v sobě úžasný příběh, kde do minimálně poloviny knihy netušíte, kdo je klaďas a kdo zlý hoch. To je super. Skvěle propracované a v ostatních knihách B.E. to nenacházím, takže za to určitě palec nahoru. Krásné mě dokázala oklamat. Ale celkově je kniha nějak hutnější než další její díla. Nečetlo se mi to úplně nejlépe a za to hvězda dolů.

28.10.2017 4 z 5


Umírající detektiv Umírající detektiv Arthur Conan Doyle

Krásný, překvapivý a hlavně dějem neobvyklý příběh. Tady se z počátku zdá jde Sherlockovi o život, což dává celému příběhu zajímavý nádech až strachu a tajemna narozdíl od obvyklých "pouhých" detektivních zápletek.

17.09.2017 4 z 5


Mazarinův drahokam / The Adventure of the Mazarin Stone Mazarinův drahokam / The Adventure of the Mazarin Stone Arthur Conan Doyle

Opět hezká povídka o Sherlocku Holmesovi, ale mě přišla trochu slabší, oproti jiným tomu trochu chyběl spád.

17.09.2017 3 z 5


Hlava Caesarova / The Head of Caesar Hlava Caesarova / The Head of Caesar Gilbert Keith Chesterton

Poměrně zajímavá povídka s překvapivým rozuzlením. Trochu na styl Sherlocka Holmese. Výhrady mám jen k překladu, kde místy chybí celý odstavec. Ale na trénování angličtiny skvělé.

17.09.2017 4 z 5


Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Calendar Girl 1 - Leden, únor, březen Audrey Carlan

Četla jsem a četla a před březnem jsem musela přestat. Hlavní hrdinka je na tolik tupé stvoření, že bych jí profackovala. Nikde jsem nenašla pořádnou zápletku. Jistě, otec hrdinky je v nemocnici, ale tím to končí. Jinak je tam změť absurdně okouzlujících mužů, o jejichž inteligenci mám také pochyby. Erotické scény jsou tak mizerně popsané až hanba a netuším kdo to překládal, ale věty vložené hlavní hrdince do úst jen více upozorňují na její debilitu. Takhle nějak mluví moje babička. Kniha má přeci vtáhnout a nabídnou šanci se s hrdinkou ztotožnit. A kdo by se tak asi chtěl s touhle ztotožnovat netuším.

09.09.2017 odpad!


Dcery ohně Dcery ohně Barbara Erskine

Začátek byl pro mě poněkud zmatečný. Dělalo mi problém orientovat se v postavách díky podobným jménům a konec knihy byl hodně zbrklý. Ale jinak to bylo příjemné počtení, které mě hezky vtáhlo a nepustilo do posledního písmenka.

01.08.2017 4 z 5