kkristynaa kkristynaa komentáře u knih

☰ menu

Poslední dívka Poslední dívka Riley Sager (p)

Skvělá kniha, napínavá do poslední chvíle!

16.11.2018 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Kniha se četla velmi dobře, není přehnaně dlouhá a neobsahuje zbytečné množství informací, které nakonec snad nikoho nezajímají. Člověk zároveň musí číst dál a dál, protože chce vědět jak to dopadne, bohužel jsem tušila docela brzo pachatele, takže pro mě to nebylo moc překvapení a celkově jsem čekala trochu dramatičtější děj a více akce. Ale jinak se mi kniha líbila a poslední stránka mě i překvapila a dostala.

05.11.2018 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha se mi líbila a velmi dobře se četla, propojení osob v knize bylo dobře promyšlené a zajímavé. Bohužel, člověk prahne u každého příběhu po nějakém vysvětlení a závěru a toho se nedočká, což mě trochu zklamalo. Vím, že to bylo autorčiným záměrem, ale konec byl takový nijaký a určitě se dal vymyslet trochu lepší.

30.10.2018 4 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Konečně jsem se odhodlala a knihu přečetla. První půlka knihy se na mě zbytečně moc táhla a nebyla pro mě až tak zajímavá, ale když začne vyprávění Sophiina života v koncentračním táboře, nemohla jsem se odtrhnout. Velmi srdceryvný příběh.

30.10.2018 4 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Za mě byla kniha super! Ano, příběh knihy Za zavřenými dveřmi byl pro mě taky trochu zajímavější a celkově se všechno posouvalo trochu rychleji než v této knize, ale nic to nemění na tom, že jsem byla stejně napnutá až do konce a celkové finále se mi hrozně líbilo. Většinu knihy mi byla hlavní hrdinka trochu nesympatická tím, jak pořád histerčila a její ztráty paměti už mě unavovaly, ale na konci jsem ji obdivovala a nikdy bych si po tom všem nedokázala poradit se svým životem tak, jako ona. Autorka je pro mě HVĚZDOU, protože vymýšlet takové příběhy ...... ještě teď nad tím kroutím hlavou. Topka :)

09.10.2018 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Na Hadrového panáka jsem se hrozně moc těšila, ale musím říct, že mě poněkud zklamal. Bylo sice fajn, že příběh se nijak netáhnul, vše šlo celkem rychle bez zbytečného protahování, ale stejně mě to moc nebavilo. Těšila jsem se na pořádnou detektivku, kterou bude člověk číst se zatajeným dechem (pro mě jako třeba při dvojici Lars Kepler nebo spisovateli Adler-Olsen), ale dle mého se nic závratného neudálo a příběh, který zněl zajímavě, nakonec vůbec zajímavý nebyl.

04.10.2018 3 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Nečetla jsem úplně všechny knihy s Harrym Holem, protože (musím přiznat) mě ne všechny úplně bavily a ztratila jsem po nějaké době chuť číst další. Pak vyšla Žízeň, dala jsem na kladné recenze, knihu si přečetla a vůbec jsem nelitovala. Příběh mě hodně zaujal další s Harrym si určitě přečtu :)

02.07.2018 5 z 5


Němé oběti Němé oběti Tim Weaver

Detektivky s Davidem Rakerem mě dostávají a baví čím dál víc a tento díl byl snad zatím pro mě nejlepší. Vždy, když uz se příběh začínal pomalu rozplétat, jsem si říkala, o čem to dále bude, vždyť zbývá ješte hrozně moc stránek, bude to hrozná nuda.. ale ne, autor pokaždé dokáže vymyslet ještě hrůzostrašnější rozuzlení a člověk se pak nemůže dočkat dalšího příběhu. Opravdu kvalitní dílo!

08.05.2018 5 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Kniha je tedy velmi čtivá, ale pro mě nic extra.. Trochu zklamání, Dívka ve vlaku mě bavila rozhodně více. Ani nevím jak se ke knize vyjádřit, protože už si ani den po přečtení skoro nepamatuji, co se tam vlastně odehrálo, takhle aspoň poznám, že to nebylo nic pro mě, ale věřím, že mnoha lidem se může líbit.

18.04.2018 3 z 5


Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Já nevím, možná je to tím, že jsem četla ostatní skvělé knihy od tohoto autora, které nejdou přebít, možná tím, že člověk od začátku tak nějak ví, kdo je vrah a není to takové překvapení, ale pro mě opravdu nejslabší kniha od pana autora, což mě velmi mrzí, protože na Selfies jsem se těšila hrozně moc :( každopádně autora neopouštím a určitě si přečtu následující knihu, která vyjde. Už kvůli tomu, že tak miluju Carlův sarkasmus a Asadovo velbloudí přirovnávání - snad toho bude v další knize trochu více, tentokrát tam bylo účasti hlavních hrdinů nedostatek. Jak už jsem četla v jiných komentářích, jako by to ani nepsal Adler Olsen..

10.04.2018 3 z 5


Ohníčky všude kolem Ohníčky všude kolem Celeste Ng

Krásná kniha, opravdu. Autorka dokázala z této knihy, jejíž anotace zněla docela obyčejně, udělat něco neobyčejného. Přečetla jsem si ji díky Reese Witherspoon, která bude hrát v seriálu natočeném podle této knižní předlohy a nemůžu se dočkat i toho, protože věřím, že pokud se to dobře natočí, tak z toho může být ještě větší hit, a přesně to si autorka zaslouží.

10.04.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Nikdy bych neřekla, že mě takhle nadchne sci-fi knížka a ještě k tomu od českého autora! Paní Stehlíková vymyslela opravdu výjimečný příběh, který mě hrozně moc baví. Sice jsem se těšila, že v tomto díle odhalí Ilan konečně všem svou tvář, ale klidně si počkám na 3. knížku. Už se jí nemůžu dočkat!

24.03.2018 5 z 5


Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Opět krásná knížka od této spisovatelky. Četla jsem jich od ní několik a stále se mi tedy nejvíce líbí Čas odejít, ale spisovatelka má určitě nejen ode mne obrovský obdiv za to, že dokázala takhle ukázkově zpracovat téma rasismus. Musí být neuvěřitelně náročné napsat knihu na toto téma a zvládla to opravdu bravurně. Sice mi chviličku trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale potom to šlo jedna báseň a konec mě dojal :). velice doporučuji

23.03.2018 5 z 5


Tekutý písek Tekutý písek Malin Persson Giolito

Kniha se mi hrozně moc líbila, ze začátku jsem si teda musela zvyknout na spisovatelčin styl psaní, ale pak mě kniha úplně pohltila a musela jsem vědět, jak to celé s Majou dopadne. Je to skvělé téma, člověk pak nad tím přemýšlí ještě pár dní po přečtení a to mám právě na dobrých knížkách ráda. Hodně doporučuji

18.02.2018 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kniha je dobrá to uznávám, ale jako milovník detektivek, který jich přečetl už hrozně moc, musím hodnotit jako průměr. A to i hlavně proto, že jsem knihu přečetla asi před 2 týdny a skoro si nedokážu vybavit, co se tam vlastně odehrálo, takže mě až tak moc neuchvátila. Každopádně ale dám šanci i dalším knihám od Roberta Bryndzy, třeba mě překvapí trochu víc.

10.02.2018 3 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Skvělá kniha, zhltla jsem ji za 2 dny, čte se hrozně jednoduše a člověk prostě musí co nejdřív vědět, jak to dopadne :) Bylo pro mě nereálné představit si takového člověka, jako je Jack Angel a během čtení knihy jsem byla tolikrát šokována a zírala na to s otevřenou pusou .. Je to skvělé téma, které by se mělo objevovat častěji. Moc doporučuju

Varování: pro lidi, kteří jsou milovníky zvířat, zejména psů, bude kniha i přespříliš krutá - zadržovala jsem slzy

10.02.2018 5 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Znovu zcela brutální, napínavá a naprosto nepředvídatelná kniha od této dvojice, kterou člověk dokáže pořádně odložit až na úplném konci, kterej byl TAK napínavej! Nedoporučuju teda úplně číst pozdě večer v prázdném baráku, kniha opravdu dokáže nahnat strach, ale i to na knihách od Lars Kepler tak miluju, je to jejich vizitka:) Hodně napínavých a až nechutně brutálních kapitol, u kterých človeku buší srdce jako kdyby byl sám v příběhu. Prostě geniální, bála jsem se, že kniha nebude tak dobrá, ale popravdě byla jedna z nejlepších. Nutně potřebuju další dávku od spisovatelů!

19.12.2017 5 z 5


Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Kniha Marco pro mě nebyla tak překvapující jako ostatní autorovy knihy, člověk tušil jak kniha skončí, takže mi tam asi chyběl takový ten klasický šok, když člověk narazí na zvrat, ale i tak mě kniha bavila jako všechny, příběh byl moc hezký, bylo to zase něco jiného :) Těším se na další autorovo dílo.

20.11.2017 4 z 5


Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Opravdu krásný příběh. Byk srdcervoucí a velmi dojemný, ale zároveň až uklidňující v tom, že přát si občas v hloubi duše něco, co by jsme si nikdy nedokázali nahlas přiznat, je v pořádku.

01.11.2017 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Moc hezká oddechová knížka. Velmi dobře se čte, místy byla i napínavá a do celkového epilogu člověk vlastně neví, jak to přesně dopadne. Na takové to volné, klidné odpoledne ideální :)

01.11.2017 4 z 5