Kíťovec Kíťovec komentáře u knih

☰ menu

Pražská zima Pražská zima Madeleine Albright

Myslím,že nejen američané neznají dokonale naši historii. I my bychom se jistě leckde přiučili.
Poutavě napsaný příběh, který by se měl stát povinnou četbou ...možná je i přínosnější než leckteré hodiny dějepisu.

21.09.2023 5 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Kniha, kterou nebudete chtít odložit a na kterou jen tak nezapomenete.

17.06.2023 5 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Já jsem nadšená. Příběh jsem nedokázala opustit a přečetla jedním dechem. Byla jsem napnutá až do konce. Za mě parádní počteníčko a do samého konce jsem netušila, kdo je vrah.

10.09.2022 5 z 5


Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Od chvíle, co jsem tuto knihu otevřela,jsem ji nedokázala zavřít. Za mne pecka!

04.09.2022 5 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Krásná kniha plná pravdy a naděje,tam kde by ji člověk nečekal. Peklo jménem holocaust očima přeživšího Eddieho,který mi svou laskavostí a životnímy moudry přirostl k srdci ️

04.04.2022 5 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

"Každý národ má své jizvy,každý národ něco ze své historie skrývá. Když čteme příběhy o historických konfliktech a diskutujeme o nich,máme možnost společně objevovat a vzpomínat. Tímto způsobem nás knihy spojují jako celosvětovou komunitu čtenářů,ale také celosvětovou komunitu lidí,kteří se chtějí poučit z minulosti." Ruta Sepetysová
Naprosto s autorkou souhlasím a děkuji za další okénko do historie,ktará mi unikla. Už jsem od ní přečetla všechny knihy a nemohu se dočkat další ️

31.03.2022 5 z 5


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Co dodat ? ....snad jen,že by si tuto knihu měl povinně přečíst každý občan České republiky a nejlépe ještě před volbami.

27.08.2021 5 z 5


Chuť jablečných jadýrek Chuť jablečných jadýrek Katharina Hagena

Melodramatický příběh jedné rodiny. Ač bylo vyprávění místy pochmurné, při čtení jsem měla příjemný pocit. Je to odpočinková literatura na chaloupkou.

02.06.2020 4 z 5


Smrt staré posluhovačky Smrt staré posluhovačky Agatha Christie

Prostě paráda. Ta zápletka je tak zapletená, že jsem do posledních vět netušila, kdo je vrahem. Poirot je excelentní jako vždy. Vřele doporučuji. Agatha nezklame.

28.05.2020 4 z 5


Gerda: Příběh velryby Gerda: Příběh velryby Adrián Macho

Ilustrace jsou nádherné, ale příběh bohužel není až tak propracovaný.

30.01.2020 3 z 5


Hříchy Havany Hříchy Havany Peggy Blair

Knihu bych doporučila pro poutavé popsání reálného života na Kubě. Příběh byl překvapivě zamotaný, ale ke konci už jsem se musela jen usmívat. Bylo to tak zamotané, až přemotané.

30.01.2020 3 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Harry se mi líbí, protože není dokonalý. Člověk si na něj musí zvyknout a pak už nemůže jen tak nedočíst. Vlastně už se těším na další díl. Není to typická kniha, která Vás hned na začátku strhne, ale stojí za výdrž.

14.01.2020 3 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Sedím a koukám do zdi. Na chodbě něco zapraskalo a jelikož je půlnoc ... bojím se jít zhasnout. Přečteno za dva dny.

03.01.2020 5 z 5


Pražské jaro Pražské jaro Simon Mawer

Nedokázala jsem ji odložit. Vřele doporučuji!!! Popsat invazi z pohledu mladých turistů mi přišlo geniální. Teď jsem knihu zavřela, jediné,co mi nedá spát ... Co se stalo s Lenkou? Ikdyž není to vlastně jedno? V záplavě tisíců zmařených životů, se jeden osud asi lehko ztratí.

01.12.2019 5 z 5


Přijde kůň do baru Přijde kůň do baru David Grossman

Cítila jsem se, jak diváci v knize .... i lidé v hledišti to cítí. Dívají se po sobě, neklidně poposedávají. Čím dál míň rozumnějí tomu, čeho se nedobrovolně účastní. Vsadím se, že by se už dávno sebrali a odešli, nebo ho dokonce vypískali, nebýt pokušení, kterému je tak těžké odolat - pokušení nahlédnout do pekla někoho jiného.

22.11.2019 3 z 5


O dívce Grace O dívce Grace Anthony Doerr

Člověk má velká očekávání po románu Jsou světla, která nevidíme. A to je možná špatně. Protože ta kniha má své poselství o síle lásky a čeho všeho jsme schopni pro dobro druhých udělat.

20.10.2019 3 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Kniha mne velice pobavila... tak nějak mne kupředu hnala touha po tom, kam až je pan Jonasson schopen zajít. Jedním slovem - absurdní :). Pokud si chcete skutečně odpočinout od reality, pak toto je ta pravá oddychovka.

31.05.2019 3 z 5


Nestvůra z Essexu Nestvůra z Essexu Sarah Perry

Knihu jsem přečetla jedním dechem a vlastně ani nedokáži říci proč. Prostě proto.

21.11.2018 3 z 5


Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Právě jsem knihu dočetla. Bylo to těžké ji dočíst až do konce. Měla jsem chuť ji zavřít a dělat, že neexistuje. Ale historie existuje a nesmíme ji zapomenout. Nelze zavírat oči. Proto tuto knihu doporučuji ke čtení, ikdyž to není žádná oddychovka.... No a já si jdu půjčit Ferdu Mravence :)

05.11.2018 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Ta kniha v mém nitru zanechala stopu tak hlubokou, jak jen málo knih. Je to silný příběh. O tématu druhé světové války jsem přečetla mnohé, ale o takové katastrofě čtu poprvé. Vřele doporučuji, leč může se stát, že po přečtení nebudete moci smutkem usnout ... tak jako já.

12.10.2018 5 z 5