SladkaK SladkaK komentáře u knih

☰ menu

Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Obrovská škoda, že jsou tak skvělé myšlenky obalené do neskutečného balastu.

Knize bych dala i 10 hvězdiček, kdyby nebyla zasazena do příběhu a nesmyslného rozhovoru. Plánuji příběh projet ještě jednou, vypsat si ty skvělé myšlenky a knihu spálit.

24.04.2024 3 z 5


Jak přelstít ďábla - Tajemství svobody a úspěchu Jak přelstít ďábla - Tajemství svobody a úspěchu Napoleon Hill

Hledání jehly v kupce sena. Zajímavé hluboké myšlenky skryté ve zbytečném balastu. Neudělá někdo výcuc výcucu z výcucu?

12.04.2024 1 z 5


Coura Coura Jana Bernášková

Neuvěřitelně nesympatická hlavní postava. Sebestředná, narcistická a pokrytecká drama queen, kterou nechcete ani za sousedku, natož kamarádku. Nedejbože za životní partnerku.

Často mi jinak nudné čtení zpestřilo alespoň znechucení nad chováním Lucie, použitými výrazy, popisy sexu a šišlání. Zajímavá zápletka se nedostavila a úspěšně jsem se prozívala až do konce.

10.04.2024 odpad!


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Kniha má velmi rychlý spád. Půl knihy jsem podezřívavě čekala co má George s Lenniem za lubem. Druhou půlku se začal zhmotňovat srdcervoucí konec. Po dlouhé době kniha, která ve mně vyvolala úzkost a náznak slzy.

06.04.2024 4 z 5


Překonejte strach z opuštění Překonejte strach z opuštění Skeen Michelle

Průvodce pro seznámení se sám se sebou. Obsahuje spoustu užitečného cvičení k uvědomění si starých nezhojených problémů a k nasměrování k užitečným reakcím. Omáčka mezi cvičeními se ale stále opakovala dokola až do zblbnutí.

05.04.2024 3 z 5


Sama a šťastná Sama a šťastná Marie Luise Ritter

“Když jste sami, učíte se také důvěře, což je rovnováha mezi svobodou a nejistotou, která vede k sebedůvěře ve vlastní schopnosti. Pokud si v sobě vypěstujete důvěru, že dokážete proměnit ambivalentní situaci ve svůj prospěch, budete se méně omezovat ve svém rozsahu působnosti."

Když si zrovna procházíte rozchodem, tak myšlenky obsažené na začátku knihy vhodně zapadnou na místo, jak potřebujete. Zbytek knihy je střídání deníkových zápisků s filozofováním. Pričemž u deníkových zápisků postrádám radost z čisté přítomnosti, z maličkostí. Pořád měla autorka málo vzrušení. Málo nových zážitků. Až mě to iritovalo. Možná taky už ztratila schopnost s někým žít, dělat kompromisy?

A však proč ne, že?

01.04.2024 3 z 5


Co kdyby? Co kdyby? Randall Munroe

Humor na jedničku, i propracovanost odpovědí. Dozvěděla jsem se hodně o vesmíru, lidském těle, přírodě i fyzice. Ale u výpočtů mi vybouchl mozek, protože to bylo nad jeho kapacitu. Některé otázky jsem přeskočila, protože mi nedávaly smysl. A to je škoda.

30.03.2024 3 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

(SPOILER) Příběh mě přenesl zpátky do dětských táborů. Sotva co parta vystoupí z autobusu, už tvoří tvoří VŠL.

Kromě nadměrné koncentrace párování na počet postav, mě iritovaly dvě následující věci.

V úvodu knihy ukázal Luc absolutně nulovou schopnost postavit se za svůj názor. Byl to pouze kratičký okamžik jeho nerozhodnosti a uchylování se k menším lžím, aby se náhodou na něj nikdo nenaštval a on si zachoval tvář. Ačkoliv v pokračování příběhu nebyl tento vzorec chování rozvinutý, tohoto pocitu už jsem se nedokázala zbavit.

A konečně za druhé. Naštěstí i Hattie mu toxicitu věrně oplácí. V jednu chvíli běduje nad tím, že se jí ex ani jednou nezeptal jak se jí daří. A v druhou se ani jedinkrát nezajímá o byznys své nové velké lásky. A to ani ve chvíli, kdy jí sám začne vyprávět o velkém milníku. Hattie má všechny myšlenky u svých svateb a ani ho neposlouchá!!

No, to je něco na moje nervy. Nehledě na to, že při čtení jsem chodila častěji do lednice, než jsem obracela stránky.

26.03.2024 2 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

První díl si mě zaháčkoval tak, že tento druhý jsem přečetla jedním dechem a hned se vrhla na třetí. Je to dobrá série, tak dobrá, že nedokonalosti ráda odpustím.

12.03.2024 4 z 5


Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Nejzajímavější pro mě na celé knize je to, že je psaná českým mužem anglicky a přeložena někým jiným do češtiny.

12.03.2024 3 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Byla jsem zmatená, že kniha začala o jedné postavě a pak se celou dobu řešil někdo jiný. Napjatě jsem očekávala, jak se tyto dějové linky prolnou. A pak už jsem jen tahala kapesníky. Doporučila bych ji přečíst každému.

12.03.2024 5 z 5


Ivalu Ivalu Peter Freuchen

Pokud by styl psaní bylo mužem, tak tohle by rozhodně nebylo můj typ. Naštěstí všechno, co jsem se o Inuitech dozvěděla převládlo nad tím, že se mi kniha špatně četla. Mě, zhýčkanou městskou holku, jejíž největší životní dobrodružství bylo spaní pod širákem na Svatojakubské pouti, fascinovala každá stránka.

12.03.2024 4 z 5


Zázračná imunita Zázračná imunita Matt Richtel

Ano, nedozvíte se praktické rady, jak posílit imunitu. Nebo vlastně dozvíte. Tyto informace by se daly shrnout z celé knihy na jednu stránku. Ale zato obohatíte své vědomosti o zajímavém vývoji imunologie ve světě od úplného začátku. Já jsem nadšená!

12.03.2024 4 z 5


Srpny Srpny Jakub Stanjura

Každý má v sobě tak trochu psychopata, ale tohle byl extrém. Štěpán vařil sebevědomí Daniely jako žábu ve vodě. To, co nám z těch pár stránek zvedalo kufr, to Daniela neměla sílu vidět. Čtivé, drsné, hnusné a já bych dala i šest hvězd!

25.02.2024 5 z 5


Batoh, medvěd a osm kartonů vodky Batoh, medvěd a osm kartonů vodky Lev Golinkin

Ohodnotím první tři čtvrtiny knihy, protože na poslední etapě děj trošku ztratil šmrnc. Jelikož ale ta většina byla skvělá, přimhouřím oči a jako po lahvi vodky shovívavě zapomenu na to, na co zapomenout chci.


Jen těžko si představuji zážitky, které popisuje z dětství. Musela to být opravdu těžká doba. Je fascinující, že o ní dokáže vyprávět tak, že se během čtení načapáte u úsměvu. Kniha přináší spoustu historických informací i pobavení.

19.02.2024 4 z 5


Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Pohádka pro děti a začínající čtenáře. Kýčovitý příběh je vyšroubovaný do dojemna a laskavosti, až je mi z toho na zvracení. Do poslední kapitoly jsem doufala, že se děj zvetí a pozvedne úroveň. Nedočkala jsem se. Naopak autor zakončením překonal hranici absurdnosti, všechny postavy se s láskou propojily jako by jely na mdma, kolem nich tancovaly víly, zpívala Elza a jednorožci rozhazovali sedmikrásky.

19.02.2024 1 z 5


Kočka na cestách Kočka na cestách Hiro Arikawa

Nenáročné čtení nevhodné pro náročné čtenáře. Kniha pro mě neměla žádnou hodnotu. Když už nic, alespoň jsem doufala v zajímavé informace o životě v Japonsku. Bohužel, marně.

13.02.2024 2 z 5


Kavárna na konci světa Kavárna na konci světa John P. Strelecky

Jednu hvězdičku uděluji za to, že je kniha krátká. Tudíž jsem se dokázala rychle prokousat zklamáním.

03.02.2024 1 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Všeho moc. Dějem jsem bloudila až do konce, postavy se pletly, ale nepropletly. Neuvěřitelné dialogy. Za mě oddychové utrpení.

15.01.2024 odpad!


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Až najdu romantickou knihu kde za a) hlavní postava nebude labilní drama královna, která mě svým chováním vytáčí natolik, že knihu co kapitolu odkládám, b) dialogy nebudou jako ze školních lavic a za c) kde budou situace reálně uvěřitelné a nebudu mít pocit, že by kniha měla obdržet nový štítek jednorožčí princeznovské fantasy, tak natrénuji oslavnou taneční kreaci.

01.01.2024 2 z 5