Kira283 Kira283 komentáře u knih

☰ menu

Kniha dvou cest Kniha dvou cest Jodi Picoult

Touhle knihou jsem se celkem prokousávala. Prolínání dvou dějových linek na základě historické reálie Knihy dvou cest se mi líbí. Bohužel mi někdy ale přišel popis zbytečně zdlouhavý.

Za mě patří tato kniha od Jodi k těm slabším. A to jsem egyptskou historií fascinována od malička... :)

16.04.2024 3 z 5


Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Young adult? Je mi 34 a nestydím se za to říct nahlas, že tahle knížka je prostě další Aliina pecka!! :)

05.04.2024 5 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Jestli jsem si myslela, že nejde popsat první pomoc, tak jsem se šeredně spletla :) Knihu jsem přečetla jedním dechem a 100% se k ní v budoucnu ještě vrátím.

05.04.2024 5 z 5


Ve stínu duhy Ve stínu duhy Carly Schabowski

Příběh je velmi silný. Jeden musí obdivovat sílu hrdinů. I když se jedná o fiktivní příběh, je mi smutno z toho, kolik rodin a párů bylo zničeno kvůli válce. I když přeživší, válka na nich zanechala rány do konce života.

Díky příběhům jako je tento opakovaně děkuji a jsem vděčná za to, co mám. Přestože je dnešní doba dosti turbulentní, pořád jsme na míle daleko od toho, co si museli za války vytrpět naši prarodiče a praprarodiče...

22.02.2024 4 z 5


Botanik Botanik M.W. Craven

Za mě zatím nejlepší díl o Washingtovi a Tilly. Opět se těším na další :))

15.02.2024 5 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Nenadchne, neurazí. Je to takový nemastný neslaný thriller. Od Bryndzy jsem čekala víc.

06.02.2024 3 z 5


Kéž bys tu byl Kéž bys tu byl Jodi Picoult

Tento příběh mě zcela pohltil... A koho by takový konec nepotěšil :)

25.01.2024 5 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Nelze dát jinak než 5* z 5.

Ponurá atmosféra, protivná Thulinová, lehce nevyrovnaný Hess, ztracená holčička, brutální vraždy, vrah vodící policii za nos. Napětí až do konce tak zaručeno.

17.01.2024 5 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna M.W. Craven

Washingtona s Tilly miluju. Takže za mě další velmi vydařený díl :))

22.12.2023 5 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Svižné, vtipné, chytré. Ali se za mě stala královnou chytrých romanťáren :))

07.12.2023 5 z 5


Čekanka Čekanka Julia Quinn

(SPOILER) Ach... :) Lepší reakce mě asi nenapadá :) Je to hezká oddychová romanťárna. Na příběh o Penelope a Colinovi jsem se těšila zatím asi nejvíc. A knížku jsem chtěla mít přečtenou před 3. řadou seriálu na Netflixu.

Nejvíc se mi na tom líbilo asi to, že nikdo v sobě zbytečně nepotlačoval city a nepřesvědčoval sám sebe, že se o lásku nejedná. Jakmile si Colin své vzplanutí citů k Penelope uvědomil, nic nepotlačoval a nechal je plynout. A konec... BRAVO! Až mi málem slza ukápla :)

Well done, Lady Whistledown :)

27.10.2023 4 z 5


Mami, vrať se! - Ponížená až na samé dno Mami, vrať se! - Ponížená až na samé dno Oxana Kalemi

Budu teď znít hodně kacířsky, ale první část knihy, než se stala obětí kuplířství, jsem autorce moc nebaštila. Tím nechci shazovat ani banalitovat nic, co bylo v knize popsáno. Byť jediná sebemenší věc by se nikdy ženě stát neměla. Ale nemohu se zbavit dojmu, že něco bylo přibarveno.

Kniha jako taková byla napsaná čtivě. Tu jsem četla v anglickém jazyce. Zas a znovu jsem se přesvědčila o tom, jaký štěstí mám, že jsem se narodila tam, kde jsem se narodila a jaký život mám...

Autorce přeji dalších mnoho sil, jelikož následky si nejspíš ponese celý život...

17.10.2023 4 z 5


Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Za mě jedna z dalších velmi povedených knih.

Ke knize jsem se dostala skrz Čtenářskou výzvu a moc jsem od ní neočekávala. O to příjemnější pro mě bylo, že mě příběh pohltil a dost mě i bavil. I když byla zápletka dosti předvídatelná, vůbec mi to nevadilo a vítala jsem zasazení děje do české historie.

Nevím, proč jsem se dříve knihám od českých autorů vyhýbala. Baví mě čím dál tím víc. :)

09.10.2023 4 z 5


Láska ve špičce italské boty Láska ve špičce italské boty Blanka Malá

Nijak extra nenadchne, ale ani neurazí. Je to spíše čtení pro naše maminy, které se v tom 100% najdou a o to více je příběh pobaví. To ale nemění nic na tom, že jsem autorce a Agovi fandila od začátku do konce :))

29.09.2023 3 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

V rámci Čtenářské výzvy jsem se pustila podruhé do čtení Moriartovky Manželovo tajemství. Zjistila jsem, že si nepamatuji z děje vůbec nic :) Takže pro mě vesměs bylo převapení podruhé...

Když jsem četla knihu poprvé, zanechala ve mně hluboký dojem. Napodruhé už tak hluboký dojem nezanechala, ale primárně tím, že Nine Perfect Strangers již jen tak něco od Liane nepřekoná. :))

Na Liane miluji zápletky a to, že nikdy není nic černé ani bílé. Všichni jsme jen lidé... I se svými, někdy i hořkými, tajemstvími...

25.09.2023 4 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

(SPOILER) Zcela zaslouženě dávám 5* z 5!

Knihu jsem si vybrala na základě Čtenářské výzvy, jinak bych o ní snad ani nezavadila. Měla jsem trochu obavy, že mě to nebude bavit, ale již po přečtení prvních pár stránek mě příběh pohltil a naprosto mě dostal! Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Někdy jsem si sice připadala jak Penny, když jí vysvětluje Sheldon fyzikální zákony, ale co, nejsem vědec! :)) Navíc vše bylo tak hezky vysvětleno, že nakonec stejně vše zaklaplo v hlavě na správné místo :))

Rockyho jsem si naprosto zamilovala :)))

28.08.2023 5 z 5


Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Přiznám se, že jsem se na začátku bála, že se bude jednat o nudnou napodobeninu pohádky a la Popelka. Naštěstí se toto neuskutečnilo a příběh mě nakonec pohltil a knížku jsem zhltla téměř jedním dechem. :)

Co si budem, jedná se o romanťárnu jako blázen, ale je to vtipné, svěží a svižné. Moc mě to bavilo a těším se na další díly. Nejvíc asi na Eloise. :))

16.08.2023 4 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

(SPOILER) SPOILER:
Zhltla jsem knihu jedním dechem. Jedná se opravdu o silný příběh o silných ženách. Líbí se mi myšlenka, proč se vždy okolí pozastavuje nad tím, proč žena od násilnického partnera noedejde a ne nad tím, proč to vlastně ten muž dělá. Brilatní idea, protože je tomu opravdu tak...

Neměla jsem na konci daleko k slzám a obrazně jsem tleskala k rozhodnutí hlavní hrdinky.

Těším se na pokračování, které na mě čeká doma na poličce :)

11.08.2023 5 z 5


Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Za mě povedenější než první díl. Sice jsem knihu četla, když jsem měla zhlédnutou už druhou žadu Bridgertonů na Netflixu, ale osobně mě to nerušilo. Ba naopak se mi knižní verze líbí víc.

Sice se nemohu zbavit dojmu, že určité rysy z prvního dílu se zde opakují, ale na celkovém hodnocení to nemá vliv. Bavilo mě to :)

31.07.2023 4 z 5


Verity Verity Colleen Hoover

Jako mazec!! Takový konec jsem nečekala... A nejlepší na tom je, že ještě dlouho po dočtení knihy přemýšlíte, jak to vlastně bylo. Myslím si své... :)

28.07.2023 5 z 5