KingKylie KingKylie komentáře u knih

☰ menu

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Jak už tu bylo napsáno, kniha má opravdu spoustu obsáhlých pasáží, které nejsou úplně lehkým čtením. Na druhou stranu, kniha se pyšní obrovskou rozmanitostí jazyka a také mě okamžitě vtáhla do děje a od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Poprvé jsem ji četla v patnácti, v tuto chvíli ji mám přečtenou již po několikáté, vážně to není nic lehkého a v některých pasážích je to opravdu pro silné povahy. I přestože patří kniha mezi mé nejoblíbenější, i mně se v některých částech špatně četla, a to hlavně kvůli tématice, ne po stránce jazyka. Knihu bych určitě doporučila, samozřejmě jen po vašem vlastním uvážení, protože si troufám říct, že je pro silnější povahy.

04.01.2021 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Sice to není nijak strašně zajímavá knížka, ale je krásná. Kniha má v sobě takové to kouzlo, na rozdíl od Prokletého dítěte, kde to kouzlo chybí. Moje nejoblíbenější pohádka je Fontána příznivé sudby. Pro ty, co mají rádi Harryho, je tahle kniha ideálka.

14.02.2017 5 z 5


Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Souhlasím s tím, že tato kniha je snad nejlepší knihou z období 2. světové války.Určitě by měla být v povinné četbě. Kniha je naprosto skvělá!

13.02.2017 5 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Pro mě je děj naprosto nezáživný, nic moc se v knize nestalo. Nevím, co všichni z Greena dělají. Já jsem mu dávala fakt velkou šanci, ale po přečtení Papírových měst a Příliš mnoho Kateřin už nechci číst další, protože děj je absolutně o ničem.

12.02.2017 odpad!


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Jsem velký Potterhead, mám celou sérii přečtenou snad milionkrát jak v češtině, tak i v angličtině. Hodně lidem se kniha nelíbí. Já v knize taky nevidím to pravé kouzlo, jaké mají předešlé knihy o Harrym. Nemůžu však říct, že je nějak špatná. I když jsem hodně velký fanoušek, tak bych byla nejradši, aby už to nechala, tak, jak to je. Pro mě už byl příběh o Harrym prostě uzavřený a ona ho znova otevřela. Za to bych ale ocenila nějakou pořádnou knihu o Lily a Pobertech, myslím, že by se tím nic moc nezkazilo.

12.02.2017 3 z 5


Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

Knihu jsem četla asi ve čtrnácti. Byla dost napínavá, hlavně ke konci. Přečteno jedním dechem. Určitě doporučuji.

12.02.2017 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Jedna z mých nejoblíbenějších knih. Jestli ještě někdo nečetl, určitě doporučuji!

12.02.2017 5 z 5


Já, JůTuber 3 Já, JůTuber 3 kolektiv autorů

Už jenom, když vidím na té obálce Vadima, Denise a Třešničkovou, chce se mi blít :))))

11.02.2017


Já, Jůtuber Já, Jůtuber Tereza Hodanová

Knížka je totální blbost a zbytečnost. Youtube sleduji hodně a knihu jsem četla hlavně kvůli Nicol , ale je to snad největší blbost, kterou jsem kdy přečetla.

11.02.2017 odpad!


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Knihu jsem si přečetla poprvé v mých dvanácti letech. Od této doby se k ní vracím pořád dokola a pokaždé, když ji dočtu, najdu tam něco nového. Je špatný říct, že tato kniha je krásná, protože není. Ukazuje, jaký život doopravdy může být, jak dokáže být krutý. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla už tak v brzkém věku, protože mi okamžitě změnila postoj ke drogově závislým lidem. Drogově závislí lidé jsou podle mého inteligentní, stejně jak tomu bylo i u Christiany. Doporučuji knihu všem, i těm mladším, protože kniha varuje před krutostí drog. :))

11.02.2017 5 z 5