kindlic kindlic komentáře u knih

☰ menu

Game Game Anders de la Motte

Výborný hrdina (hráč Counter striku s plagátom Dreamhacku na stene citujúci hlášky z mojich obľúbených filmov? sweet.), bombastické hlášky, ktoré pre mňa dokonca ani nepôsobili rušivo a koniec pri ktorom sa treba pousmiať.

07.08.2014 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Tak to som si dal... jedna z najdlhšie čítaných kníh s akou som mal tú česť sa stretnúť. Začiatok zaujímavý, stred absolútna nuda a koniec úplne niekde inde ako by mal byt... hodnotenie "zachraňuje" len v podstate celkom precízna atmosféra zimného severu ale na to aby sa hovorilo o Keplerovi ako o ďaľšom Larssonovi to učite nestačí. Vidím to na dlhšiu pauzu kým sa odhodlám na Paganiniho zmluvu.

12.04.2014 3 z 5


Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Výborný Hole, Fly Emirates a pár dresov Arsenalu :) Polícia ma už teraz slušnú štartovaciu pozíciu na to, aby sa stala vrcholom (uvidíme :P ).

12.03.2014 5 z 5


Nonstop knihkupectví pana Penumbry Nonstop knihkupectví pana Penumbry Robin Sloan

Koniec je síce veľmi predvídateľný ale celková zábavná hodnota a sviežosť príbehu stavia túto knihu medzi to najlepšie čo som za posledné roky prečítal. BTW #EbooksAreGreat #kindle #newbagel

28.02.2014 5 z 5


Dítě boží Dítě boží Cormac McCarthy

Výborný štýl písania - jednoduchý, úderný a cez to všetko dostatočne zložitý aby dokázal zaujať. Príbeh sám o sebe je drsný až až.. (žiadna čalamádka). Určite to nie je posledná kniha od McCarthyho, ktorú si prečítam.

30.01.2014 4 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Nadčasová klasika, ktorá sa dočkala nemenej kvalitného filmového spracovania.

10.01.2014 5 z 5


Levhart Levhart Jo Nesbø

Od Nordic Crime-fiction k svetovému thrilleru :)

29.12.2013 5 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Nesbo nesklamal ani tentokrát kde zvolil veľmi thrillerový štýl a zaplietol do toho Harryho osobnú rovinu ešte viac ako inokedy... za 5* :)

01.11.2013 5 z 5


Světová válka Z Světová válka Z Max Brooks

Za tú formu 4*, lebo také niečo som ešte nečítal. Ale predstava , že by som si to mal prečítať niekedy znovu je až unavujúca.

25.09.2013 4 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Príbeh nie je extra komplikovaný ako v prípade Spasiteľa alebo Pentagramu ale ako zavŕšenie rannej éry Nesbøvej tvorby beriem všetkými desiatimi. Ako fanúšik DeNira, Manchestru United a Jimiho Hendrixa som sa tešil ešte viac a potvrdil som sám sebe, že Nesbø patrí medzi mojich najobľúbenejších.

- ,,Vrátím se," odpověděl bezvýrazne, jako by to byl refrén, kterého má už plné zuby

02.07.2013 4 z 5


O válečném umění O válečném umění Mistr Sun (p)

"Chceš-li, aby nepřítel sám o své vůli přišel k tobě, nabídni mu snadný zisk. Chceš-li zabránit nepříteli, aby k tobě přišel, ukaž mu nebezpečí, do jakého by se vydal."

27.06.2013 5 z 5


Národní satanista Národní satanista Erlend Erichsen

Síce mám rád tvrdú hudbu ale True Norwegian Black Metal ide tak trochu mimo mňa (s tým, že pojmy ako Gorgoroth, Mayhem, Burzum, Darkthrone mi nie su úplne neznáme ale, že by som mal napočúvané celé diskografie to zasa nie. Pri úvodných stranaách som si myslel, že Erichsen ponúkne notoricky známy príbeh Euronymousa a Varga, prípadne Deada... škaredo som sa mýlil. Príbeh sa točí okolo mladého metalistu o ktorom vonkoncom nič nevieme (vzťah s rodičmi by si istotne pýtal väčší rozsah) a jeho kamarátovi pre ktorého je black metal viac ako len hudba alebo ideológia...

Knihu som zhltol za 1 večer a 4* dávam len za ojedinelú tematiku a spomenutie kapiel ktoré sa sem tam ocitnú v mojom prehrávači. Inak by to bolo tak 3*. A teraz si idem pustiť posledný inštrumentálny album od Burzum a predstavovať si atmosféru temného nórskeho lesa...

15.06.2013 4 z 5


Pastiersky list Pastiersky list Michal Hvorecký

Ťažko hľadať slová, väčšina textov je úderná, vtipná alebo dokonca smutná. Kniha má výhodu, že ju dokážete zhltnúť na jeden krát. Avšak hlavný kameň úrazu je pre mňa myšlienka, že vláda ktorá bola pri moci v dobe vydania knihy môže za všetko čo v krajine nefunguje. (toto mi pripadá trošku pokrytecké a primitívne nakoľko sme tu ešte vládu ktorá by nerozkradla aj to čo sa nedalo nemali).
Taktiež sa mi zdá veľmi zvláštna predstava Wilsonstadtu v ktorom žije len samá inteligencia, každý chodí do opery za vstupné 2€ a ak sa náhodou nič nehrá tak sa jedia zákusky a pije káva v kaviarni (to všetko bez toho aby niekto pracoval, nedajbože vytváral niečo hmotné - pretože to nie je podstatou umelca a každý takýto skutok by bol pre našu spoločnosť kontraproduktívny).

14.06.2013 3 z 5


Tři vyvolení Tři vyvolení Stephen King

-"Tím mi neodpovídáš na otázku. ty pújdeš dál, že?"
-"Ano."
-"Až úplne do konce."
-"Ano. Až úplne do konce."

Druhý diel bol podstatne stráviteľnejší ako prvý. K Rolandovi sa pripojí feťák Eddie a Detta/Odetta. Dejová linka s Eddiem na letisku ma bavila asi najviac. Teším sa na ďalší diel.

22.05.2013 4 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

Ešte včera hlásil ukazovateľ % číslo 50 a ja som si hovoril "ach jo, na čo som sa to zasa dal...". Čítal som ďalej a skončilo to tak, že som s úsmevom a obrovskou chuťou prenásledoval Muže v černém a dočítal 200 stranový prológ k najrozsiahlejšiemu dielu Stephena Kinga. Zatiaľ ponechám 4 * ale mám pocit, že po prečítaní ďalších dielov hodnotenie zdvihnem.


-"Tak jdi, jsou jiné světy než tento."
- hudba : The Beatles - Hey Jude.

26.04.2013 4 z 5


Spasitel Spasitel Jo Nesbø

Tak túto knihu som aj dostatkom času lúskal takmer 2 mesiace. Ešte na takých 60% som si myslel, že tomu nedám viac ako 2-3 *. No koniec, dejová linka s Bjarnem Møllerom a "vyriešenie" prípadu u mňa vystreľujú hodnotenie až na 4*. Možno je to preto, že postava Harryho Hole-a je tak geniálne vyprofilovaná, možno preto, že človek čaká záver v štýle amerického filmu MOŽNÝ SPOILER! (klišé s koncertom a záchodovým oknom) KONIEC SPOILERU! a ono to nakoniec skončí úplne inak...


- "Čestnost je cnost lenochů a lidí bez vizí."

17.04.2013 4 z 5


Afterdark Afterdark Haruki Murakami

V svojej podstate je to moja prvá kniha od Murakamiho. ( ak nerátam Po otřesech ktoré som bral ako malú ochutnávku).
Pocity pri čítaní boli zvláštne, celé príbeh je neurčitý a plynie celkom spontánne. Výsledkom toho je príbeh tak trochu bez konca. Hovorím si, že takých nocí som zažil v meste už celkom dosť, no napísať by som o nich nevedel. Možno aj preto, že Murakamiho majstrovstvo spočíva v základe na spontánnych zážitkoch, normálnych osobách (ktoré majú rady jazzovú hudbu) a tajomnou atmosférou ďalekého východu, ktorá je tak veľmi príťažlivá, že už sa teším na ďaľšie knihy.

- ,,Noc se konečne úplně prolomila. Do další tmy zbývá ještě kopa času."
- hudba - Curtis Fuller - 'Five Spot After Dark'

25.02.2013 4 z 5


Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Pre mňa zatiaľ najlepší Hole. Uvidíme ako dopadne Spasitel, Sněhulák. Pentagram obsahoval presne to čo som chcel pri minulých dieloch. Výborné, doslova filmové tempo od začiatku po koniec. Žiadna zbytočná plnka, čistá akcia.
Harryho osobná línia je veľmi silná, dozvieme sa ako to dopadne s Princeom a pre českú skupinu čitateľov sa tu skrýva nečakaný bonus ktorý prípad ovplyvní veľkým spôsobom...

"...protože v tom bylo cítit i něco jiného. Sladkého. Ne kovového. Chutnalo to po vejcích."

19.02.2013 5 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Dávam 5 hviezdičiek (príbeh má slušné tempo, neprehnané reálie, pekne vyprofilované postavy), no niesom si zcela istý, či ma dokáže 2. časť zaujať a tak si ju odkladám na horšie časy.

31.01.2013 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Jedna z najatmosferickejších (ach.. to je slovo) kníh, ktoré som kedy čítal.
Som zvedavý na Kubrickovu adaptáciu s Nicholsonom.

- "Ty svině. Tys mě zabila!"
- DROM (REDRUM)
-"Spánek rozumu rodí monstra" - Goya.

29.01.2013 4 z 5