Kikuše007 Kikuše007 komentáře u knih

☰ menu

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Naprosto úžasná kniha!! Než jsem ji začala číst, měla jsem pochybnosti, protože, co si budeme povídat, člověk si udělá o knížce jistou představu už podle názvu, a tady jsem lehce pochybovala. Jenže po přečtení několika velmi kladných recenzí k této knize, mi to nedalo, a knihu jsem začala číst, a za jeden den i přečetla, a myslím že kniha se dá popsat pouze jedním slovem, a to je WAU! naprosto jsem to nečekala a chvílema mi běhal mráz po zádech. Takovouhle fantasy knihu, jsem ještě nečetla, je opravdu jediná, která mě až takhle uchvátila. Už jenom při tom pomyšlení, že se tohle třeba opravdu děje v našem světě, že jsou různě po světě umístěné smyčky, kde stále dokola prožívají jeden a ten samý určitý den děti se vzláštními schopnosti, mi běhá mráz po zádech. Kniha mě uchvátila zaujala, a naprosto vtáhla do děje tak, že jsem s nimi prožívala každou vteřinku děje. Knihu nemohu ohodnotit jinak než plným počtem hvězd.

16.06.2017 5 z 5


Kruh Kruh Bernard Minier

Tato série mě opravdu zklamala. Po přečtení prvního dílu, sem si řekla, že pokračovat nebudu, ale zkusila jsem tomu dát ještě šanci, a zbytečně. Podle názvů jsem čekala nějakou bombu, ale opak je pravdou. Ale abych o knížkách nemluvila jen špatně, nenároční lidé jistě ocení, a budou se jim knihy líbit, ale já bohužel nenáročná nejsem, a proto do dalších dílů asi nepůjdu. Ikdyž, nejnovější díl MINNIER vypadá celkem slibně, tak uvidím jestli jí po zkušenosti s prvními dvěma díly dám šanci. Každopádně hodnocení v podobě dvou hvězdiček platí na oba dva díly a to jen kvůli tomu, že přeci jen se to dalo přečíst, ale bohužel, co se týká děje mě zklamaly.

16.06.2017 2 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Tuto knihu, jsem poprvé četla před pár lety a velmi se mi líbila. Ale jak je známo lidé se mění, tak jsem si nebyla jistá, jestli se mi bude znovu líbit nebo ne. Po přečtení celé série od Chrise Cartera jsem prostě potřebovala nevyhnutelně něco na oddych, a tak jsem zvolila tuhle knihu. Viděla jsem, že spoustě lidem se moc nelíbí, ale nedala jsem se ovlivnit negativními recenzemi a počkala si na svůj názor po přečtení. Říkám to naprosto upřímně, knížka mě pohltila. Samozřejmě v každé knize jsou části, které jsou nudnější, ale také jsou velmi potřebné, abychom se dozvěděli důležité informace. Po třech dnech jsem přečetla všechny díly této série, a názor mám pouze kladný. Ano, chvilkama to možná bylo trošku přitažené za vlasy, ale vzhledem k tomu že se tato kniha naprosto nezakládá na realitě a jde pouze o fantazii, tak proč ne? Do jisté míry, si myslím že je to v takovýchle knihách potřeba, ale to je pouze můj názor. Samotný příběh Lucindy a Daniela si myslím, že k takovým knížkám naprosto zapadá. (Ne)obyčejná dívka co se zamiluje do padlého anděla, který se do ní opětovně zamilovává v průběhu staletí a při každém jejich prvním polibku dívka zemře a reinkarnuje se do jiné doby ale stále je to ona? Proč ne, když je vše založené na fantazii. Podle mě, je to naprosto úžasná knížka, která nás přeci jen donutí si představit, jestli se tohle třeba doopravdy neděje, ale náš nedostatek fantazie a skutečnost že lidé na něco takového nevěří, nám nedovolí to spatřit. Ikdyž přiznávám, že by bohatě stačilo to zkrátit do tří knížek, protože pak už je to takové zamotané a člověku dá zabrat dát si pět a pět dohromady. Jediné co mi přesně na tomto prvním díle vadilo, byly jejich ustavičné nesmyslné hádky, a myslím že přesně tohle je to přitažení za vlasy, ale jinak si myslím že není nic dalšího co by se této sérii dalo vyčítat.

16.06.2017 4 z 5


Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Naprosto úžasná knížka!!! I přesto, že chvílema je to takové táhlé, jsem knihu přečetla jedním dechem. Kniha je skvěle napsaná takovým tím způsobem který vás vtáhne do děje jako by jste ho samy prožívaly a tohle přesně mám na knížkách ráda. Tolik pocitů, které ve mě tento děj vyvolal, jsem nečekala. po tom všem, čím si prošly, si myslím, že Lazarevo bylo nevyhnutelné, pro takové to naše zklidnění duše, abychom byly připraveni na další emocionální výbuch. Konec pro mě byl naprosto dokonalý, naprosto chápu Alexandrovy činy, asi bych to udělala stejně. Každopádně bylo mi až do breku, že když se konečně daly dohromady, se musely rozloučit, i přesto že jsem věděla že kniha má pokračování a když je pokračování, znamená to že se zase dostanou k sobě, jsem nemohla odolat smutku, který jsem pociťovala společně s nimi. Dalo by se napsat že je to dokonalý romantický příběh nebýt té skutečnosti že se tam vyskytoval hnus s názvem komunismus. Také to, jak tam bylo dopodrobna popsané, v jakých podmínkách lidé žili, jak s nimi bylo zacházeno, a hlavně, jak se trestali, je to až k neuvěření že se tohle doopravdy stalo. Kniha odemně má samozřejmě pět hvězd, protože ohodnotit ji hůř, by byl hřích.

12.06.2017 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Kniha je zajímavá, čtivá. Rozhodně se mi líbí to že se v ději ukazuje hypnotizér, dodává mi to na knížce takový ten ,,wau" efekt. Každopádně, podle názvu jsem čekala něco víc, a tak jsem byla trošku zklamaná, ale i přesto mě kniha nadchla, a hodlám pokračovat v dalších dílech s tím, že doufám že se zase dostaví ,,wau efekt". Ale z důvodu že to nepřesáhlo má očekávání dávám čtyry hvězdy.

12.06.2017 4 z 5


Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Tato kniha se mi velmi líbila, je to trochu jiný vzhled detektivky než jiné které jsem četla, a to se mi na knize líbilo. Také se mi líbilo to že se tam střídala přítomnost a minulost. Nic víc k tomu netřeba psát.

12.06.2017 5 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Tato kniha, se mi velmi velmi líbila, od začátku až do konce jsem byla naprosto zažraná do děje, cítila jsem jejich smutek, jejich nejistotu, jejich strach, a nedokážu si představit něco takového zažít, ale díky této úžasné spisovatelce, která to napsala uplně perfektně, nás tato kniha vtáhne do děje takovým způsobem, že to ani nečekáme, a díky tomu, to působí, jako kdybychom to zrovna prožívaly. Až takový na mě má knížka vliv a proto má odemně jak jinak než pět hvězd.

12.06.2017 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kniha mě příliš nezaujala. Dříve jsem detektivky nečetla, ale po přečtení série od Chrise Cartera, jsem začala vyhledávat i jiné detektivky, ovšem tato mě moc nezaujala, není špatná, číst se dá, ale není to takový ten wau efekt ze kterýho všem spadne brada ale je to pouze můj názor, protože jsem člověk co potřebuje děj od začátku do konce, a tady jsem se musela nutit abych stránky nepřeskakovala. každopádně, jediný čím mě knížka zaujala, je hrdinská hlavní postava jakožto detektiv, pro tohle mám prostě slabost ikdyž zde to byla žena. Takže pro čtenáře, kteří nejsou příliš naroční na výběr, vřele doporučuji, ale pro ty více náročné jako jsem já, už asi ne.

12.06.2017 3 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Jako všechny knihy od Chrise Cartra je i tato svým způsobem jedinečná, Dvojici Roberta Huntera A Carlose Garciu jsem si ohromně oblíbila už ve Dvojitém kříži, a názor na ně rozhodně nezměním. Kniha je velmi dobře čtivá, a i přes to, že tato a i všechny ostatní obsahují tolik zvráceného nasilí, je to napsané tak dobře, že se to čte jedním dechem, i přesto že je svým způsobem obsah děje stále stejný, tak ta zkutečnost že je tam pokaždé nový vrah, nové zvrácené vraždy, a zas a opět dokázání pohádkové geniality Robertova mozku (tato skutečnost se mi na knížce velmi líbí) nás nutí číst od začátku až dokonce každou knížku o těchto dvou skvělých detektivech. Už se nemůžu dočkat další knihy.

12.06.2017 5 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Od Chrise Cartra mám již přečtené všechny díly, a musím uznat, že tato se mi z celé série líbila nejvíc. Skutečnost, že byl vrah známý prakticky od začátku, mi absolutně nevadila, protože to bylo obrovskou součástí jiného děje než v ostatních dílech. Také to že Robert a Lucien byli staří přátelé, mě velmi zaujala, protože díky tomu jsem se mnohé dozvěděla o Robertově minulosti což mi na něj dopřálo úplně nový pohled a o to ho mám radši. A samozřejmně dechberoucí závěr knížky nezklamal, od okamžiku kdy Lucien sdělil že zabil Robertovu snoubenku až do okamžiku kdy ho chytil, jsem četla na jeden dech, nedalo se odtrhnout. Prostě nejlepší série detektivek, které jsem kdy četla a hned se pustím do nové již v prodeji Hovor se smrtí a opět se na tu knížku těším jako malé dítě na ježíška

07.06.2017 5 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

Velmi se mi to líbilo, četla jsem všechny díly a Christiana Greye jsem si oblíbila a tak jsem si přečetla i tuto knihu. Přečetla jsem ji za necelé dva dny a mrzí mě, že takto nejsou znovu napsané i další dva díly. Líbilo se mi že tam jsou napsané pocity Christiana a jak s nimi bojuje. Kdyby byly takto napsané ještě i další dva díly, neváhám a kupuju.

19.05.2017