kika_ kika_ komentáře u knih

☰ menu

Čtyři tetičky a jedna vražda Čtyři tetičky a jedna vražda Jesse Q. Sutanto

Příběh o jedné absolutně nesamostatné holce a jejích čtyřech neskutečně hloupých tetách, s chováním malého dítěte. Stane se tam všechno, co se snad nikdy stát ani nemůže. Vtipné? Ani náhodou! Trapné, až běda.. Nechápu, jak tohle mohl někdo vydat. Styděla bych se...

23.08.2022 odpad!


Temná rána Temná rána Zbyněk Vičar

Kniha mě velice mile překvapila. Každá povídka je originál. Líbí se mi, že z každé z nich tak trochu vyplývá skryté ponaučení. V kombinaci s povedenými ilustracemi je to opravdu skvělé dílo. Už teď vím jistě, že jsem tuto knihu nečetla naposled.

27.06.2022 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

(SPOILER) Považovala jsem se za skalní fanynku Keplerovek, ale tedy Lazar pro mne byl hluboké zklamání. Už dejte s tím Jurkem pokoj sakra! Celý příběh byl velice únavný. Jurek je očividně i bez ruky absolutně nepolapitelný, nepřekonatelný, všeho schopný a zdálo se, že taky nesmrtelný.
Zemřelo opravdu velké množství postav. Bohužel musím říct, že už to pro mě nebylo překvapující a jeví se mi to jako velmi přehnané. Co je moc, to je zkrátka moc.
Tento díl ve mě zanechal pachuť a do dalšího se jen tak nepustím. Bude to chtít veeeelkou pauzu.

14.02.2022 2 z 5


40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Já jsem ohromně zklamaná. Od tak skvěle hodnoceného cestopisu bych očekávala, že mi něco dá. Dozvím se zajímavosti o kultuře a zemi, památkách, krajině. To je podle mě hlavní smysl cestopisu. Ovšem tato kniha nepřinesla absolutně nic hodnotného. Každý den/kapitola jak přes kopírák. Vzbudím se, najdu kavárnu, dám si čaj, dobiju čtečku, dám se s někým do řeči, ujdu několik kilometrů, stmívá se, seznámím se s někým, kdo mě pozve na večeři, přespím u nich/ukotvím někde hamaku, spím. A zas a zas.. Oooobrovsky tam chyběly popisy reálií či krajiny. Kniha naprosto bez hodnoty.
Vadilo mi taky, že často o sobě mluvil ve 3. osobě.
NIcméně, 2 hvězdy za vtip. I přes plytký příběh zde byla spousta vtipných hlášek, které mě bavily.

02.12.2021 2 z 5


Řetěz ze zlata Řetěz ze zlata Cassandra Clare (p)

Knihu jsem začala číst s tím, že je to první kniha série. Velice mě to zklamalo. Úvod do světa nebyl absolutně žádný a chyběla mi tam spousta informací. Očividně autorka předpokládala, že čtenáři této knihy četli předchozí sérii. Provázanost mezi postavami mi také neseděla. Všichni tam byli nějakým způsobem rodina, což mi přišlo dosti podivné, vzhledem k tomu, jaké aférky mezi sebou řešili.
Příběh skončil dosti otevřeně, avšak popravdě mne ani nezajímá, jak bude pokračovat. Po dalším díle už nesáhnu. Možná kdybych četla její předešlou sérii, měla bych jiný názor.

01.10.2021 2 z 5


Dívka v přestrojení Dívka v přestrojení Greer Macallister

(SPOILER) Dle anotace to vypadalo zajímavě.. Z mého pohledu ovšem velmi nepovedené zpracování. Příběh působí strašně naivně a hlavní hrdinka naprosto nezdravě překypuje sebevědomím. Dávám jednu hvězdu za čtivost. To se této knize nedá upřít.

A propó..proč i v příběhu zasazeném do 19. století musí být zmínka o homosexuální komunitě? Nemám nic proti, nicméně co je moc, to je moc. Začínám mít pocit, že bez toho už snad knihu dnes nikdo nikomu nevydá...

17.06.2021 1 z 5


Krajinou mrtvých mužů Krajinou mrtvých mužů Robert Ryan

Po velice dlouhé době jsem nedočetla knihu. Rozhodla jsem se tak kolem strany 200. O ničem a zdlouhavé.
Škoda, že to schytal zrovna Doylův dr. Watson. Mohl si pan Ryan vymyslet radši svého vlastního hrdinu, kterému by pokazil příběh a jméno..

15.05.2021 odpad!


Osm Osm Radka Třeštíková

(SPOILER) Kniha byla taková nijaká. Ze začátku jsem se špatně orientovala v časových linkách. Kapitoly přeskakovaly bez vysvětlení, trvalo mi, než jsem si to zařadila.
Připadalo mi, že všechny hlavní postavy měly docela vážné psychické problémy a všichni všechny podváděli..zvláštní příběh.
Žádné složité čtení, žádná hluboká myšlenka. Neurazí, nenadchne.

18.04.2021 3 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Taková tuctovka, plná klasických klišé. Čekala jsem víc.

03.04.2021 3 z 5


Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

(SPOILER) Námět se mi celkem líbil, napětí nechybělo, ale provedení mohlo dopadnout o poznání lépe. Vadila mi hlavní vyšetřovatelka. Neschopná husa, která sobecky upřednostní ukrytí vlastního zločinu, před správným postupem při vyšetřování vražd. Nezkušené trdlo,co všechno zpacká. Další díl už si nepřečtu.

29.03.2021 3 z 5


Našeptávač Našeptávač Donato Carrisi

(SPOILER) Nakonec jsem hodnotila 2-mi hvězdami, a to pouze za napětí, které se od začátku s příběhem neslo. Bohužel je to snad jediné pozitivní hodnocení, které můžu dát.
Takovýto thriller by měl na čtenáře působit trošku realisticky. Z tohoto jsem však měla smíšené pocity. Díky velké spoustě neuvěřitelných náhod a opravdu neustálým, stále a stále se opakujícím zvratům, příběh hodně ztrácel na věrohodnosti, a začlo to být pěkně otravné. Přečtete si stránku, a už vám musí být jasné, že na té další, příjde další zvrat. Zvrat je o tom, že má být nečekaný!!
Nesympatizuji ani se zakončením této knihy. Když to vezmu zpětně, tak vlastně i kdyby vraždy nikdo nevyšetřoval, skončilo by to naprosto stejně. Nic nevyřešili a pachatel zůstal na svobodě.

14.01.2021 2 z 5


Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Waaau .. Jedna z nejlepších a nejnapínavějších knih, co jsem kdy četla. Prostě waaaau!!!

09.10.2020 5 z 5


Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Nějak jsem se nemohla.dostat do děje. Pořád jsem utíkala myšlenkami jinam. Hodně se to táhlo. Jsem překvapená z obecného hodnocení této knihy, které je lepší než hodnocení prvního dílu. S kvalitou první knihy se tahle vůbec nedá porovnávat.

26.07.2020 3 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Od Keplera zatím nejslabší kousek, ale i tak dobrý. Na můj vkus už zbytečně překombinované, místy až infantilní. Nicméně napětí nechybělo + četla se dobře

25.07.2020 4 z 5


Strach a hnus v Las Vegas Strach a hnus v Las Vegas Hunter Stockton Thompson

Opravdu vtipný příběh. Bezstarostnost hlavních hrdinů a relativně okamžitý nápad vyřešení každé situace..perfektní.

Co mě na téhle knize mrzí, je fušařská práce překladatele. Šlo by to lépe. (vydání 2020)

25.07.2020 5 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

(SPOILER) OBSAHUJE SPOILER
Opravdu napínavé čtení. Ale.. hvězda dolů za "zbytečnost" příběhu. Nikoho z obětí nestihli zachránit, takže vrah vlastně provedl všechny vraždy, které chtěl + na místě posledního činu nechal doznání s důkazy, tzn. i kdyby vraždy vyšetřoval někdo neschopný a nevyřešil je, tak výsledek bude úplně stejný. Vlastně nejspíš i lepší, vzhledem k tomu, že by nikdo omylem nezničil to doznání s důkazy v dodávce.

25.07.2020 4 z 5


Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

No tak tohle je velice zajímavá kniha. Rozhodně originální, až bych řekla jedinečná. Musíte se opravdu bedlivě věnovat ději, ať vám něco neuteče. Příběh je docela dobře zamotaný, ale za přečtení rozhodně stojí.

25.07.2020 4 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

Mě se to líbilo. Je pravda, že čtenář je z toho trochu zmatený, protože příběh v průběhu vyvolává spoustu otazníků a odpovědi se vlastně ani nedočkáme. Dle mého názoru, toto "neznámo" je právě pěkným uvedením do série, kdy odpovědi hledáte v dalších dílech. Já jsem spokojena!

23.04.2020 4 z 5


Tiché lži Tiché lži Sarah Pinborough

Zpočátku se mi zdál příběh předvídatelný, ale ve skutečnosti vůbec nebyl. Velice hladce se kniha četla, stránky pěkně ubíhaly. Zhodnotila bych to jako nenáročné, oddechové čtení.

11.03.2020 4 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Kniha předčila má očekávání. Děj neustále pomaličku gradoval. Napětí u mě přetrvávalo skutečně od začátku do konce. Žádný příšerný horor, ale tak nějak správňácky tajemně strašidelný. Má jediná výtka souvisí s počtem postav. Dle mého jich bylo hodně a jelikož jsem si nedělala poznámky, měla jsem v nich docela velký zmatek.

11.03.2020 4 z 5