KidWithGun KidWithGun komentáře u knih

☰ menu

Psychedelika a psychonautika II. Psychedelika a psychonautika II. Vojtěch Cink

Druhý díl unikátní publikace se věnuje redukci rizik, právnímu ukotvení, politickému pozadí umístění psychedelik mezi nejvíce nebezpečné látky bez léčivého potenciálu a asi nejvíce obsáhle jsou zde látky zasazeny religionisty do kontextu spirituality s nimi spojenými. Z mého pohledu první díl je více odborně vědecky pojatý a druhý díl více rozšiřuje a vypráví příběh psychedelik.
Celek tvoří pro český trh z mého pohledu nutnou příručku pro každého, kdo se o těchto látkách a jejich užití, rizicích a potenciálu chce dozvědět více. Za využití odborníků z různých oborů, které spojuje zájem o tyto látky, ale přináší svůj unikátní vhled podle své expertízy se jedná o opravdu velmi komplexní, ale přístupný, zdroj informací.

Díky za to.

06.03.2023 5 z 5


Puns Puns Jan Gruml

Knižní vydání víceletého sbírání nápadů a inspirace výborného ilustrátora, který si dělá srandu ze všeho, všechno na kvalitním papíře a celkově krásně zpracované.
Milovníkům her s jazykem lze jen doporučit, krásná oddechovka.

31.12.2022 5 z 5


Mozek a farmaka Mozek a farmaka Jiří Slíva

Velmi svěžím způsobem podán základní přehled léčiv ovlivňujících mozek, především z pohledu anesteziologa, avšak s výrazným přesahem do jiných oborů lékařských i jiných. Spoustu zajímavostí a aplikace poznatků ve veterinární medicíně činí četbu spíše populárně naučnou než čistě jako učebnici.

27.07.2021 5 z 5


Břehy nejsou na dohled Břehy nejsou na dohled Marek Uhlíř

Krásná kniha plná lidskosti, oproti záznamům z Misí MSF českých lékařů je zde nabízen pohled sestry, která zároveň v domovině pracuje v paliativní péči. Četlo se to jedním dechem.

21.07.2021 5 z 5