KejtlinM KejtlinM komentáře u knih

☰ menu

15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

První autorova kniha, kterou jsem s přestávkami četla neskutečně dlouho. Ono vykreslit víc jak patnáct let života, se nedá zvládnout v knize délky Krteček a kalhotky, ale víc jak 400 stránek deprese je na mě bohužel moc. Kniha je skvěle napsaná, příběh trošku předvídatelný, občas se opalující. Škoda. Třeba by se mi kniha trefila do jiné časové osy mého života, ale to už se nedozvím.

03.04.2023 3 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Tak jako málokterá kniha, která prošla mojí knihovnou, má tato neuvěřitelně silnou dohru v pocitech, které člověka tak nějak tíží po dočtení poslední stránky. Měla jsem potřebu další a další strany dolepovat a dočíst se víc o příbězích postav, jejichž životy byly plné démonů minulosti, špatných rozhodnutí a nesplněných přání. Tiché roky je kniha, která se špatně odkládá a špatně se k ní vrací.

12.11.2020 5 z 5


Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Zamilovala jsem se do Juana Salvadora stejně tak jako do celé knihy. Krásný příběh o muži, který má za přítele tučňáka. A hlavně krásný příběh o tom, jak jedno zachráněné zvíře může změnit život desítkám lidí a pomoct jim v cestě za hledáním sama sebe. Děkuji autorovi za knihu, která si našla místo nejen v mé knihovně.

16.07.2019 5 z 5


Modlitba za Černobyl Modlitba za Černobyl Světlana Alexandrovna Alexijevič

Asi desetkrát jsem něco rozepsala a pokaždé mi to přišlo málo. Tato kniha je plná emocí, poučení a náhledů do života lidí, kteří prožili Černobyl. Je napsaná z pohledu starých lidí, matek a otců, dětí... Nějakým zvláštním způsobem to na mě dolehlo emotivněji než knihy o válce. Možná proto, že tato katastrofa je do budoucna "zakonzervovaná" stále ve své strašidelné podobě na svém místě.

20.06.2019


Jedz, modli sa a miluj Jedz, modli sa a miluj Elizabeth Gilbert

Kniha o sebestředné ženě, která hledá samu sebe, místo, kde může žít, někoho, kdo se o ni postará atd. atd. Chápu, že tuto knihu napsala. Autorka má evidentně mnoho vnitřních démonů = psychických problémů a nedokáže se vyrovnat s žádnou situací a náhlou změnou bez možnosti užívání léků nebo někoho, kdo za ní bude stát a tahat za provázky. Stránku po stránce jsem trpěla. Zpověď člověka, který je dostatečně zahleděný sám do sebe a do svého mystického světa je pro mě moc velké sousto. K autorce se již nevrátím. O pocitech, které tato kniha vyvolává, by se dala napsat kniha...

05.12.2018


Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Úžasná kniha. U pasáže s leteckým palivem si vždy vzpomenu na otevřeného a zavřeného hroznýše. Lehkost se kterou je kniha napsaná, průnik do hlavy malého kluka, pro kterého je svět místo plné nových dobrodružství, je pro mě místo k zamyšlení, jak se dospělák kouká na spoustu věcí šedě a bez zájmu. Pan Svěrák je neuvěřitelný člověk. Jeho tvorbu si hluboko v sobě uchová nejeden čtenář.

16.09.2018


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Prvořadě obdivuji autorčinu odvahu. Knihu provází silný příběh silné ženy. Kniha je velice čtivá, občas jsem musela zatlačit slzičku. Na doporučení od kamarádky jsem se hned po dočtení podívala také na film. Knihu určitě ještě někdy znovu otevřu. Má své místo v mé knihovně.

03.06.2018 5 z 5


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Já jsem si knihu užila. Je to výborný kus k čaji, do autobusu i do postele. Člověk s představivostí se dle mého názoru u knihy zasměje. Postavy jsou, pravda, docela nesympatické, ale i v tom jsem našla kouzlo této knihy. Nic tam vlastně není tak, jak by si člověk přál, a o to je to náročnější. Věřím, že kniha nebude bavit čtenáře, kteří se chtějí začíst a čekat na to, že se hlavní hrdinka na konci probudí zpocená a oddechne si, že všechno špatné v jejím životě byl vlastně jenom sen.

15.02.2018


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Tak nevím. I přes přečtené recenze jsem se na knihu těšila, ale... Rozhodně bych neřekla, že je špatná. Spíš jiná. Jiná, než na co jsem od autorky zvyklá, vzhledem k tomu, že její knihy čtu tak nějak pozpátku od nejnovější po nejstarší. Do ,,To prší moře" jsem se zamilovala a už odcestovala do rukou kamarádek. Tato poputuje bohužel pouze zpět do knihovny.

15.02.2018 2 z 5


O jedné holce O jedné holce Lindsey Kelk

Kniha mě každý den naladila na bezstarostou vlnu. Hezky se četla, zasmála jsem se a občas trochu zasnila. Při nedostatku podzimního sluníčka mi zvlášť vyhovuje se aspoň v představách dostat na místa, kde je teplo. Příběh je docela předvídatelný, ale i tak se mi zdála kniha milá a těšila jsem se, až se mi moje domněnky potvrdí.

25.11.2017 5 z 5


Nejkrásnější ženská ve městě Nejkrásnější ženská ve městě Charles Bukowski

Jsem ráda za knihy, u kterých se musí také přemýšlet. Častěji si vybírám ty, které jsou jednodušší a pohodlnější. Nebylo to čtení, které by mě připoutalo, ale jsem ráda, že jsem po této knize sáhla. Bukowski je výborný spisovatel, jen mi moc nesedí vulgární styl literatury. Rozhodně to není kniha na ranní jízdu autobusem do práce. Člověk tam (po hodině) zvládl dojet úplně bez nálady a s hlavou plnou myšlenek.

02.11.2017


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Ráda kupuji lidem knížky, které si chci sama přečíst. Do této jsem ke všemu dostala krásné věnování na přednášce ve Scale ,,Díky za všechno, ať je kniha pro kohokoliv." Přestože jsem se na zmíněné přednášce díky kouzlu autora zasmála víc než u knihy, každou stránku jsem si náramně užila. Byl to příjemně strávený čas s velice milou a vtipnou knihou.

14.05.2017 5 z 5


Šestá hlídka Šestá hlídka Sergej Lukjaněnko

Šestá hlídka je naprosto nepřekonatelná. Knížka mě provázela krušnýma chvilkama na cestách a vždycky jsem se těšila zpět do kajuty, až budu moct pokračovat ve čtení. Všechno do sebe krásně zapadlo a celá knížka mi leží stále v hlavě. Báječné počtení :)

12.05.2017 5 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Měla jsem trošku problém se začíst. Mám asi jiný smysl pro humor, ale snad pouze u dvou kapitol jsem se doopravdy nasmála.

27.04.2017