kej7my kej7my komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

opravdu skvělé čtení. Celé dětství mi Harry nějak unikal, nezajímal mě, příběh mi přišel nudný a otravný. Když se zamyslím, nechápu, podle čeho jsem soudila, když jsem knížky nikdy nečetla a film Kámen mudrců nebo Tajemnou komnatu jsem viděla snad jednou, a ještě ani ne celý. teď, ve svých dvaceti letech jsem tomu naprosto propadla, miluju filmy, na které se můžu koukat klidně několikrát za sebou a pořád mě baví. Knížky jsem měla doma už nějaký ten pátek, ale začetla jsem se až dnes. a vida, první díl za mnou, ani nevím jak. Strašně mě to baví, číst, zároveň porovnávat postřehy z filmů a hledat, na co v něm nenarazíme, byť jsou to zatím maličkosti. Tento příběh mě vážně neskutečně naplňuje. Je to moc příjemné čtení, které neomrzí.

22.03.2018 4 z 5


Klan velkého medvěda 1 Klan velkého medvěda 1 Jean Marie Auel

Jsem vděčná, že jsem se k této knize dostala, stejně tak jako k celému pokračování. Nikdy jsem nečetla nic lepšího.

26.07.2017 5 z 5


Pod kamennou střechou 2 Pod kamennou střechou 2 Jean Marie Auel

Knihu jsem právě dočetla a dopadlo to přesně tak, jak jsem si představovala - ba ne, ještě o trochu líp. Jsem nadšená, opět.!! jak píše hankapimi, taky by se mi moc líbilo, kdyby Ajlu zfilmovali :) Jdu se pustit do další spoilerovské recenze :D

24.06.2017 5 z 5


Pod kamennou střechou 1 Pod kamennou střechou 1 Jean Marie Auel

Ajla poznává zelandonce a ti zase poznávají jí. Kvalitou bych to přirovnala k Širým pláním, ostatní díly asi byly lepší. Uvidím co řeknu až dočtu i druhý díl Kamenné střechy. Pokud se chceš dozvědět víc o ději, přečti si mou recenzi.

20.06.2017 4 z 5


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Naprosto perfektní kniha. Byla jsem od ní hodně odrazovaná, protože je prý nezáživná a smrtelně moc dlouhá. Nicméně, kousla jsem se a na truc jsem si jí vybrala k maturitě do povinné četby, abych se pomstila učitelce :D a musím říct, že jsem byla víc než mile překvapená. Kniha mě zaujala a přečetla jsem jí asi za 2 nebo 3 dny. Nebyla chvilka, kdy by mě nudila. Zajímavé zápletky, zajímavé postavy, zajímavé naprosto všechno. Měla jsem jí tehdy půjčenou, ale chci si jí koupit, aby mi zdobila knihovnu :) Doporučuji

19.06.2017


Širé pláně 2 Širé pláně 2 Jean Marie Auel

Předpokládala jsem, když jsem dočetla první díl Širých plání (který jsem tedy nehodnotila na 100%), že budu z druhého nadšená, jako ze všech předešlých. A trefila jsem se! Opět parádní čtení! nepostrádalo to příběh, napětí a šťastný konec. Prostě paráda. Jdu na recenzi ;)

13.06.2017 5 z 5


Širé pláně 1 Širé pláně 1 Jean Marie Auel

právě jsem dočetla. Kniha se mi líbila. I když, zážitek o trochu menší, než z předešlých dílů. Nejspíš proto, že se v knížce neudálo tolik věcí, jako v předešlých. Je tu hodně popis prostředí. Jen krátce setkání s jinými lidmi. Rozhodně ale nechci říct, že by Širé pláně nestály za přečtení! Každý, kdo chce vědět, jak to s Ajlou dopadne, musí projít i jejím putováním k Zelandoncům. Jinak by kus příběhu chyběl ;) jdu se vrhnout na recenzi a číst dál.

12.06.2017 4 z 5


U lovců mamutů 2 U lovců mamutů 2 Jean Marie Auel

druhý díl U lovců mamutů jsem přečetla doslova jedním dechem. Bylo to tak napínavé, že jsem nemohla vydržet a hned jsem potřebovala vedět, jak to celé dopadne. Ke konci to bylo velmi dojemné. Tento příběh ve mě zanechal hlubokou stopu. Jdu sepsat recenzi.

07.06.2017 5 z 5


U lovců mamutů 1. U lovců mamutů 1. Jean Marie Auel

Do knížky jsem se tentokrát "zakousla" až ke konci, do té doby to bylo takové, nemastné, neslané. Prostě zdlouhavý popis tehdejšího žití. Tím se příběh samotné Ajly dostal trochu do pozadí. Nicméně, při dočítání knihy jsem byla zklamaná, že za poslední stránkou nenásleduje další a další. Ještě za tepla jdu sepsat recenzi a trochu nastínit děj knihy.

06.06.2017 5 z 5


Destrukční deník Destrukční deník Keri Smith

nevim, mě to nebavilo. Přišla jsem so jako malé dítě, úlohy naprosto nesmyslné. rozmazat na stránku jídlo? to je podle mě na hlavu postavené

01.06.2017 1 z 5


Encyklopedie ručních prací Encyklopedie ručních prací Madeline Weston

asi tak jak je psáno pode mnou. Až na to, že já jsem amatér, naprosto nadšený amatér, takže mě kniha zaujala :D :) líbí se mi, že je v ní od každého něco, takže se můžu naučit základy jak pletené, tak háčkování, patchworku, vyšívání a mnoho dalšího.

20.05.2017 5 z 5


Čaro  výšivky Čaro výšivky Alžbeta Lichnerová

moc se mi líbí starý styl vyšívání. A právě o tom je tahle kniha. Pro mě tudíž spousty inspirace. Doporučuji

20.05.2017 5 z 5


Kurz pletení Kurz pletení Sigrid Bode

knížka se mi líbí - nicméně, ještě mě nenaučila plést :D

20.05.2017 3 z 5


Originální ruční práce Originální ruční práce Linda Perina

knížka se mi líbí, je v ní od každého něco, jen ty obrázky se mi příčí, nevím, nelíbí se mi styl pojetí knížky. Ale jinak návody super.

20.05.2017 3 z 5


101 nejkrásnějších míst České republiky 101 nejkrásnějších míst České republiky Petr Dvořáček

Líbí se mi jak je knížka uspořádaná. Jsou tam moc hezké fotografie a všechny tipy na výlety, které v ní jsou, si myslím stojí za navštívení.

20.05.2017 5 z 5


Škola křížkového vyšívání Škola křížkového vyšívání Jane Greenoff

S knížkou jsem spokojená, najdu v ní vše, co potřebuji. Pro milovníky vyšívání je jako stvořená.

20.05.2017 5 z 5


Hrady a zámky v křížkové výšivce Hrady a zámky v křížkové výšivce Milena Hampelová

Paní Hampelová si s knížkou opravdu vyhrála, každá památka je vyfocena víckrát, zblízka i z dálky, abychom věděli jak na to a pak jak to bude ve výsledku vypadat. Vážně super.

20.05.2017 5 z 5


Encyklopedie vyšívání Encyklopedie vyšívání Melinda Coss

V knížce jsou všechny možné i nemožné způsoby stehů, spousta inspirace a srozumitelné vysvětlivky. Doporučuji

20.05.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

mně se knížka nelíbila, není to můj šálek kávy. Nicméně, dočetla jsem ji.

17.05.2017 2 z 5


Údolí plavých koní 2 Údolí plavých koní 2 Jean Marie Auel

Tato kniha mě naprosto uchvátila. Přečetla jsem ji jedním dechem za jedno odpoledne. Vyjadřování spisovatelky je naprosto strhující. Ke knize jsem napsala drobnou recenzi pro případ, že by někoho zajímal děj ještě dřív, než knihu otevře.

17.05.2017 5 z 5