Keen.lady Keen.lady komentáře u knih

☰ menu

Karanténa Karanténa Peter May

Knihu jsem dostala a přečetla jsem ji jen z toho důvodu. Velmi nudná, ale věřím, že větší znalce Londýna potěší trochu více. Nemohu si pomoci, autor ve mě nevzbudil důvěru a já mu nevěřila. Mám pocit, že je kniha psaná na silu, nuceně. Okolnosti případu a jeho řešení detektivem jsou naprosto iracionální a naivní. Nicméně stylistika a dialogy jsou za mě okay. Takže za 2*.

18.02.2021 2 z 5


Asi to skončím Asi to skončím Iain Reid

Nejdříve jsem viděla film a až poté četla knihu, kterou jsem dostala (sama bych si ji nekoupila, protože film se mi nelíbil). Kniha byla lepší, dokonce díky ní více oceňuji i film - ten dle mě není možné bez knihy úplně pochopit). Kniha pro mě byla dlouhým a vcelku nudným čekáním na vysvětlení, kde mě náznaky a rozpory rozčilovaly a dialogy byly kostrbaté. Znovu ji číst nebudu, ale úplná ztráta času to také nebyla. Těžko popsat bez spoileru, obsah je takový samoúčelný a neoriginální, protože tenhle typ vysvětlení na konci je útěk autora, který už byl použit mnohokrát. Na knihu moc slabý námět, jako kratší povídka by se hodilo více.

05.02.2021 3 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

Kniha mě pohltila. Přečetla jsem ji během dvou dnů, přestože jsem neměla moc času. Na to, že jde o naprosto ranou tvorbu Kinga, nepřijde mi o nic horší, než jeho novější knihy. Možná bych uvítala více bizarnější přístup a absurditu. Protagonista je takový nemastný a neslaný, zajímavější jsou ostatní postavy. Tak či tak jsem se nenudila a ani při notné únavě u knihy neusnula. :) Dobré čtení na cestu. ;))

19.01.2021


Deset tisíc životů Deset tisíc životů Michael Poore

Kniha mě zklamala, podle mě skrývá příběh mnoho nevyužitého potenciálu. S tolika reinkarnacemi a pokusy a nepochopením se dá pracovat zábavněji. Současná podoba by se dala zkrátit, zbytečně mnoho nudných pasáží.

14.07.2020 2 z 5


Lisey a její příběh Lisey a její příběh Stephen King

Líbil se mi český překlad, dle mého názoru povedený. V některých ohledech je knížka pro konvenční čtenáře náročnější, mně postupný propad do zavřených šuplíků v mysli hlavní postavy vyhovoval. Fajn kombinace pragmatické ženské a mystiky.

14.07.2020 3 z 5


Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Klasická Kingovka, možná až příliš - chtělo by to nové nápady. Děj je vlastně prozrazen ihned, pak už jde jen o pomalý postup hlava po hlavě k jasnému závěru :)

14.07.2020 3 z 5


Mrtvý lotr Mrtvý lotr Pavel Korněv

Nenáročná oddychovka, čekala bych větší spád, děj by se dal zkrátit. Další díly už číst nebudu.

14.07.2020 3 z 5