katkaq katkaq komentáře u knih

☰ menu

Ochránce z Vysočiny Ochránce z Vysočiny Hannah Howell

Howell má na kontě několik knih, ke kterým se neustále vracím – bohužel tuhle na seznam nepřidám. Mezi hlavním párem jako by něco chybělo, a i když je to velmi čtivě napsané nestačí to. Nechápu přemýšlení Nigela – jak může být, tak inteligentní člověk zároveň takový idiot. A musím říct, že v téhle knížce jsem hodně pocítila zjednodušování tak závažných témat jako je týrání a znásilňování ve vztahu.

12.02.2022 2 z 5


Markýzův dědic Markýzův dědic Johanna Lindsey

Opravdu odpočinková četba. První část knihy mi přišla skvělá a já už se ji chystala zařadit mezi top mezi červenou knihovnou, bohužel druhá část to pokazila, a tak se posunula zpátky na pouhý průměr. Sabrina oplývající vtipem a nadhledem a Duncan, který se do ní postupně zamilovává a začíná jí vidět jako ženu, a ne jenom jako přítelkyni. Opravdu mě mrzí, že autorka tak milý příběh nedokázala i stejně ukončit a druhou část domotala až jsem postavy ani nepoznávala.

12.02.2022 3 z 5


S vikomtem v ložnici S vikomtem v ložnici Gayle Callen

Abych byla upřímná, čekala jsem další Do svítání tvá. Byla jsem ráda, že tady autorka Simonovi zrak nějakým zázrakem nevrátila, protože tyhle zázračná uzdravení nejsou vždy nejlepším koncem. Právě to, jak si Simon za pomoci Louisy budoval zpět svůj život, bylo skvělé sledovat. Co mě rozčilovalo bylo všechno spojené s klepy kolem Louisy – úplně zbytečná zápletka nehodící se k příběhu, věřím, že autorka mohla přijít s lepší. Jinak to bylo příjemné čtení.

12.02.2022 3 z 5


Šlechetný rytíř Šlechetný rytíř Julie Garwood

Už jsem od autorky četla knihy, co mi sedly líp. Neustálé tahanice o moc mezi manželi mě v polovině už začaly unavovat. Trošku jsem doufala, že nám Elizabeth s dvěma obrovskými psy a jestřábem ukáže trošku víc, ale chápu, že jí autorka dala hlavně roli manželky, která se učí žít po boku velmi mocného a umanutého manžela.

12.02.2022 3 z 5


Ukrytá vášeň Ukrytá vášeň Hannah Howell

Myslím, že hlavní hrdinka ukazuje přesně na to, že nám ženám nejde jen o atraktivní tvář muže. Přitažlivá pro nás může být i povaha či charisma. Autorka také lehce naznačuje, že i muž se může cítit nejistý i když je jeho přezdívka Rudý ďábel. Musím přiznat, že jsem si více užila první část knihy, hlavně tem konec mi už přišel jako zbytečné protahování, které příběhu nijak neprospělo.

12.02.2022 3 z 5


Krásná vězeňkyně Krásná vězeňkyně Hannah Howell

Vztahu mezi hlavními hrdiny nemám, co vytknout. Postupně vznikající důvěra a láska. Části o krutosti otce Ainslee mi připomněli, že daná doba byla plná násilí a bojů. Knížka tím přibližuje něco víc než jen smyšlenou romantickou linku a tak nějak nás nenechá myslet si jak bylo Skotsko "romatické" místo plné hezkých chlapů.

12.02.2022 3 z 5


Milenka Milenka Amanda Quick (p)

Romantika s detektivní zápletkou a k tomu čtivě napsaná. Ifigenie byla popsána jako velmi inteligentní a nezávislá dáma a v kombinaci s Matersem je opravdu na co se těšit. Zkrátka oddechovka na jeden večer, u které nemusíte moc přemýšlet.

12.02.2022 3 z 5


Obětavý lord Bened Obětavý lord Bened Hannah Howell

Opět velmi čtivá kniha. Dějová linka mi chvilkami přišla až překombinovaná, ale i tak jsem knihu přečetla za jeden večer. Ráda bych se dočkala příběhu o Modredovi, ale bohužel asi se tak nestane.

12.02.2022 3 z 5


Statečná lady Catryn Statečná lady Catryn Hannah Howell

Líbilo se mi, jak autorka opět vyzdvihla rodinu a rodinné vazby. Oba hrdinové byli rodiče, což bylo taky trochu nové. Kniha byla opět velmi čtivě napsaná a přišel i očekávaný happyend. Každopádně v momentě, když vyšlo najevo, co se stalo Catryn, jsem byla velmi znechucená. Dokonce jsem měla chuť knížku zahodit. A to, že by takového člověka měl můj syn mít před sebou… nevím, nedokážu u téhle série vypnout a tyhle složitá témata mi přijdou někdy až moc zjednodušená.

12.02.2022 3 z 5


Odvážný lord Brant Odvážný lord Brant Hannah Howell

(SPOILER) Howellová si v téhle sérii opravdu testuje hranice témat, které do svých knih (já je řadím více méně do červené knihovny) dává. Už jsme měli různé typy ukrutností a šílenství, a teď k nim přibyli týrané děti. Vím, že se autorka snaží do knih přidat něco navíc kromě romantiky, ale v kombinaci s krutostí vlastní matky, osudem Faith a týraných dětí toho na mě v tomto díle bylo docela dost negativního a nepříjemný pocit jsem měla i po dočtení knížky a litovala jsem děti, které musely podobné věci opravdu prožít. Děsivá představa. Jinak jsem doufala, že zrovna Brant se ještě ukáže, ale nikdy by mě nenapadlo, že právě po boku Olympie. Jako pár mi k sobě sedli a byli mi moc sympatičtí.

12.02.2022 3 z 5


Tajemný sir Argus Tajemný sir Argus Hannah Howell

Podle popisu Arguse z předchozích dílů jsem čekala něco trochu jiného. Lorelei byla zajímavá hlavní hrdinka, ale myslím, že si od autorky zasloužila trochu víc. Střední část knihy byla více méně zaplněná čekáním a rodinou jak Sundunů tak Wherlocků a hlavní pár se ke slovu zas tolik nedostal.

12.02.2022 3 z 5


Nestoudný markýz Hartley Nestoudný markýz Hartley Hannah Howell

Tenhle díl mi opravdu sedl, zápletka okořeněná vidinami se opravdu v červené knihovně jen tak nenajde. Neustále přítomná rodina Wherlocke, která si navzájem přispěchá na pomoc vždy ve správný čas, mi opravdu přirostla k srdci a těším se až poznám dalšího jejího člena

12.02.2022 4 z 5


Šlechetný lord Ashton Šlechetný lord Ashton Hannah Howell

Autorka umí psát opravdu čtivě. Série je úplně jiná než Murrayové, ale změna z vysočiny na nadpřirozeno mě zatím baví. Trošku mi přijde, že se v tom autorka teprve hledá a jsem zvědavá, co vymyslí v dalších dílech. Každopádně se některé pasáže o vraždách četly těžko, ale díky neustále přítomnému mraku lásky jsem od knížky neodcházela s nepříjemným pocitem.

12.02.2022 3 z 5


Hříšný lord Julian Hříšný lord Julian Hannah Howell

Rodina s nadpřirozenými schopnostmi? Paráda, já jsem pro všemi deseti. Ve světě historických červených románů se to nevidí často a málo kdy je to tak čtivě zpracované. Věřím, že autorka by mohla najít více místa pro růst vztahu mezi Chloe a Julienem. Jinak zápletka byla zajímavá a vnesla do knihy trochu napětí. Jsem zvědavá, co nám tahle série ještě přinese.

12.02.2022 3 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Nebudu lhát tahle série pro mě byla boj. Na to, jak moc je tahle knížka propagovaná mi opravdu nesedla. Knížku jsem třikrát odložila a vztekala jsem se u ní jako malé dítě. U minulého dílu jsem asi trošku přecenila autorku, když jsem chválila, že skvěle ukázala, jak Jude nikdy nedožene tisíce let zkušeností víl a její plány, které se vztahují k okamžiku nemůžou fungovat a jak jsou vidět rozdíly mezi prožívání emocí. Jenže teď už si tím nejsem tak jistá. Každá kniha ze série je úplně jiná. Jako by popisovala každá úplně jiné postavy. Za mě prostě NE. Konec mi vůbec nesedí ke světu, který autorka popisuje v prvních dílech. Kam se poděla ta neskutečná krutost a odsuzování??? Manipulace a boj o moc ve vztahu mezi Cardanem a Jude je zapomenuta a mi máme happyend, který mě jen přesvědčil o tom, jak nepromyšlená tahle série je. Tohle mohla být tak skvělá fantasy sága... bohužel za mě to nevyšlo, ale když čtu komentáře tak vidím, že pro některé se to podařilo. Tak HURÁ

11.02.2022 3 z 5


Rozum a vášeň Rozum a vášeň Sabrina Jeffries

V tomhle díle na mě hodně zapůsobila minulost, která mezi hrdiny byla. Kniha si zaslouží 4 hvězdičky, protože skvěle vyjadřovala to, jak se obě postavy v čase posunuly a jak dospěly. Prostě lidé i se svými chybami, za které museli zaplatit a se kterými museli žít.

11.02.2022 4 z 5


Nesmlouvej s ďáblem Nesmlouvej s ďáblem Sabrina Jeffries

Se Sabrinou máme zvláštní vztah. Z některých jejích knížek jsem hrozně nadšená a některé mě nijak neoslní. Tahle knížka byla skvělá oddechovka s trochou španělské krve a rodinnými tajemstvími, které se nedaly odhalit po první kapitole. Takže já jsem spokojená.

11.02.2022 4 z 5


Noc s princem Noc s princem Sabrina Jeffries

Dějová linka s dopisy byla chvílemi trošku zmatená, ale je to rozhodně nejlepší díl této série. Skvěle bylo vidět, jak se vztah Christabel a Gavina vyvíjí i jejich důvěra v toho druhého. Hrdinkou není nezkušená žena a možná i to jejich vztah posouvá o něco dále. Konec mi přišel přirozený a ne vynucený, jak to bylo u minulých dílů.

11.02.2022 4 z 5


Princova milenka Princova milenka Sabrina Jeffries

Kniha se mi líbila o něco více než předchozí díl, ale i přesto bych našla 50 stránek, které bych vytrhla a vůbec by mi nechyběly. Trochu lituji, že jsem prvně četla sérii Škola dědiček, a tak už o Louise už něco vím, ale musím přiznat, že jsem si to prvně vůbec nespojila. Líbilo se mi, jak si Regina stála za svým. Drak byl rozhodně lepší postavou než Alec.

11.02.2022 3 z 5


V princově loži V princově loži Sabrina Jeffries

U některých vtipů, zejména záměny cizích slov jsem se opravdu zasmála a knížka se mi četla dobře. Alec mi bohužel k srdci nepřirostl. Měl k tomu blízko, ale když jsem viděla jeho lhaní a manipulace tak jsem z něj nadšená nebyla. Zvlášť když v nich neustále pokračoval. Pár se nezařadil mezi moje oblíbené páry, ale dám téhle sérii ještě šanci, protože jsem zvědavá na ostatní bratry.

11.02.2022 3 z 5