KatieWolfLover KatieWolfLover komentáře u knih

☰ menu

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Jsem nesmírně ráda, že jsem to s prvním ne tak povedeným dílem neukončila a přečetla si třetí díl, který bych popsala jako skvělý. Konečně mi části z pohledů jiných postav (až na Manon, ty mě nesmírně nudily) nepřipadaly k ničemu. Moc se mi líbila linka Doriana a Sorschy, takže jsem pochopitelně na konci byla vyděšená, co se to stalo.
Oblíbila jsem si Jeřába (vždy si u jeho jména vzpomenu na ten velký žlutý jeřáb, který se používá na stavbách) a hlavně už jmenovanou Sorschu. Musím pochválit posledních sto stran, které byly ke zbytku knihy akční a plné napětí. Nemůžu se dočkat, jak to s Aedionem, Chaeolem a Dorianem dopadne! Snad mě další díly nezklamou.

01.12.2020 4 z 5


Harry Potter a Tajemná komnata (ilustrované vydání) Harry Potter a Tajemná komnata (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Ani nevím co napsat, neboť legendární sérii o Harrym zná snad každý. Druhý díl se svou kvalitou nikterak neliší od ostatních dílů, je od začátku do konce napěchovaný tajemstvími a záhadami, které naši protagonisti řeší a nechybí ani akční finále, které nám prozradí další klíče k celé sériové lince. Plusy v tajemné komnatě je za mě nový egoistický učitel obrany proti černé magie, jemuž se budete smát či vzdychat nad jeho hloupostí, je nám přiblížena rodina Weasleových, v čele s malou Ginny nastupující do prvního ročníku a záhadná zkamenění a útoky na mudly, ale to bych už předbíhala...

Pokud jste se do této série ještě neponořili, hned teď byste to povinně měli udělat, neboť Harryho Pottera by si za mě měl alespoň zkusit přečíst každý.

25.11.2020 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Srdcerváči se mi do srdce rozhodně dostali. Tato komiksová knížka splnila má očekávání a poprvé se mi u ní stalo, že jsem při knize vydávala zvuky (brečení se nepočítá) takového toho awww. Miluju autorčin styl kreslení a zajímavé bylo i písmo, které bylo taky jakoby "kreslené", i když jsem občas některá písmenka musela luštit. Od srdcerváčů nečekejte nějaký román, kniha je jednoduchá a doslova vás překvapí, za jakou chvilku jí zvládnete přečíst. Oba kluky jsem si zamilovala a těším se na další díly, ve kterých se doufám setkáme více s Charlieho sestrou a bývalou crush Nicka (nevzpomíná si na jejich jména :D)

23.11.2020 5 z 5


Medvěd a Slavík Medvěd a Slavík Katherine Arden

Bohužel, knížka je rozhodně kvalitní, ale nebyla ničím pro mě. Zkrátka jsem od ní očekávala něco jiného a nesedla mi. Tímto opravdu nechci nikoho odradit, neboť jazyk, kterým je kniha psána je kouzelný a mnoha lidem se příběh bude líbit, jen já na takovéto knihy moc nejsem. První polovina knihy mne vůbec nebavila, přišla mi z většiny zbytečná, a mnohem více by se hodilo, kdyby autorka více rozvinula třetí část knihy, která mě nadchla mnohem více než zbylé dvě.

23.11.2020 3 z 5


Láska & gelato Láska & gelato Jenna Evans Welch

Láska & gelato mě zaujala hezkou originální obálkou, ale šáhla jsem po ní spíše jen proto, že jsem nevěděla co dalšího si z knihovny vypůjčit. Nakonec pro mne byla spíše nadprůměrná a příjemně mě překvapila.
Popis Florencie se mi moc líbil a město jsem si zamilovala, taktéž na zápisky v deníku Hadley jsem se vždy těšila. Některé části knížky jsem předvídala, zvlášť hledání Lininy rodiny a závěr příběhu. Většina postav mi přišla opravdu plochá a někteří mi připadali v knize úplně zbyteční. Nikoho jsem si moc neoblíbila, což je ale pro oddechovou knihu jako je tato pochopitelné.
Celkově byla knížka docela dobrá a každý si na ni najde to své. Doporučuji všem, kteří hledají nenáročnou romanťárnu, u které si mohou odpočinout a odreagovat se.

15.11.2020 4 z 5


Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Knížku jsem si oblíbila už jen kvůli kouzelnému světu a skvělé hlavní postavě Morrigan, se kterou jsem napříč knihou soucítila. Je pravdu, že s Harrym Potterem bylo pár podobností, ale všimla jsem si jich až, když jsem si četla recenze. Nejspíše bych uvítala více informací o Divinské společnosti, o kterou je takový zájem a také možná o Nikdyuši, z kterého známe snad jen Deucalion a náměstí, ve kterém se odehrával druhý úkol.

Chápu, že je to knížka pro mladší, u které nejsou nutné detailní popisy postav, ale například Jack a Hawthorne mi přišli tak trochu průhlední a podobní. Líbily se mi samotné zkoušky, které měly větší hloubku než nějaké 'kdo přemůže nejlíp draka' a vypovídaly něco o jejich účastnících.

Těším se na další díl, ve kterém se snad dozvíme něco málo o Divinské společnosti a -jak už vypovídá anotace- o schopnostech Morrigan.

07.11.2020 4 z 5


Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

Dobrodružství Bulíka, Lízy a potřeštěného profesora mě kupodivu bavily. Zaujalo mne autorovo vyprávění z prostředí Osla a zároveň trochu potrhlé ilustrace. Oblíbila jsem si postavy včetně rodiny Trámů, ale občas mi některé vtipy nepřišly vtipné, ale spíše nechutné, ale věřím, že někoho jiného naopak pobavily.

31.10.2020 4 z 5


Princezná v utajení Princezná v utajení Connie Glynn

Knížka splnila má očekávání, v některých částech byla však mírně nedostatková, zatímco jiné části mě moc potěšily.
Podprůměrné bylo celkově popisování. Rosewood mi přišel jako kouzelné místo, ale chyběly mi informace, které jsem očekávala. Doufala jsem, že se autorka občas více zaměří na místo, než na samotné postavy. Uvedeno bylo, že žáci mohou navštěvovat kroužky a některé z nich mi připadaly dosti zajímavé na rozvedení. Nebo bych se ráda dozvěděla o jednotlivých kolejí a jak žáky zařazují. Také mne občas štvaly ploché charaktery vedlejších postav, které mnohdy splývaly.
Co se mi ale líbilo, byl vztah mezi dívkami. Lottie i Ellie jsem si opravdu oblíbila byly mnohem rozvinutější než ostatní postavy.
Celkem se těším na další díl, i když ho nutně číst nepotřebuju.

27.10.2020 4 z 5


Jsem romantik, ale léčím se Jsem romantik, ale léčím se Leah Konen

Kniha mě celkem zklamala. Nejspíše jsem čekala něco více "vážnějšího", ale nakonec příběh vyzněl jako středoškolské klišé. Už od pár stránek po rozchodu s Anikou jsem tušila, jak to celé dopadne a s kým Gael skončí. Moc mne zaujala Láska jako vypravěčka, Gael mě občas dost štval, ale Sammy a Piper byly skvělá dvojice.
I když to nebyla žádná sláva, jednu hvězdičku dávám za Lásku jako vypravěčku, druhou uděluji za pár nových slov, které jsem se naučila a poslední třetí za občas vtipné narážky, u kterých jsem se zasmála. Takže pokud hledáte rychlou oddechovku na například delší cestu vlakem, knihu si klidně přečtěte, ale za vaše zklamání či nadšení neručím.

25.10.2020 3 z 5


Hlavně to nikomu neříkej Hlavně to nikomu neříkej Miroslava Varáčková

SPOILER
Knížka určitě předčila má očekávání a dokonce mě ke konci rozplakala, čímž ji řadím do jakésik pomyslné kategorie knih, které na mě nějakým způsobem emotivně zapůsobily. Evu jsem měla ráda, i když mi v mnoha případech připadalo, jako by se šikany nechtěla zbavit a nijak to řešit, což správný postup moc není. Oblíbila jsem si Tima i Lukáše, i když konec s jeho Chloé jsem docela tušila jak dopadne, Ivo mě celkem štval.
Docela jsem nechápala důvod šikany ze strany spolužáků. Důvod tak velké šikany byla jizva? Celkem bych i chápala Paulu po té, co zjistila to o Timovi a Evě, ale jaký větší důvod měli všichni ostatní? Dost postav bylo plochých a chyběl jim větší charakter.
I když jsem toho vytkla celkem dost, knížku vřele doporučuji a věřím, že ve všech kteří si ji přečtou, zanechá to, co ve mě.
Čte se opravdu dobře a všechny stránky jsem zhltla za jeden den.

22.10.2020 4 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

(SPOILER) !SPOILER!
Skvělý druhý díl, který za mě rozhodně předčil první slabší díl. Kniha byla mnohem více čtivá, děj promakanější a celkově se mi líbil. Celaena nám konečně ukázala část své trochu morbidní duše a milostná linka nebyla nijak úžasná, ale alespoň autorka vynechala ten otravný milostný trojúhelník.
Abych ale nebyla jen pozitivní, dost mě štvaly chyby v textu např. Nehemia byl mrtvá. Vážně? BYL? Naštěstí nějaký skvělý člověk, který měl knihu půjčenou přede mnou tyto chyby tužkou opravil. Také mi přišlo zbytečné rozdělení děje do kapitol. Jedna kapitola měla stránek dvacet, zatímco druhá jen dva odstavce. Proč tu jednastránkovou kapitolu jednoduše nepřidali k té předchozí, kde se stejně pohledy střídaly jako ponožky?
Já jen doufám, že třetí díl bude alespoň stejně dobrý jako tento a nezklame mě.

20.10.2020 4 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Fakt skvělý! Nové postavy si mě určitě získaly, hlavně Scarlet a Vlk. Ze začátku mne mnohem více bavily kapitoly s Cinder, zhruba od poloviny se však děj rozjel, a všechny kapitoly byly skvělé. Strašně se mi líbilo to, jak do sebe vše postupně začínalo zapadávat. Jednu hvězdičku strhávám za finále, které bylo sice super a nepředvídatelné, ale celé ty dvě kapitoly jsem si musela ještě jednou pročíst, abych vlastně pochopila, co se tam stalo.

15.10.2020 4 z 5


Siréna Siréna Kiera Cass

Knížku jsem si už jen kvůli krásné obálky prostě musela přečíst. Podle anotace jsem tipovala, že to bude nějaká feel good romance, což rozhodně nebyla a kniha předčila má očekávání. Líbil se mi vztah mezi sirénami a oceánem, i když byl trochu prapodivný, romantická linka však byla docela klišé a málo uvěřitelná. Na Akinlim jsem neviděla něco tak úžasného a bylo zkrátka nereálné, že Kahlen zjistila, že je láskou jejího života jen za pár dnů.

10.10.2020 4 z 5


Za hlasem srdce Za hlasem srdce Jacqueline Wilson

Opět úžasná knížka. Hetty jako postavu naprosto miluju, v Za hlasem srdce se však objevily další postavy jako Gideon, Lizzie nebo Elvíra. Děj byl fajn, plynul rychlostí tak akorát. Občas mi přišla malá podobnost postav a že by některé potřebovaly trošku více vyvinout charakter, ale na konečném hodnocení to moc neubírá.

Těším se, až si přečtu od autorky další knihy, (těch, které jsem od Wilsonové dosud nepřečetla je dost málo) nebo až se jí nové knihy vydají.

06.10.2020 5 z 5


Americký roadtrip Americký roadtrip Patrick Flores-Scott

Uvažovala jsem mezi čtyřmi a třemi hvězdičkami, nakonec jsem se však rozhodla pro tři. Podle názvu a popisku jsem si pod knihou představovala úplně něco jiného, ale nedokážu posoudit, zda jsem si představovala něco lepšího či horšího...
Každopádně příběh byl fajn. Dobře se četl a ještě chvíli nad ním budu určitě přemýšlet. Teo a Manny byli v pohodě, Xochitl mě občas fakt štvala, ale finále s ní bylo skvělý a Wendy úplně úžasná. Kniha dala nějaké to poselství, ale určitě se neřadí k těm, po kterých bych šáhla znova.

02.10.2020 3 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Knížku jsem přečetla za jeden den, neboť jsem se jednoduše nemohla odtrhnout. Příběh byl čtivý a rukopis autorky je skvělý. Při konci jsem si říkala woow, tak to jsem nečekala, a musela jsem nad knížkou ještě nějakou dobu přemýšlet. Těším se na druhý díl, který očekávám stejně kvalitní jako ten první

28.09.2020 5 z 5


Konec snění Konec snění Jacqueline Wilson

Opět Jacqueline nezklamala a Hetty jsem si zamilovala ještě více než předtím. Některé části byly podle mě trochu předvídatelné, ale v konečném důsledku mi to vůbec nevadilo. Už se těším na třetí část :).

27.09.2020 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Skleněný trůn jsem si vypůjčila na popud recenzí, různých doporučení a celkové "slávy" kolem této série a autorky. Byla jsem však docela zklamaná, ale možná za to můžou mé vysoké naděje na začátku. Přišlo mi, že dějová linka se strašně táhla a ke konci knihy mi připadalo, že se v celé knížce až na pár událostí stalo velké nic. Abych nebyla jen negativní, musím pochválit některé postavy, zvlášť Celaenu a Nehemii, které jsem si oblíbila a hezky příběh zpestřily.

Druhý díl si nejspíše přečtu, abych posoudila, jestli byl lepší/horší než první. Pokud však máte rádi fantasy s nádechem akce, Skleněný trůn si přečtěte.

27.09.2020 3 z 5


Grafitové dievča Grafitové dievča Miroslava Varáčková

Knížka se mi líbila, vtáhl mě do děje a Tánin příběh obohacený ilustracemi jsem hltala stránku po stránce. Přesto mám pár výtek. Děj a zápletka mi přišly docela klišé a občas by se hodilo některé části více rozvinout. Kniha mě přesto zaujala a vyvolala ve mně hodně smíšených pocitů.

26.09.2020 4 z 5