Kate_Hall Kate_Hall komentáře u knih

☰ menu

Marvelova dobrodružství: Spider-Man 3 Marvelova dobrodružství: Spider-Man 3 Sean McKeever

Za mě nejlepší komiks z této série. Četl se rychle a příběhy měli v sobě akci i byly svým způsobem zajímavé. Sice mě někdy vadily drobné chyby, ale v jaké knize chyby nejsou...

22.07.2018 4 z 5


Marvelova dobrodružství: Spider-Man 2 Marvelova dobrodružství: Spider-Man 2 Sean McKeever

Tento díl mě bavil mnohem méně než díl předešlý. Žádný příběh se mi nezalíbil a do žádného jsem se ani nezačetla.

22.07.2018 3 z 5


Marvelova dobrodružství: Spider-Man 1 Marvelova dobrodružství: Spider-Man 1 Jeff Parker

Nic moc jsem od komiksu nečekala, ale mile mě překvapil. Některé příběhy mě bavily a některé méně, ale příběhy jsou docela čtivé a mají zápletku. Spíš bych tento komiks zařadila do oddechového akčního čtení.

22.07.2018 4 z 5


Serafina a rozštěpené srdce Serafina a rozštěpené srdce Robert Beatty

Na pokračování této série jsem se velmi těšila, ale bohužel mě zklamalo. Narozdíl od předchozích dílů, se příběh vlekl a měl velmi pomalý rozjezd. Ano, byl pomalý začátek, ale tato pomalost se pro mě vlekla celou knihou.

Začátek byl sice pomalý, ale toto nahrazovali zajímavé části, kdy jsme se Seraphinou poznávali a bádali po tom co vlastně jsme a co se událo v době o které Seraphina nevěděla.

Děj se rozvíjel dál a dál, a my jsme byli pořád na začátku - v té době jsem si řekla, že na tom je už něco špatně. Tedy ve zkratce: Začátek by mohl být zkrácen klidně o 50 stránek.

Pak mám ještě jednu poznámku k horšímu.
Na konci mi nedávala smysl slova, která hlavní hrdinka řekla, s tím co se potom dělo. Pořád to zcela nechápu, ale možná je chyba pouze v mém chápání.

Také mě nudí monotónnost příběhu.
Vždy jde o to stejné a děj se v základech opakuje. Objeví se problémy, potom nepřítel a dále... no, dále to už známe.

A teď nějaké ty kladnější názory.
Příběh byl propracovaný, ale přitom lehký na čtení. Někde se sice našlo místo kde by se příběh mohlo zkrátit nebo prodloužit o pár stránek, ale i tak to bylo po této stránce dobré.
Ani nevím jak bych popsala kladnější názory dále, protože za mě to bylo dobré, ale bylo tam spousta chyb. Proto 3/5.

21.07.2018 3 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Od knihy jsem nic velkého neočekávala, ale vybrala jsem si ji, protože mě nějakým způsobem velice lákala a vypadala sympaticky. Nezklamala ani mě neohromila příběhem, ohromila mě totiž tou jednoduchostí se kterou byla napsána, s tou nenuceností, s tou lehkostí a svobodomyslností.
Nevím jak mé pocity z knihy přesně vysvětlit, ale pokusím se.

Velmi se mi líbil námět rozdělení světa do čtyř ročních období a čtyř střídavých království - je to velice originální a působivé. Také se mi velmi zalíbilo (jak už jsem psala viz. nahoře) s jakou jednoduchostí byla kniha napsána. Zdá se mi, že autorka vymyslela a napsala příběh, který není od žádné jiné young adult fantasy knihy inspirovaný. Jen prostě psala, to co ji zrovna napadlo a zdálo se jí vhodné to do příběhu vplést. Ano, jsou tam jisté podobnosti s ostatními knihami (charakter hrdinky, milostný trojuhelník, druh magie), ale na ty jsem už všichni zvyklí, tudíž i autorka je na ně s největší pravděpodobností zvyklá - od knihy nemůžeme očekávat jiné YA fantasy než známe. A přesto se tam to jiné YA fantasy objevilo, protože je to krásně a jednoduše napsané, je to milé, je to lehké a nemusíme se přitom stresovat.

Možná, že můj názor by hodně lidí zkritizovalo, ale mně se ta knížka neobyčejně líbí svým příběhem. Je prostě krásná.

11.04.2018 5 z 5


Tokijský ghúl 1 Tokijský ghúl 1 Sui Išida (p)

Mangy moc nečtu, ale i tak jsem se odhodlala tuto knížku přečíst. A jsem moc ráda, že jsem se donutila tuto knížku přečíst, protože je to originální, úžasný a nepředvídatelný děj. Doporučuji všem i těm, kteří mangu normálně nečtou.

19.02.2018 5 z 5


Maximum Ride 1 Maximum Ride 1 James Patterson

Dobrá manga, ale docela mě ohromil překlad jmen, který je dle mého až moc počeštělý. Také mně vadil velký výskyt citoslovcí jako např. ,,kýv''.

Jinak je to úžasný příběh, která vás vtáhne do děje. Těším na další pokračování.

15.02.2018 3 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Podle mě zatím nejlepší díl v této sérii, v té knížce bylo všechno. Byly v ní všechny emoce a byla prostě nádherná. Aelin je nádherná osobnost, která je pro Terassen schopná udělat cokoliv....
Nechci tu spoilerovat takže radši už mlčím...

06.02.2018 5 z 5


Kůň za dolar Kůň za dolar Lauren St John

Knížka byla oddechová s velmi dobrým nápadem. Líbilo se mi, že v tom byla i špetka o lidském chování, se kterým se můžeme setkat v realitě. Děj je uzavřený, takže mě překvapilo, že existují i další díly.

28.12.2017 4 z 5


Upíři, vlkodlaci a jiné strašidelné příběhy Upíři, vlkodlaci a jiné strašidelné příběhy * antologie

Nějaké příběhy mě nebavily a byly moc roztahané. Jinak byly povídky úžasné a velice mě bavily.

28.12.2017 3 z 5


King Kong King Kong Edgar Wallace

Lehká, krásná knížka. Tento žánr sice moc nečtu, ale i tak se mi kniha zalíbila. Kniha nebyla urychlená a na to, že je z roku 1933 má zajímavou zápletku a myslím, že se autorům velmi povedla. Pouze mi vadí, že v jedné scéně jsem si nemohla vůbec představit děj, ale to na druhou stranu může i znamenat, že tam dali spisovatelé volné místo pro naši představivost...

Takže celkově jí dávám zaokrouhleně 5 hvězdiček, protože (dalo by se říci) jí nemám co vytknout a velice příjemně se četla.

17.12.2017 5 z 5


Rajský ostrov Rajský ostrov Jaromír John (p)

Ke knize jsem se dostala, když jsem se přehrabovala v knihovně. Zaujala mě a myslela jsem si, že to bude zajímavý a poučný příběh, díky kterému se naučím něco více o historie Národního divadla formou příběhu.

Kniha mě bohužel strašlivě zklamala a někdy jsem ani nedokázala vnímat děj. Byly tam nadbytečné věci, které mi k příběhu nepatřili. Možná, že to prostě není ten pravý žánr pro mě. Možná by bavila spíše dítě, kterého zajímá historie.

10.12.2017 2 z 5


Petr Pan v šarlatovém plášti Petr Pan v šarlatovém plášti Geraldine McCaughrean

Ze začátku se mi zdál příběh příliš urychlený, nudný, bez nápadu. Ale čím dál jste se dostávali do knížky, čím více stránek jste otočili, tím více byla kniha lepší.

10.12.2017 3 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Za mě asi jeden z nejslabších dílů této série. Děj byl pro mě o pár stránek prodlouženější než by měl být a docela dost mě ohromila česká verze knihy v překladu svou chybností nahrazení stránek (ten kdo četl asi ví co tím myslím)...
Co by to, ale bylo za recenzi k dobré knize bez kladných názorů, že?
Jsem z knihy nadšená! Děj pro mě připravil další překvapení, a nikdy jsem nevěděla a ani nemohla tušit jak to dopadne. Velmi se těším na 5. díl a na konec, ale přitom se nechci loučit s Aelin. Je úžasné jak autorka zná své postavy velmi dobře a jakmile se z Aelin stane zase Celaena je to úplně jiný a přitom stejný člověk.

03.12.2017 4 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Už jsem si myslela že tato série mě nemůže víc ohromit, a ono se to stalo. Fascinuje mě jak autorka dokázala rozvinout děj a přitom zachovat knížce tajemství. I kapitoly, které si myslíme že jsou na přebytek tak jsou důležité pro děj. Sice se mi autorčin styl psaní čte pomaleji, ale aspoň si mohu její knížky vychutnat protože to stojí za to.

POZOR SPOILERY - protože vážně nedokážu ohodnotit tuto knihu bez spoilerů

Aelin (Celaena) se mi na začátku knihy zdála trochu... jiná, nepoznávala jsem ji, ale to možná proto že jsem ji ani pořádně neznala. Jeřáb byl konečně někdo stejně nebo možná víc arogantní jako ona, bavilo mě sledovat jejich ,,hádky'' protože se Aelin začala chovat míň arogantně. Ale Aelin vlastně není vůbec arogantní, je to jen součást jejího kostýmu za Celaenu na kterou si hrála až moc dlouho a teď může být konečně sama sebou. Její fňukání nad tím jaký měla život atd... mě už pomalu přestávali bavit ale pak se ukázalo že její život je vlastně jeden velký výbuch. Já vážně nevím jak to napsat, vždyť Aelin musela tolik bojovat aby se dostala až tam kde teď je, zažila tolik bolesti, ztrát a smutku že si to nikdo z nás nedokážu představit. Aelin se stala hrdinkou a ukázalo se že se dokáže postavit na nohy a žít, protože naděje umírá poslední, a což! Naděje neumírá...

15.11.2017 5 z 5


Něco víc Něco víc Patrick Ness

Od knihy jsem nevěděla co očekávat, byla to prostě jen kniha která mě zaujala svým příběhem. Po pár stránkách přečtení jsem věděla že tato kniha nebude obyčejný young adult žánr, ano je to YA, ale má to své výjimky, smysl té knihy a smysl který se nám snaží autor naznačit, je smysl o životě o tom jak může existovat něco víc nebo nemusí ? V posledních kapitolách poznávám že vlastně celý život hlavních hrdinů i náš je jedna velká otázka bez odpovědi. Kdyby se našla odpověď rozvinulo by to mnoho dalších otázek na které bychom nevěděli odpovědi a takto by to šlo dál a dál.

Kniha byla opravdu úžasně napsaná, děj se nedal předvídat a to ani další stránka, autor Patrick Ness napsal skvělou knihu, která vás pobaví ale také vám něco možná řekne a možná se kvůli ní zamyslíte.

01.11.2017 5 z 5


Knihovna duší Knihovna duší Ransom Riggs

Nejprve se zmíním o knížce...
Kniha je úžasná s velkým u, dokáže vás tak pohltit do příběhu hlavní postavy - Jacoba Portmana, že se cítíte jako on, rozhodujete se jako on, žijete jako on... Začínám o něm uvažovat jako o reálném člověku, který doopravdy žije s ymbrynami a svými přáteli. Pan Ransom Riggs je velice nadaný spisovatel, který dokáže dát knize duši, kterou tolik knih postrádá.

Knihovna duší, je jak jistě víte, poslední - a to třetí díl úspěšné trilogie o světě s podivnými dětmi, ymbrynami, stvůrami, netvory ale i obyčejnými lidmi, kteří je občas zahlédnou... U této trilogie platí pravidlo lidstva - Čemu lidé nerozumějí toho se bojí a nechtějí si připustit pravdu. našla jsem v knížkách hlubší význami, o tom jak je život těžký a nikdy (!) nikdy nebude o nic lehčí, naše rozhodnutí je naším osudem (jsme páni svého vlastního osudu, přeci ne ?), o pravém přátelství a lásce, které se vždy najdou, o tom že bychom měli být šťastní takoví jací jsme a nechtít od života víc, protože pak můžeme propadnout do hlubin života a smrti.

Nerada se s touto trilogii loučím a budu na ni vzpomínat v tom nejlepšíma nejpodivnějším.

PS: Velice se omlouvám za delší recenzi, která u mě nebývá zvykem, ale u této knihy a konci trilogie jsem si nemohla pomoc.

23.10.2017 5 z 5


Eden Eden Helen Douglas

Kniha mě zaujala svým názvem a popisem, ale bohužel mě zklamala. Na mě trochu moc romantiky a málo akce, děj byl až moc předvídatelný a to mi na knížce hrozně vadilo. nakonec jsem si ji přeci jen užila a posledních 100 stran jsem dalo by se říci hltala.

15.10.2017 3 z 5


Kráska a zvíře – Román podle filmu Kráska a zvíře – Román podle filmu Elizabeth Rudnick

Příběh o lidech a lásce...
I když příběh o Belle a Zvířeti znám, tak je pro mě příběh pořád jako nový. Je to příběh ze kterého by se mělo lidstvo poučit. Měl by být v každé knihovně a čekat až si znovu budete chtít připomenout jak krásné je toto dílo.

11.10.2017 5 z 5


Stříbrný chlapec Stříbrný chlapec Kristina Ohlsson

Kniha je na odpočinkové, někdy napínavé čtení. Četla se rychle a je to spíše jednohubka na čtení. V mnoha ohledech připomíná Skleněné děti od stejné autorky Kristiny Ohlssonové.

08.10.2017 5 z 5