Katchun Katchun komentáře u knih

☰ menu

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Ač je to neuvěřitelně náročné čtení na psychiku, přečetla jsem to za jediný večer. Byly slzy smutku, bylo nepochopení absence lidskosti, ale na konci byl i úsměv (což pravděpodobně bylo záměrem knihy). Doporučuji všema deseti.

09.02.2022 5 z 5


Štvanice Štvanice Lucy Foley

Tato kniha měla obrovský potenciál. Bohužel zůstal zcela nevyužitý. A nechápu, že dokáže někdo tuto knihu porovnávat s knihami od Agathy Christie.

18.09.2021 3 z 5


Beze svědků Beze svědků Lisa Jewell

To bylo tak bizarní, až to bylo dobrý. Za mě 4,5*. Tu půlku strhávám za horší překlad a horší korekturu textu. Ale jinak to byla dobrá kniha a měla jsem ji vcelku rychle přečtenou.

13.09.2021 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Hodně náročné čtení. Nedokážeme si představit, v jakém blahobytu my tady v naší republice žijeme. Jen si to uvědomit.

10.09.2021 5 z 5


Tři hodiny v ZOO Tři hodiny v ZOO Gin Phillips

Musela jsem se hodně přemáhat, abych to dočetla. Dle mého tam bylo dost nelogických věcí a celé to bylo takové nemastné neslané. Ani ten zvrat v závěru to moc nezachránil. A hlavně tam byly věci, které byly zcela nicneříkající a dle mého měly za úkol tu knížku ještě prodloužit. Škoda, šlo to udělat lépe.

06.09.2021 2 z 5


Spánek rozumu plodí příšery Spánek rozumu plodí příšery Aleš Palán

Rozhovor se odehrával na konci první vlny koronaviru a o letních prázdninách, kdy jsme doufali, že druhá vlna nebude. Doufal v to i pan profesor Konvalinka. Takže je to takové zajímavé srovnání toho, co jsme věděli před rokem a co víme teď. Rozhodně tato kniha stojí za přečtení.

26.05.2021 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Já jsem asi moc prudérní, ale na mě to bylo tak vulgární, že jsem se první polovinu knihy přímo nutila to přečíst. Samozřejmě jsem to dočetla, ale určitě si ji už podruhé nepřečtu a pravděpodobně ji pošlu dál. S touto knihou jsem bohužel šlápla vedle.

20.04.2021 3 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Možná jsem až moc sentimentální, ale mně se to líbilo. Jako jo, byly tam klasický americký momenty zaměřený na lásku. Ale možná takhle jednoduché čtení je v této době potřeba. A je úplně jedno, že je březen a knížka je z období Štědrého dne a následujících vánočních svátků.

14.03.2021 4 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Na začátku jsem se nemohla začíst, ale pak když jsem se dostala do děje, tak jsem knihu velice těžko odkládala. Těším se na druhý díl.

P.S. Jsem zvědavá na vztahové linky. ;)

19.01.2021 5 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Další pohled na světovou válku, kdy se Rusko považovalo za spojence s Británií a s Francií, ale doopravdy to byli spojenci? Jestli o tom tyto hlavní státy nevěděly, kdo ví, co by bylo, kdyby se to dozvěděly hned v zárodku. A nebo to věděly, ale přecházely to? Jestli ano, o to je to horší. Ale rozhodně tato kniha potvrdila mou myšlenku: Nikdy nečiň ostatním tak, pokud nechceš, aby oni tak činili tobě. Tesat do kamene.
Jinak bych ke knize ráda řekla, že mě dokázala rozplakat, a i když to bylo dooost obtížné čtení kvůli emocím, musela jsem číst dál a dál a dál a pak nakonec byl konec. Ale v mých myšlenkách konec této etapy světové historie nikdy nepřijde.

14.01.2021 5 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Psáno tak dobře, že jsem se skvěle vcítila do děje. Jako kdyby se to všechno odehrávalo kolem mě. Jedině, co mohu trochu vytknout, je konec, který se mi zdál mírně přitažený za vlasy.

10.01.2021 5 z 5


Pandemie Pandemie Michal Kubal

Je to dost zajímavé číst tuto knihu během druhé a třetí vlny koronaviru. Člověk si říká, že se vláda, odborníci a další ponaučili a budou ten dialog vést jinak, přitom opak je pravdou. Rozhodně stojí za přečtení.

05.01.2021 5 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Krásně napsaný příběh dvou mladých zamilovaných lidí, kteří musí přežit ve fašistickém Španělsku. Kolem nich se ještě dějí další příběhy, u kterých jsem si i trošku poplakala. Rozhodně doporučuji.
A cítím se ostudně, že jsem o této historicky významné etapě jedné evropské země neslyšela. Asi je čas na doplnění znalostí v dějepisu.

09.12.2020 5 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Některé pasáže mě dokonce rozbrečely, což se mi stalo naposledy u knih A. Mornštajnové, takže takhle bych vám to řekla. A četlo se to dobře, krátké kapitoly, což znamená, že to rychle utíkalo. Doporučuji pro ty, kteří si potřebují srovnat hodnoty.

23.11.2020 5 z 5