Kataz Kataz komentáře u knih

☰ menu

Pohřběte své mrtvé Pohřběte své mrtvé Louise Penny

Má první kniha spisovatelky a jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla
( a moc se chci podívat do Quebecu).
" ...čtyři věty, které vedou k moudrosti....
Promiňte. Spletl jsem se. Potřebuju pomoc. Nevím."

22.07.2021


Všechno je možné Všechno je možné Elizabeth Strout

Knihu jsem dostala k objednávce jiné knihy zdarma a musím říct, že mě velmi mile překvapila. Přečteno za pár hodin a je rozhodně nad čím přemýšlet!

31.12.2020 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Dloho jsem pochybovala, ale kladné recenze mě přinutily si knihu přečíst. Opravdu nelituji, přečteno za pár hodin, prostě se nešlo odtrhnout, tohle je prostě kniha, kvůli které byl vynalezen papír!

14.06.2020


Dům číslo 6 Dům číslo 6 Nela Rywiková

Skvělé množství zápletky a čtivosti, určitě si od autorky přečtu něco dalšího.

25.03.2019 5 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Nádherně čtivá kniha. Ve vile jsem byla ještě před opravou a se smutnou myšlenkou na olupující se nátěry a popraskané schodiště mě o to víc vtáhla kniha do dějě. Vím, že paní Hammer-Tugendhat knihu odsuzuje, přesto je to kniha a příběh obohacující a už za rozšíření spektra lidí, kteří se o vile dozví dávám pět hvězd.

22.02.2019 5 z 5


Temná strana lásky Temná strana lásky Rafíq Šámí

Dočíst tuhle knihu byla pro mě opravdu výzva. Spisovatel ji na konci přirovnává k mozaice z kamínků, kdy jeden kamínek je jeden z příběhů - a těch je 304!
Tři hvězdy za to, že jednotlivé příběhy jsou psány čtivě, ale celkově je to jen zbytečně prodlužovaná kniha, kdy hlavní zápletka - osudy rodin Muštáqů a Šáhínů - zaniká v šíleném množství "kamínků mozaiky". Ačkoli má spisovatel na kontě již přes 30 titulů, čeští čtenáři o nic nepřišli, když do češtiny byly přeloženy jen asi tři z nich...

12.02.2019 2 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Čtyři hvězdy za neuvěřitelnou čtivost a pro tetokrát adekvátní konec knihy ( narozdíl od minulého dílu). Kloubouk dolů, že má pořád dobré nápady na zápletku. Opět k zamyšlení:-)

07.01.2019 4 z 5


Střevíce z lýčí Střevíce z lýčí František Nepil

Má poslední kniha do čtenářské výzvy (a už jsem se bála, že to nestihnu v roce 2018) a krásně jsem si ji užila a nasmála se

30.12.2018


Devátá smrt Devátá smrt Zdeněk Pluhař

Přečteno díky čtenářské výzvě a jsem nadšená. Přesně takové by knihy měly být - měly by člověka něčím obohatit. Kromě skvělého příběhu i ta původní čeština - ta rozhodně stojí za přečtení.

16.08.2018 5 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Knihu jsem si půjčila kvůli vysokému hodnocení, ale musím říct, že mě zklamala. Těžko uvěřitelné detaily, ačkoli příběh samotný byl čtivý, daleko více mě oslovila dětská kniha Ostrov v Ptačí ulici.

22.07.2018 2 z 5