katallinka katallinka komentáře u knih

Obálka knihy Garnet Flats: Na planině Garnet Flats: Na planině Devney Perry

Opět milá oddechovka se zajímavým přesahem. Tentokrát mi ale děj přišel už trochu překombinovaný. I tak budu určitě pokračovat, protože autorka píše skvěle a Edenovi jsou prostě úžasná rodina. Takže teď mi nezbývá nic jiného než všem najít lásku.

16.09.2026

Obálka knihy Ordinace Ordinace Petra Dvořáková

Úplně něco jiného než předchozí autorčiny knihy, ale vlastně mě to moc bavilo. Kniha se skvěle četla a hlavní hrdina mi byl strašně sympatický. Už dlouho jsem nečetla o někom tak obyčejném, kdo se prostě potí, koktá, občas něco pokazí a celkově se v životě tak nějak plácá stejně jako my všichni. Po všech těch dokonale sexy a namakaných chlapech to byla opravdu milá změna. Konečně někdo, u koho jsem si říkala, že tohle je vlastně docela reálný člověk.

16.09.2026

Obálka knihy Sousedská výpomoc Sousedská výpomoc Lily Gold

Tyhle reverse haremovky mě poslední dobou moc baví! A autorka umí vytvořit neskutečně úžasné a krásné chlapy. Nemůžu se rozhodnout, který z nich je nejlepší. Nicméně zápletka s dítětem byla možná zbytečně moc dlouhá a romantika šla kvůli tomu trochu na druhou kolej. Jsem zvědavá na další autorčiny knihy.

15.09.2026

Obálka knihy Sedm sester Sedm sester Lucinda Riley (p)

Krásný příběh, který mě na začátku dost odrazoval, protože rozjezd byl pomalý a celá první část byla úplně jinak laděná než zbytek knihy. Nicméně po pomalém začátku to bylo nádherné čtení. Linka z minulosti se mi líbila o dost více, ale i Mája byla velmi sympatická hrdinka. Celkově jsem moc spokojená a natěšená na další díly.

Obálka knihy Vražda v knihkupectví Vražda v knihkupectví Ellie Alexander

Hodně průměrná kniha, která se snažila do děje zakomponovat věci, které by se měly čtenáři zalíbit, ale bylo to hrozně na sílu a celkově to nefungovalo. Navíc detektivní zápletka byla nedotažená. Po dočtení jsem si musela zjistit, jak to vlastně dopadlo, protože abych si to zapamatovala, musela bych si knihu přečíst několikrát.

Obálka knihy Tchyně Tchyně Moa Herngren

Kniha se skvěle četla a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Byla to úžasná sociologická sonda do toxických rodinných vztahů. S většinou postav jsem dokázala souznít, a zároveň mě hrozně štvaly. Právě díky tomu na mě příběh tak silně působil. Celkově to bylo mistrovsky napsané. Na knihu musím pořád myslet a už dlouho ve mně žádná kniha nevyvolala tolik emocí. Určitě zkusím i další autorčiny knihy.

Obálka knihy Odhal mě Odhal mě Julie Kenner

Tohle ne! Knihy á la Padesát odstínů už nejsou nic pro mě. Laciné, plné klišé a zároveň se tam skoro nic nedělo. Nejvíc mi vadilo, že jsem jim tu chemii vůbec nevěřila. Teď vycházejí mnohem lepší erotické romance a tohle už nefunguje. Navíc nejsem fanoušek otevřených konců.

Obálka knihy Alex, léto a já Alex, léto a já Emily Henry

Čekala jsem, že to bude mnohem lepší. Hrozně dlouho jsem odkládala seriál, protože jsem měla knihu doma, a vlastně nechápu, že měla kniha až takový úspěch. Hrozně mi vadilo skákání v čase, při čtení mě to dost rušilo. Romantika ale byla fajn. Nicméně komunikace mezi hlavními hrdiny byla šílená. Taky jsem čekala víc cestování a poznávání různých destinací. Takže celkově průměr.

Obálka knihy Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

Dost dlouho trvalo, než se příběh trochu rozjel. Na začátku jsem si říkala, že tahle hrdinka nebude moje oblíbená. Naštěstí se ale kniha rozjela a potom jsem se nemohla odtrhnout. Bylo to akční a napínavé. Určitě budu v sérii pokračovat.

Obálka knihy Jonáš ve velrybím břiše Jonáš ve velrybím břiše Lukáš Zárybnický

Taková průměrná detektivka se zajímavým tématem, ale trochu nereálným průběhem vyšetřování.

Obálka knihy Juniper Hill: Na úpatí Juniper Hill: Na úpatí Devney Perry

Autorka píše skvěle! Tahle série mě moc baví. Jediný problém jsem měla s hlavní zápletkou, která mě v knihách moc nebaví. Romantika s malým dítětem pro mě prostě nefunguje, ale to je jen můj problém. Kdybych se od toho oprostila, bylo by to na plný počet hvězdiček. Protože zase jeden skvělý Eden a zápletka byla taky moc fajn. Jsem zvědavá na další členy rodiny.

26.08.2026

Obálka knihy Království tak prokleté a prázdné Království tak prokleté a prázdné Stacia Stark

Opět skvělé čtení! Tentokrát trochu pomalejší a některé části bych možná klidně vynechala, ale i tak tuhle sérii miluju. A ten konec?! Hned potřebuji další díl.

Obálka knihy Dopisy od Sybil Dopisy od Sybil Virginia Evans

Do knihy se mi ze začátku moc nechtělo, ale jakmile jsem si zvykla na styl psaní, přečetla jsem ji v podstatě za jedno odpoledne. Vyprávění formou dopisů mi přišlo geniální. Skvěle se to četlo a dopisy krásně udržovaly napětí. Přestože šlo vlastně jen o milé shrnutí života jedné ženy, kniha mě moc bavila.

06.08.2026

Obálka knihy Helena Sováková: Plukovnice lidských duší Helena Sováková: Plukovnice lidských duší Martin Moravec

Úžasná žena. Neskutečná kniha. Vojenské prostředí, silné příběhy a tolik důležitých myšlenek na jednom místě. U některých osudů jsem měla slzy na krajíčku. Přečetla jsem ji téměř na jeden zátah a vím, že na tuhle knihu jen tak nezapomenu.

Obálka knihy Dvůr tak krutý a krásný Dvůr tak krutý a krásný Stacia Stark

Tak tahle série se dostane mezi moje oblíbené. Skvělé postavy, úžasný příběh a styl vyprávění, který mi naprosto sedl. Tohle byla opravdu jízda!

Obálka knihy Pražský rozparovač Pražský rozparovač Jan Bauer

Taková průměrná oddechová historická detektivka. Malinko jsem se ztrácela v postavách, ale i tak se pustím do dalších dílů.

Obálka knihy Srdcová desítka Srdcová desítka Zdenka Hamerová

Povídky nejsou úplně můj žánr, ale tahle sbírka mě mile překvapila. Úžasné autorky, skvělé příběhy a tentokrát jsem se ani u jedné povídky nenudila. Některé mě nadchly víc, jiné méně, ale jako celek se kniha opravdu povedla.

Obálka knihy Mrtví promlouvají Mrtví promlouvají Linda Castillo

Každý díl této série je prostě skvělý. Jedna z nejlepších thrillerových sérií, co jsem četla. Tentokrát jsem byla úplně v šoku z toho, jak se celý případ vyřešil.

Obálka knihy Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

Taková průměrná romantika s nádhernou přírodou a hromadou slz na konci. Měla bych si více hlídat, těžká témata.

Obálka knihy V krutosti stínů V krutosti stínů Liv Zander

Trochu slabší než první díl, ale i tak to bylo skvělé čtení. Celou sérii miluju, i když je opravdu hodně temná. Jen ten konec nemusel být až tak smutný. Určitě se ke knihám ještě někdy vrátím.

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi