katallinka katallinka komentáře u knih

☰ menu

Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Nejsem fanoušek poezie a tato kniha je navíc dost zvláštní poezie. Nicméně mě jednotlivé myšlenky autorky moc bavily. Celkově na mě kniha velmi zapůsobila. U některých stránek se mi chtělo brečet, u dalších jsem se cítila jako silná žena, občas jsem se červenala.

27.03.2024 5 z 5


Calendar Girl 3: Červenec, srpen, září Calendar Girl 3: Červenec, srpen, září Audrey Carlan

Pro třetí díl to určitě chce trošku originálnější zápletku, ale tady to bylo dost překombinované. V půlce knihy se pokazilo snad vše, co šlo. Jsem zvědavá, jak se to celé uzavře.

27.03.2024 3 z 5


Černé léto Černé léto M.W. Craven

Jsem moc ráda, že jsem se pustila do dalšího dílu této série! Čtivé, zajímavé, ke konci trošku nechutné čtení a mnohem lepší než první díl. 4,5*

24.03.2024 5 z 5


Varhaník z mrtvé vesnice Varhaník z mrtvé vesnice Danuta Chlupová

Kniha se mi moc líbila! Uznávám, že mohla být delší a jít více do hloubky, ale v tomto provedení se zase hodně rychle četla (a času je málo). Druhá polovina mě bavila mnohem více. Popis Mirkova života a nepochopení okolí a celkově přístup v době komunismu mě neskutečně zasáhl. Kdybych nečetla ve vlaku, tak bych si asi pobrečela.

24.03.2024 5 z 5


Cunadino rozhodnutí Cunadino rozhodnutí Masaši Kišimoto

Cunade je hodně zajímavá postava, takže jsem zvědavá, jak se příběh bude posouvat dále.

14.03.2024 4 z 5


Kruh Kruh Bernard Minier

Po prvním dílu jsem měla celkem obavy, ale zbytečně. Druhý díl byl naprosto skvělý. Zápletka s autobusem mě donutila hodně přemýšlet, jak se člověk v krizových situacích může zachovat. Stále mi trochu vadí, jak autor odbíhá od hlavní linie vyšetřování, ale tady to vše pěkně dávalo smysl. 4,5*

14.03.2024 5 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Zase jsem se jednou nechala zlákat nadšenými recenzemi a čekala příliš. Hrozně mě bavilo univerzitní prostředí z pohledu doktorandů, bylo to nesmírně zajímavé a připomínalo mi to historky kamarádky, která dělá doktorát. Adam byl hrdina, do kterého se člověk snadno zamiluje. Bohužel hlavní hrdinka mi připadala neskutečně naivní a neustále vše komplikovala a občas mi přišlo, že se chová jako puberťačka, což vzhledem k věku postav vůbec nesedělo. Takže celkově průměr a zkusím nějakou další knihu a snad budu nadšenější.

08.03.2024 3 z 5


Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

I když se jedná o historickou detektivku, tak mě více bavily postavy a poznávání, jak se žije nevěstkám ve 14. století a detektivní zápletka byla pro mě tentokrát vedlejší a i ta byla skvělá.

06.03.2024 4 z 5


Causa Mortis Causa Mortis Marek Hladký

Z této knihy mám dost rozporuplné pocity. Na jednu stranu se kniha velmi dobře četla a začátek byl skvělý. Navíc bylo prostředí pitevny a celkově poznávání, jak funguje pohřební ústav, hodně zajímavé. I když některé popisy byly dost děsivé, tak jsem se dozvěděla hodně nových informací. Na druhou stranu byl konec hrozně překombinovaný a nedotažený nebo mi něco uniklo, ale po dočtení jsem měla ještě hromadu otázek. Zase jednou kniha, která mohla být klidně delší. 3,5*

06.03.2024 3 z 5


Železná vdova Železná vdova Xiran Jay Zhao

Neskutečně originální fantasy, u kterého čekáte klasické klišé momenty a autorka vás úplně převeze a všechno je jinak. Z knihy jsem naprosto nadšená! Bylo to čtivé a asijské prostředí mě moc bavilo, až na ty jména, které byly dost šílené na zapamatování. Doufám, že se brzo dočkáme dalšího dílu, protože ten konec

22.02.2024 5 z 5


Tělesná výchova Tělesná výchova Martin Šimečka

Tohle pro mě bylo dost velké vystoupení z komfortní zóny a zase si dám na delší dobu od něčeho podobného pauzu. Musím uznat, že autor je poměrně dost inspirativní a jeho úvahy o sportu jsou zajímavé. Nicméně mě podobné úvahy neoslovily a nemám pocit, že by mi kniha pomohla se někam posunout. 2,5*

22.02.2024 3 z 5


Černá káva Černá káva Charles Osborne

Opět moc fajn pohodová detektivka. Osobně mám Hercula Poirota v autorčiných knihách nejraději, takže i tato divadelní hra má u mě úspěch. Navíc ty audioverze jsou skvělé.

20.02.2024 4 z 5


Pavučina Pavučina Agatha Christie

Taková pohodová jednohubka. Výjimečně jsem sice odhadla zápletku, celkem brzo, ale i tak mě to bavilo.

17.02.2024 4 z 5


Zákon Azylu Zákon Azylu Lucie Lukačovičová

Mám moc ráda české fantasy a navíc mytické bytosti, které jsou tradičně spojeny s Prahou u mě získávají body plus. Příběh se velmi dobře četl a měl zajímavou zápletku.

15.02.2024 4 z 5


Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Do této knihy jsem se zamilovala. Většinou se u mě romantika nedostává do nejlepších knih roku, ale tady nemůžu jinak. Dvě skvělé časové linky. Pomalý a uvěřitelný vývoj postav, které jsou velmi sympatické. Konečně postavy, které chybují! Navíc tak krásná romantická linka! Musela jsem se hodně nutit, abych si dala od čtení pauzu.

15.02.2024 5 z 5


Lenochod Jimmy & jeho backup band Lenochod Jimmy & jeho backup band Pavel Bareš

Z Mety jsem byla neskutečně nadšená a všude jsem ji doporučovala, takže jsem měla velmi vysoká očekávání, která se bohužel nenaplnila. Nápad byl určitě zajímavý, ale nějak jsem se při čtení nudila. Muzikanti jsou většinou skvělé postavy, ale tady se pro mě sešla skupinka dost nesympatických postav. Když jsem si na poněkud svérázné muzikanty zvykla, přišel ke konci zvrat, který na mě už byl už moc.

15.02.2024 3 z 5


Draculova žena Draculova žena Michaela Ella Hajduková

Kniha se skvěle četla. Bylo to napínavé a krásně romantické čtení. Obě dějové linky byly hodně zajímavé. Nicméně ke konci mi to přišlo už malinko překombinované a v tom prolínání různých linek jsem se ztrácela. Mám pocit, že zde Dracula není prezentován tak jak jsme zvyklí, ale to mi teda vůbec nevadilo. Kniha navíc líčí dějiny, které u nás nejsou úplně stěžejní, takže jsem se dozvěděla i něco nového.

13.02.2024 4 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Kniha byla na můj vkus příliš dlouhá a i na konci jsem se ztrácela v množství jmen. Vyšetřování bylo originální a rozhodně jsem neodhadla, jak to dopadne. Epilog byl pro mě naprostým zklamáním ubral jednu hvězdičku.

05.02.2024 3 z 5


Nebezpečná hra Nebezpečná hra Camilla Läckberg

Čtení na jedno odpoledne. Na pár stránkách se dozvíme úplně strašné věci, nechápu, co si ti mladí museli všechno prožít a rozuzlení mě teda hodně překvapilo.

31.01.2024 4 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

(SPOILER) Já vím, že Colleen tohle umí, ale i tak jsem opět překvapená, jak skvělé čtení to bylo. Lily, Ryle i Atlas byly skvělé postavy. Hlavní myšlenka domácího násilí, zde byla skvěle zakomponovaná, moc jsem Lily fandila. Celkově nemám knize, co vytknout. Navíc doslov mě úplně dostal! Mám moc ráda, když knížka vychází z autorova života. Vždycky mi to připadá mnohem zajímavější, reálnější a v tomto případě děsivější. Podobné knížky by měly vycházet a všichni bychom je měli číst, abychom dali ženám šanci utéct a ukázat jim, že takový vztah rozhodně v pořádku není.

27.01.2024 5 z 5