Karrinka Karrinka komentáře u knih

☰ menu

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Husí kůže a pachuť hlíny v ústech. Ani jednoho se nejspíš jen tak nezbavím. Uf.

17.07.2017 4 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

"Jestli u téhle knížky nebudeš ronit slzy jako želva, tak nemáš srdce," prohlásil kolega s vážným výrazem ve tváři, když mi Oveho doporučoval. Tak... Asi nemám. :-)

Je to v podstatě hezký příběh. Ale ta jeho předvídatelnost, plochost většiny postav a urputná snaha autora vytřískat ze čtenáře co nejvíce emocí mě připravily o veškeré jeho kouzlo.

09.02.2017 2 z 5


Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Bolest, mučení, blížící se smrt... K čertu s tím. Dokud si nenecháte zlomit ducha, nemůže nad vámi nikdo vyhrát. Zavřete oči, opusťte své tělo a nechte se unést jinam, napříč časem i prostorem. A zažijte jiné boje, jiné lásky, jiná trápení a jiná štěstí, v jiných tělesných schránkách, stejně tak chatrných a vlastně stejně nedůležitých.

Darrelli, díky! Takovéhle toulání po hvězdách jsem si užila až do posledního písmenka.

29.09.2016 5 z 5


Klub nenapravitelných optimistů Klub nenapravitelných optimistů Jean-Michel Guenassia

Velký román o tom, jak lidé přicházejí, odcházejí a my už pak nikdy nejsme stejní. O tom, že být optimistou znamená především radovat se z toho jediného, co člověk ještě neztratil – život.

"Mám nějaký problém s logikou. Nikdy jsem nepochopil, jak někdo může něco říkat, a dělat úplný opak. Přísahat, že někoho milujeme, a zraňovat ho, mít přítele a zapomenout na něj, považovat se za jednu rodinu a ignorovat se jako cizinci, hlásit se k velkým principům a neřídit se jimi, tvrdit, že věříme v Boha, a jednat, jako by neexistoval, považovat se za hrdinu a chovat se jako svině."

03.07.2016 5 z 5