Karolina01 Karolina01 komentáře u knih

☰ menu

Svatá hlava Svatá hlava Hana Lehečková

Pravděpodobně jsem jediná, komu styl psaní nevadil, ovšem kdyby kniha neměla rozdělené kapitoly, tak by to byl šílený chaos i pro mě.
Příběh mě nijak nenadchnul, přišel mi nedodělaný bez něčeho, co by bylo výjimečné.
Velké plus za mě má spousta citátů.

25.05.2019 3 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Přesto, že v prvním dílu byly spoilery jsem se třetím dílem naprosto spokojená. Objevuje se zde spoustu nových postav, ale Celaenu mám stejně nejradši, i když ji Manon silně šlape na paty. Můj velký problém s knížkou je počet stran, nejsem zvyklá číst, tak dlouhou knihu. Přes vyšší počet stran je to stále zajímavý příběh. Pokud si něco pamatujete z fyziky, tak pochopíte, když vám řeknu, že i přes dobrý příběh to byl pro mě střídavý proud. Jednou jsem se nemohla od knihy odtrhnou, podruhé jsem se nemohla dokopat ji číst, na to pokračovat ve čtení. Stejně přes všechno to vykompenzovaly postavy a příběh. :)

14.01.2017 4 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Velmi zajímavá kniha svým neobvyklým příběhem vypravuje o třech hlavních hrdinech:Connorovi, Rise a Levovi všechny tyto děti byly poslány na rozpojení. To znamená že děti mají právo na život pouze do 13 let od 13-18 let se jejich rodiče mohou rozhodnout zda je na rozpojení pošlou. Rozpojení je stav, který je něco mezi životem a smrtí, protože vaše tělo třeba i ruka má své vzpomínky na staré já, ale zároveň je ovládáno novým majitelem, což je někdy opravdu těžké-jak je v knize popisováno Cyrusem .Ale vraťme se zpátky tyto 3 děti jsou výjimeční svou odvahou bojovat proti systému. Na své cestě za svobodou si toho spoustu vytrpí. I přes to že je každý úplně jiný jsou dokonale sehraná trojice a tvoří společně krásný příběh.Z mého pohledu je kniha překrásná a řadí se mezi mé tři nejoblíbenější. Tato kniha nepatří mezi ty knížky ,, a žili spolu šťastně až navěky " je ukončena tím způsobem, že dlouho poté co ji dočtete přemýšlíte, zda skončila dobře či špatně. Po mém dlouhém myšlení mohu s klidný srdcem říct, že nevím, něco se změnilo v dobré či v špatné a něco zůstalo při starém a to je to s čím si nevím rady. Nejlépe se mi četla část kdy je do detailu popisováno rozpojení opravdu dobře napsané, že si připadáte že Vy ležíte na lůžku a Vám se pomalu rozplývá život. Kniha obsahuje od všeho trochu je zde romantika, strašidelné chvíle rozpojování atd.

07.09.2016 5 z 5