KAREL6725 KAREL6725 komentáře u knih

☰ menu

Pravěký svět Zdeňka Buriana: Od vzniku Země po zánik dinosaurů Pravěký svět Zdeňka Buriana: Od vzniku Země po zánik dinosaurů Ondřej Müller

Všechny předchozí knihy byli a jsou nádherné. Ale teprvé u tehlé knihy člověk žasne co pan Burian za svůj život vše namaloval. Když cestu do pravěku tak rozhodně ze Zdenkěm Burianem. Spoustu ilustrací znám z knih Josefa Augusty a z jiných, z výstav, různých muzeí. Ale teprve v této knize , když to člověk vidí uceleně , může člověk žasnout nad tou krásou kterou Burian namaloval. Knižní skvost , jsem okouzlen , uchvácen. Touto cestou poděkování všem kteří se na vzniku knihu podíleli.

16.05.2023 5 z 5


Smrt před úsvitem Smrt před úsvitem Robert R. McCammon

Robert McCammon je mistr vypraveč. Ve své knize vás vezme do Alabamy roku 1964. Dvanáctiletý Cory zde prožije velké dobrodružství. Je to příběh o dospívání, příběh o hledání pravdy , plný magie , fantazie, strachu a reality. Souhlasím místy mi připomínalo Kinga nebo Bradburyho - Pampeliškové víno. Pokáždé když čtu knihu z amerického jihu , připadá mi jako by tam čas plynul jinak , klidněji, pozvolněji. Tahle kniha z roku 1991 je knižní skvost a takových knih moc není. Doporučuji všem co mají rádi krásné příběhy.

11.04.2023 5 z 5


Do pekel Do pekel Nicholas Sansbury Smith

Dneska skáčem , aby jsme přežili. Vítejte v postapokalyptické serii Hell Divers. Ve dvou obřích lodich, kroužicí kolem radioktivní Země , přeživají poslední lidé. Pekelný potapěči vyskakují na povrch , aby našli zásoby a poslali je zpět nahoru. Úvodní díl vás hned vrhne do akce . Za mě absolutní spokojenost. Velké poděkování Laser - books , že tuhle serii začala vydavát. Doufám , že vyjdou i další díly , jak se mi podařilo zjistit zatím jich je deset.Hell Divers v roce 2016 patřila k nejprodavanější serii. Autor posbíral řadu cen a ocenění na poli scifi a v současné době patří k nejuspěšnějším autorum. Tím chci říct , že bych uvítal , kdyby od autora vyšli i další serie a knihy. Věřím , že své čtenáře najde i u nás. Za mě Top , plný počet hvězd. A prosím další díl.

05.04.2023 5 z 5


Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana 2: Příběhy psané střelným prachem Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana 2: Příběhy psané střelným prachem Vlastislav Toman

Návrat do dětství kdy jsem sháněl nové číslo ABC. Z této knihy znám jen pár komiksu a zbytek mě nějak minul. Absolutní nadšení z Pána vlku. Celkově,nádherná kniha komiksů , velká spokojenost a milé překvapení.

23.11.2022 5 z 5


Zlatá kniha komiksů – Václav Šorel Zlatá kniha komiksů – Václav Šorel Václav Šorel

Velká spokojenost , komiksy mého dětství . Ne vždy se mi podařilo sehnat nové číslo ABC ,tak ted konečně přečteno komplet.

23.11.2022 5 z 5


Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka Miloslav Švandrlík

Jedním slovem nádhera. To bylo jasné Neprakta - Švandrlík dva geniové humoru . Krásně zpracovaná kniha všeho co tahle dvojice vytvořila. Sek a Zula , Sága rodu Krokova, Punta hvězda pravěku a mnoho dalších. Obrovská spokojenost , návrat do dětství některé věci jsem viděl naposled před čtyřiceti léty. K niha spíš pro starší - pamětníky. Myslím , že menší děti už neosloví. Plný počet hvězd a děkuji za tento knižní skvost.

23.11.2022 5 z 5


Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana Vlastislav Toman

Návrat do dětství , kdy jsem sháněl nové číslo ABC. Konečně jsem přečetl celá Kruanova dobrodružství. Z nasledujicích komiksu si pamatuji pouze Druhou výpravu . Celkově musím říct , že kniha se povedla. Doporučuji všem malým i velkým čtenářům. Spokojenost.

16.11.2022 5 z 5


Hvězdolet Vltava Hvězdolet Vltava Tomáš Lipner

Tak , že scifi moc nečtu, ale po přečtení anotace a zdejších komentářů jsem knihu zakoupil. Musím napsat , že kniha je opravdu výborná , autor vytvořil pozoruhodný svět , který pořád něčím překvapoval. Komunistická posádka hvězdoletu je taková třešnička na dortu , bavil jsem se náramně. Jedná se o autorovu prvotinu - kdyby posádka Vltavy měla pokračování vůbec bych se nezlobil. Za mě ohromné překvapení , letos nejlepší kniha co jsem četl. Doporučuji a plný počet hvězd je samozřejmostí. Fantastické a zabavné scifi.

06.11.2022 5 z 5


Podivuhodná dobrodružství Rafana Mendonçy a poslíčka s pizzou Podivuhodná dobrodružství Rafana Mendonçy a poslíčka s pizzou Filipe Melo

Parádní komiks u kterého jsem se neskutečně pobavil. Kresba je pastva pro oči , příběhy mě strašně bavily , scéna s Hitlerem nebo s dětskou biblí je geniální. Comics centum odvedlo skvělou práci Za mě nejlepší komiks , který jsem letos zatím četl. Rozhodně doporučuji.

25.08.2022 5 z 5


Válka s vlky Válka s vlky Aleš Dostál

Zájímalo by mě , jak je možné , že takový hnus může vyjít v 21 . století. Co tím autor sledoval, co tím sledovalo vydavatelství Brána? Snad poštvat obyvatele této země , aby souhlasili z vyhlazením vlku v ČR. Ano vlk sežral Červenou Karkulku, ano vlk je stvoření od dábla. Ano vlk byl součástí české krajiny a rozhodně do ní patří. Jo pane dřív byl v lese bordel , zvířata si dělala co chtěla , ale dneska. A když ne tak je zabíjem. Je mi líto těch chudáku co si neumí zajistit stáda svých ovcí. A česká vláda jim platí všechny škody. Hnus velebnosti.

03.05.2022 odpad!


Vlci Vlci Axel Gomille

Když jsem knihu otevřel moje první reakce bylo zklamání. Čekal jsem něco ve stylu Tanja Askani. Po prvním prolistování mi to došlo. Jde o knihu, která se snáží seznamit co nejširší veřejnost , se životem vlka. Text dostačující, krásné fotografie. Návrat legendy do České republiky. Snad tato kniha otevře oči lidem, kteří chtějí , aby vlk z české krajiny zmizel. Krásná kniha i pro děti, které by se mohli díky této knize seznámit s životem vlka. Tleskám , víc takových knih, plný počet hvězd.

16.10.2021 5 z 5


Kolosální Conan, král aquilonský Kolosální Conan, král aquilonský Timothy Truman

Za mě nejhezčí kolosák. Hodina draka je fantastická. A Vlci za hranicí boží. Comics centrum odvedlo perfektní práci. Tohle se musí vidět a číst. Doufám , že ještě nějaký Kolosák vyjde. Plný počet Cimmerských hvězd.

17.06.2021


Anjel v podsvetí Anjel v podsvetí Juraj Červenák

Za mě nejlepší díl serie Stein a Barbarič. Tak se mi to líbilo a dobře četlo jsem to přečetl za necelé dva dny. Plný počet hvězd. Doporučuji , velká spokojenost.

02.03.2021 5 z 5


Alaska JOE Alaska JOE Benoni Jassik

Příhody z drsného severu aneb čtyři roky v Kanadě. Naposloucháno jako audiokniha. David Novotný to skvělé načetl a já se u toho skvěle bavil. Bavilo mě to tak , že jsem to poslechl celé za nedělní odpoledne. Za mě nejlepší audiokniha , kterou jsem poslechl. Doporučuji rozhodně , stojí poslechnout. Kniha nejde sehnat. Plný počet hvězd. P. S. Jožinko byl naozajstný kokot.

02.03.2021 5 z 5


Děti lesa Děti lesa Giuseppe Festa

Tuhle knihu byl dal přečíst všem , kteří v České republice šiří po internetu nebo v televizi lži o nebezpečném zvířeti - vlkovi. Lidem , kteří hlásají , že vlk do přírody nepatří, a že je potřeba ho vyhubit. Pěkná a zajimavá kniha o zachraně dvou mladých vlků v Itálii. Z knihy je poznat , že autor dal dotoho srdíčko. Za mě plný počet hvězd. Doufam, že od autora vyjdou i další knihy rád bych si je přečetl. Pro mě milé překvapení letošního roku. P. S. Komentář napsán po přečtení komentářů na internetu po útoku vlků na na ovce na Broumovsku. Je mi smutno, ale z lidí. Vlci.

02.12.2020 5 z 5


Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Moje první kniha od autora , ale ne poslední, už čtu další. Čteno v práci na noční směně , dvě nejhezčí směny jaké jsem kdy měl. Krásné čtení. Plný počet hvězd. Všem co nečetli doporučuji.

07.11.2020 5 z 5


Vídeňský sen Vídeňský sen Vlastimil Vondruška

Přečteno v rekordním čase , prostě nádhera. Osudy rodiny Heřmanů , pokračují v dalším díle, pokud první díl byl dobrý , tak tenhle je vynikající. Nechci kopírovat , ale čtenář se během četby s postavami tak nějak sžije. Plný počet hvězd. A čekat na další díl.Doporučuji všem co nečetli.

10.06.2020 5 z 5


Falknovská huť Falknovská huť Vlastimil Vondruška

Asi tak od autora přečtena pouze Přemyslovská epopej, jinak nic. Narozdíl od osudu českých králů, mě byla rodina Heřmanů tak nějak bližší. Nádherný román o sklářské rodinně odehravajicí se v Čechách 17. století. Kniha mě úplně pohltila, tohle se četlo samo, za mě plný počet hvězd. Letos zatím nejlepší kniha co jsem četl. Všem co nečetli doporučuji.

10.06.2020 5 z 5


Bitevní mág Bitevní mág Peter A. Flannery

Knihu jsem koupil po přečtení anotace. Mám rád příběhy kde se vyskytují draci, tak že jasná volba. Nelituji i když se jedná o první knihu autora . Příběh Falca a Malakiho mě vtáhl do děje , od začátku knihy rozděleno na hodné a zlé . Žádný složitý příběh , lehká orientace v osobách a ději knihy. Pokud hledáte dobré fantasy a chcete se pobavit a u knihy si odpočinout tak Bitevní mág je jasná volba. Nic převratného se nekoná , ale je to dobrá kniha a dobrý příběh. A po dočtení knihy nemusíte přemýšlet proč jste četli 1000 stran sraček = Meč přísahy. Ne , že by to nemohli číst děti, ale do kategorie Fantasy pro děti bych to nezařadil , na své si přijde i dospělí čtenář. Mě se to líbilo moc , celková spokojenost. Kdyby to mělo pokračování vůbec bych se nezlobil. Jako prvotina autora skvělé. Těd mě napadlo srovnání Anthony Ryan = Legie plamenů to je škvár. Bitevní mág u mě vyhral na celé čáře. Mistním odborníkům na díla Tolkiena , Sandersona , Martina, se asi líbit nebude. Mám rád dobrou fantasy a tohle je dobrá fantasy. Doporučuji, stojí za přečtení.

15.02.2020 5 z 5


Chlapec a jeho pes na konci světa Chlapec a jeho pes na konci světa Charlie Fletcher

Mám rád postapo , mám rád psy.Dobrá kniha, dobrý příběh.

10.02.2020 4 z 5