kamolka kamolka komentáře u knih

☰ menu

Zítra začnu nový život! Zítra začnu nový život! Gilles Legardinier

Původně jsem tomu chtěla dát 3*, jakožto běžnou nicmoc romanťárnu, ale když jsem zpětně přemýšlela nad tím, jak moc mi vadí její stalking a posedlost tím mužem, musela jsem to o jednu hvězdičku snížit. Jinak přiběh byl celkem fajn, docela se mi líbilo, jak se rozhodla změnit svůj život. Myslím, že za týden si už ani nebudu pamatovat, o čem to bylo. Nenadchne, neurazí. Ale ta její posedlost byla vážně přehnaná.

06.02.2023 2 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Dobře, tak tohle jsem nečekala.... Musím se přiznat, že na scifi moc nejsem, ale začínám se do něj pomalu dostávat. Na Marťana jsem slyšela jen samou chválu, ale přistupovala jsem k němu velice skepticky. Musím velice doporučit audioknihu, namluvená je naprosto perfektně.

22.10.2022 5 z 5


Netvoři a krásky Netvoři a krásky Soman Chainani

Od autora jsem četla jeho hlavní sérii, zatím jen tu první trilogii, která mě opravdu bavila a když jsem viděla, že se chystá vydat převyprávění pohádek, nemohla jsem se dočkat. Nemůžu říct, že by mě bavily všechny příběhy, ale čas strávený s knihou, jsem si velice užila a k některým pohádkám se budu ráda vracet. Knihu bych doporučila spíše starším dětem, myslím, že si z ní odnesou daleko více než naši nejmenší, ale ani dospělím by neuškodilo si knihu přečíst.

20.09.2022 4 z 5


Čtenářský diář 2022: Oficiální diář Databáze knih a Čtenářské výzvy 2022 Čtenářský diář 2022: Oficiální diář Databáze knih a Čtenářské výzvy 2022 kolektiv autorů

Dneska mi konečně přišel a je naprosto boží. Jsem velmi spokojená s místem na poznámky a tématy Čtenářské výzvy 2022. Sice je až na rok 2022, ale asi se neubráním tomu ho používat už teď. Volného prostoru je tam víc než dost. Doporučuji!

18.10.2021 5 z 5


Holky s voctem Holky s voctem Klára Mandausová

Taková fajn rychlá oddechovka, úsměvné historky ze života. Nenadchne, neurazí. Na jedno odpoledne, proč ne :)

07.07.2021 3 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Audokniha namluvená skvěle, ale ten příběh?
NEVĚŘTE TÉTO KNIZE
NEVĚŘTE TOMUTO PŘÍBĚHU
NEVĚŘTE ANI SAMI SOBĚ
A AŤ SE DĚJE COKOLIV, NEPROZRAĎTE KONEC!

Tohle se u některých anotacích na tuto knihu píše. Už to mě zaujalo, ale tím, jak moc s tím nadělali tajnosti, tím rychleji mi to začalo spínat v hlavě. A tím se pro mě stala kniha naprosto předvídatelnou. A ta poslední kapitola? To už bylo fakt moc...

28.06.2021 2 z 5


Čelisti Čelisti Peter Benchley

Dočteno do půlky a vůbec mě to nebavilo. Chápu, že v době, kdy to vyšlo, to mohlo být skvělý a převratný (stejně jako filmová adaptace), ale v dnešní době, už mi to tak nepřijde.
Mimochodem, film mi přišel ještě nudnější než tak knížka, aspoň ten jsem dokoukala.

06.10.2020 1 z 5


Fakt "šílenej" rok Fakt "šílenej" rok Tim Collins

Tohle už vážně není pro mě. Hlavní hrdnina je neskutečně sobecký a arogantní blbec, který mě vytáčel už pomalu od první věty. Nedotečno.

25.09.2020 1 z 5


Smrtící mrak Smrtící mrak Andy Lane

Po knize jsem sáhla, protože jsem věděla, že to bude nenáročné čtení, které mi rychle uteče, jelikož je kniha pro mladší čtenáře s příjemným fontem a docela malým počtem stran. Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem od ní očekávala. Za mě nejlepší postavou byl Amyus Crowe, který zde plnil roli učitele mladého Sherlocka, ale ocenila bych, kdyby byl v příběhu častěji, jelikož se mi velice líbil způsob jeho myšlení.

23.06.2020 3 z 5


Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Už dlouho se na tohoto autora chystám, jelikož jsem na něj slyšela samou chválu a po přečtení této kníhy už vím proč. Skvěle vyvážený příběh, který není jen z pohledu detektivů a vyšetřujících, ale také pohledy pachatele, který se pomatulu, oběť po oběti propadá do šílenství. Krásně to vykreslilo atmosféru. Určitě se chystám i na další díly.

20.06.2020 4 z 5


Zkrátka se zamilujte Zkrátka se zamilujte Ali Berg

Upřímně jsem po celou dobu čtení byla přesvědčena, že dám hvězdičky pouze 3. Kniha je dobrá průměrná romantická oddechovka, ve které hraje roli spousta známých a skvělých knih (což mi hodně imponovalo, jelikož mám ráda, když se příběh, ať už v knize nebo ve filmu, točí kolem knih). Romantická linka je docela průhledná a přesto po dočtení nemůžu jinak než dát 4*. Jsem asi halt romantická duše, ač si to sama nechci přiznat :D

18.06.2020 4 z 5


Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela Dokonalá chuť aneb Jak sníst svého manžela Natalie Young

1* za skvělé vizuální zpracování knihy a zbylé 2* za příběh. Námět to je rozhodně zajímavý, ale způsob psaní mě vůbec nezaujal. Přišlo mi to ze začátku velice zmatené a špatně se mi oriantovalo mezi příběhem, který se odehrával v přítomnosti a příběhem z minulosti. Když se do toho začali motat ještě věci z budoucnosti (z pohledu jedné vedlejsí postavy Toma), tak už jsem byla úplně mimo. Hodnocení zde (mezi 2-3*, tedy 45%) tomu odpovídá.

16.06.2020 3 z 5


Jak být šťastný Jak být šťastný Eva Woods (p)

Tuhle knížku miluji! Čtu ji pravidelně alespoň jednou ročně a nemůžu říct, že by mě omrzela. Moc mě mrzí, že ji čte tak málo lidí a všeobecně, že jsem ještě nikoho neslyšela o ní mluvit.

Krásný příběh o tom, jak se těšit i z maličkostí a nezůstávat zahrabaný jen ve špatné náladě. Výzva 100 šťastných dní je velice inspirující, minimálně v tom si každý den najít jeden moment nebo věc, která vám vykouzlí úsměv na tváři, i když se vám zrovna nedaří vůbec nic. Nezapomeňte, že po dešti vždycky vysvitne slunce, ať už to trvá jak chce dlouho, nevzdávejte to :)

14.06.2020 5 z 5


Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Skvělá knížka. Buddhismus z pohledu kočky Jeho Svatosti a to nejen po té obecné stránce věci, ale hlavně praktické využití v normálním životě. Každá kniha z této trilogie se zaměřuje malinko na něco jiného. Tato kniha se zaměřuje na takový úvod do buddhismu (a začátek života Jesky). Všechny tři knihy jsem četla už dvakrát a určitě ne naposledy. Troufla bych si říct, že v této knize (i zbylých dvou) si každý najde nějakou myšlenku, která se ho dotkne, i když se o buddhismus nezajímá.

14.06.2020 5 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Kniha pro mě byla velice zdlouhavá a musela jsem se nutit, abych ji dočetla. Dokonce jsem ji 100 stránek před koncem odložila a raději četla něco jiného, než jsem se odhodlala ji znovu vzít do ruky. Můžou za to obsáhlé popisné části hlavně prostředí, kde se autorka nacházela. Je mi jasné, že to musela být krásná podívaná, ale bohužel přes stránky knihy to vidět nemůžu a později jsem to už téměř přeskakovala. Velice obdivuji autorku, že se na takovou cestu vydala a to jak se po cestě měnila. Cestopisy asi nebudou nic pro mě.

14.06.2020 3 z 5


Noc v osamělém říjnu Noc v osamělém říjnu Roger Zelazny

Velice originální příběh o nám dobře znáných postavách jako např. Jack Rozparovač, Sherlock Holmes, Dr. Frankenstein, Americký vlkodlak a ostatních a jejich zvířecích pomocnících, zpracovný spíše mladším čtenářům. Nápad Hry, která se odehrává jednou za x desítek let (nebo stovek), když se vše sejde tím správným způsobem v nějakém říjnu a téměř do poslední chvíle nevíte, jestli váš kamarád stojí na vaší straně nebo na té opačné. Kdyby ten konec bych trochu lépe dotažený a vysvětlený, tak bych dala plný počet hvězd, ale i tak to doporučuji. Mrzí mě, že to není více známé.

14.06.2020 4 z 5


Slunce je také hvězda Slunce je také hvězda Nicola Yoon

Kniha o tom, jaký je osud a celý vesmír nevyzpytatelný. Líbilo se mi,že kniha není rozdělena jen na jeho a její pohled, ale je doplněna pohledy jiných lidí, kteří v příběhu nehrají hlavní roli. Člověk si pak uvědomí, že vesmír se netočí jen kolem něj a jeho problémů, ale že každý má své problémi, které řeší a které ho trápí. Taky se mi líbilo vědecké vysvětlení lásky.

14.06.2020 5 z 5


Každé srdce je bránou Každé srdce je bránou Seanan McGuire

Všichni znají Alenku v říši divů a její příběh, ale nikdo už se nepozastavuje nad tím, co se s ní stalo, když se vrátila, jaké to pro ni asi bylo, když se musela rozloučit s tím světem a vrátit se znovu do našeho. Tato kniha sice nevypráví přímo o Alence, ale o spoustě dětí z celého světa, které si prošli něčím podobným. Vskutku originální nápad. Opravdu doufám, že u nás vyjdou další díly, jelikož je to v zahraničí docela obsáhlá serie. Když se to bere jako první (úvodní) díl a tudíž jako takové seznámení s celým tím světem, tak opravdu nemám problém dát vysoké hodnocení.

14.06.2020 4 z 5


Kečupová mračna Kečupová mračna Annabel Pitcher

Knihu mám doma již od roku 2016 a konečně jsem se odhodlala si ji přečíst. Během čtení jsem si myslela, že budu hodnotit průměrně 3*, ale na konci knihy jsem názor změnila. Líbil se mi nápad psaní dopisů vězni v cele smrti. I když si asi knihu znovu nepřečtu, tak mě mrzí, že jsem se jí tak dlouho vyhýbala.

14.06.2020 4 z 5


Obyvatel Obyvatel Francis Cottam

Kniha se četla velmi rychle, přečtla jsem ji za jeden den. Díky nízkýmu počtu stran a krátkým kapitolám to hezky odsýpalo. Děj se rozběhl až tak v půlce knihy, chápu, že ta první půlka byla důležitá, kvůli vybudování příběhu a seznámení s postavami, ale i tak bych čekala trochu větší budování napětí a ne jen, že postavy mají v bytě špatný pocit. Mohlo se tam něco ztrácet, věci by se přemysťovaly atd. Proto dávám 3*, ale jinak se mi kniha líbila.

14.06.2020 3 z 5