Kamiliana Kamiliana komentáře u knih

☰ menu

Edinburgh - Inspirace na cesty Edinburgh - Inspirace na cesty kolektiv autorů

Cestopis tak akorát do kapsy :-) Najdete v něm například výhodné tipy na památky, které jsou zdarma, a něco málo z historie. Oceníte i rady na cesty do nedalekých míst. Uvítala bych ale větší mapu, která by nezahrnovala jen nejuzší centrum.

04.03.2019 5 z 5


Čarodějnice - Láska, která vedla ke zradě Čarodějnice - Láska, která vedla ke zradě Mari Griffith

Příběh z dob, kdy Westminster byl klidnou osadou a kdy plavba z Greenwiche do Westminsteru po Temži trvala hodinu... Chronologicky vyprávěný děj se nejvíce zaměřuje na krále Jindřicha VI. (ještě před vypuknutím války růží) a na jeho strýce a jeho ženu Eleanor, která by ráda věděla, zda usedne na trůn. Přiznávám, že nejčtivěji na mě působily události ze statku Eye a vše, co se točilo okolo Jenny. Protipólem byly dialogy duchovních. Nicméně jako náhled do života v 15. století velice poutavé.

04.03.2019 4 z 5


Zapomenutá královna Zapomenutá královna D. L. Bogdan

Osud Margaret jsem znala, což se ukázalo jako největší mínus. Věděla jsem tudíž, že si muže po králi nevybírala příliš šťastně a že na skotské rodové klany spíše shlížela. Bohužel její vnitřní monology v knize nezrají s ní, odvíjejí se stále monotónně. Nicméně oceňuji, jak autorka vykreslila Margaret coby Tudorovnu - se spoustou společných povahových znaků s jejím slavnějším bratrem Jindřichem VIII.

04.03.2019 3 z 5


Dívka od řeky Dívka od řeky Tania Crosse

Na počátku mě čekalo veliké překvapení, neboť ve vesnici Mary Tavy jsem byla před dvěma lety ubytovaná u domu Wheal Friendship. Příběh je velmi dobře rozepsán, tíživá situace matku a dceru sblížila. Prostředí, charaktery i děj je uvěřitelný, nicméně nechápu, proč si některé autorky myslí, že čím víc budou hlavní postavy trpět, tím lépe. Osobně bych vypustila z příběhu slizouna Bretta, myslím, že si Beth i tak užila dost :-) a hvězd by bylo víc :-)

04.03.2019 3 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Liane Moriarty je mou oblíbenou autorkou, přečetla jsem od ní vše, co tu vyšlo. Nicméně tato kniha je pro mě ta méně zdařilá. Na vině je zejména velice špatný překlad, na kterém lze studentům překladatelských seminářů ukazovat školácké chyby. Dalším mínusem je opakující se vzorec, který Moriarty ve svých příbězích používá. Tentokrát je výsledek těžkopádný.

21.02.2019 3 z 5


Služebná z hostince Služebná z hostince Dilly Court

Autorka si vybírá téma sirotků nebo lidí na pokraji společnosti. Téma této knihy dokázala zpracovat v silný příběh o potřebě přežít, i kdyby vás to mělo zabít :-)

21.02.2019 4 z 5


Styl Styl Dagmar Gabulová

Kniha je pojata velice komplexně, tudíž se věnuje vytváření osobní značky, typologii barev, nakupování, doplňkům atd. Rady jsou efektní a jednoduché, opravdu fungují. Autorka je nejen stylistkou, ale i koučkou stylu, umí poradit i individuálně, vše naleznete na jednom místě. Taková povedená základní příručka pro ženy. Jen mi malinko rušivá přišla reklama na šperky.

21.02.2019 5 z 5


Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Komplexní příběh je vyprávěn několika postavami, které spojuje záhada na Ostrově počmáraných blahovičníků, zde je každý rok pořádána slavnost. Pomalým rozplétáním celého příběhu je jasné, že po objasnění záhady bude toto výročí poslední. Opět se jedná o silný příběh, ve kterém nelze nalézt slabší postavu... pouze slabší překlad.

21.02.2019 5 z 5


Moje drahá Caroline Moje drahá Caroline Adele Ashworth

Na mě je to jedno veliké moc... moc intrik, moc zvratů, moc her a zejména moc nedokonalostí v příběhu. Hodpodyně v jednu chvíli neumí vařit, ve druhé chvíli Caroline sní pět jejích koláčů; hospodyně hraběte údajně moc nezná, potají ale o něm říká Caroline tajnosti...

21.02.2019 2 z 5


Tajemství ctnostné dámy Tajemství ctnostné dámy Victoria Alexander

Oceňuji vtipné, svižné dialogy, i když konec byl protahován.

21.02.2019 4 z 5


Náhodný hřích Náhodný hřích Susan Johnson

Tak tohle na mě nefunuje. Zápletka neníšpatná, ale provedení je povrchní,jedná se jen o sex s naprosto chabým slohem.

21.02.2019 1 z 5


Najdi svůj styl: Inspirativní průvodce světem fashion a beauty Najdi svůj styl: Inspirativní průvodce světem fashion a beauty Alexandra Fráňová

V knize mi chybí obsah i foto autorky, zajímalo by mě, kolik jí je let, protože stránky o stylu jsou pro teenagery a zavádějící je i základní šatník.

21.02.2019 3 z 5


Panicové Panicové Diana Gabaldon

Napsáno takřka naivně, navíc název je zcela zavádějící. Téma je nosné, ale zpracování je plné nenaplněných možností, dalo se určitě lépe rozvést.

21.02.2019 3 z 5


Manželské nehody Manželské nehody Randy Susan Meyers

Obálka mě upoutala hned,jednak vizuálně a jednak pochvalou od mé oblíbené autorky Liane Moriarty. Kniha se hodně podobá její "Alici", ovšem toto je psychologické drama, které nepatří mezi nejčtivější knihy, které jsem kdy přečetla.

21.02.2019 3 z 5


Aféra v Cornwallu Aféra v Cornwallu Liz Fenwick

S autorkou nás spojuje jen láska ke Cornwallu, který hraje v jejích knihách důležitou roli. Jinak mi však její příběhy připadají nudné a povrchní.

21.02.2019 2 z 5


Červená růže, bílá růže Červená růže, bílá růže Joanna Hickson

Román velice zdatně popisuje to, co předcházelo válce růží, tj. rozštěpení rodu Nevillů na dvě osudové větve. Motivy se opakují, aby mohly být vyprávěny z pohledu jiných vypravěčů. Největším mínusem je překlad.

21.02.2019 3 z 5


Slib z Vysočiny Slib z Vysočiny Hannah Howell

Slibná zápletka, dobře rozehraný příběh, ale poté jen klišé a intriky.

21.02.2019 2 z 5


Ukrytá vášeň Ukrytá vášeň Hannah Howell

Uf, ačkoli mám historické romance ráda, nejsem vůbec cílový čtenář této knihy. Nesedl mis tyl, postavy, nic.

21.02.2019 1 z 5


Božský cizinec Božský cizinec Christina Lauren

Pro mě nejslabší kniha série, plytká a povrchní.

21.02.2019 2 z 5


Božský hráč Božský hráč Christina Lauren

Celý příběh působí vtipně, romanticky a zároveň s nadhledem. Iritovalo mě ovšem oslovení "Haničko" :-).

21.02.2019 4 z 5