Kamča666 Kamča666 komentáře u knih

☰ menu

Hobit – komiks Hobit – komiks Charles Dixon

Ne, ne a ne. Komiks se mi prostě nelíbí. Jedná se o zkrácenou verzi klasické knihy, což je ale samozřejmé a nelze to hodnotit záporně. Co se týče ztvárnění, Gandalf je podle mě nejlépe nakreslená postava z celého komiksu. Takhle nějak jsem si ho představovala podle klasické knihy. Ovšem trpaslíky jako vystřižené ze Sněhurky, jsem nějak nedokázala překousnout. A co teprve elfové, kteří mají povětšinou shodný sestřih podle hrnce. Na to, že to mají být krásné bytosti, tu jsou ztvárněni neobyčejně ošklivě. Ale naopak se mi líbilo vykreslení krajiny a různých interiérů.

02.06.2015 2 z 5


Artušův bastard Artušův bastard Douglas Clegg

Nebylo to nejhorší počtení. Bohužel příběh ustupuje do pozadí kvůli Mordredovým láskám a neláskám, což je v podstatě ústřední téma knihy. Samotný děj se totiž rozjíždí až v poslední čtvrtině. Nicméně kdo má náladu na poutavé, melancholické fantasy z dob krále Artuše a prvky keltské mytologie, tak našel to pravé.

28.05.2015 4 z 5


Bílá věž Bílá věž Juraj Červenák

Třetí díl se mi absolutně nelíbil. Musela jsem se doslova nutit, abych ho dočetla do konce. Naprosto předvídatelný děj a nuda nad nudu. Celou dobu jsem se u třetího dílu nemohla zbavit pocitu, že si Červenák ukousl moc velké sousto. Hlavně co se týče náhledu do všech těch kultur, které se tam rozhodl zakomponovat. Jak jsem si oblíbila jedničku a dvojku, tak trojka je pro mě velkým zklamáním. Škoda. Tři hvězdy dávám jenom kvůli celé sérii.

28.05.2015 3 z 5


Tajné společnosti - Jejich vznik a osudy Tajné společnosti - Jejich vznik a osudy René Alleau

Kniha je psaná spíš z pohledu filozofie než faktických údajů a trochu tím ztrácí na přehlednosti i srozumitelnosti.

22.03.2014 2 z 5


Keltové v Čechách Keltové v Čechách Anna Bauerová

Kniha ve formě abecedního seznamu míst, která mají co dočinění s keltskou kulturou na našem území, ale nechybějí samozřejmě ani významné památky ve světe. Psáno jasným srozumitelným jazykem, všechna cizí slova jsou vysvětlena, vřele doporučuji.

22.03.2014 5 z 5


Tam a zase zpátky Tam a zase zpátky Sean Astin

Kniha je z větší části Astinovým životopisem a k samotnému natáčení se dostáváme až ve třech čtvrtinách, což mě trochu zklamalo. Ale zároveň můžeme sledovat jeho kariérní vzestup a jak se vůbec k natáčení dostal a po přečtení celé knihy si člověk uvědomí, že herectví není žádný med jak si to většina lidí představuje. Určitě doporučuji všem fanouškům filmového Pána prstenů.

22.03.2014 4 z 5


Neoficiální průvodce Harry Potterem Neoficiální průvodce Harry Potterem Ellie Down

Tento miniprůvodce shrnuje to nejpodstatnější z celé potterovské ságy, ale pouze do šestého dílu. Najdeme tu popis několika hlavních postav a příšerek nebo základní poznaty o kouzelné říši - např. něco o hůlkách, Bradavicích, famfrpálu, leč pouze ve zkratce a v podstatě se tu nic nového nedovíme. Já osobně ji moc nedoporučuji.

22.03.2014 2 z 5