Kája95 Kája95 komentáře u knih

Obálka knihy Samotářky Samotářky Barbora Šťastná

Rodinná sága naplněna smutkem, zoufalstvím a tajemstvím, kniha se četla sama, stránky ubíhaly a děj přirozené plynul . I když jsem v mnohem s postavami nesouhlasila vůbec mne to při čtení nerušilo. Malé minus tu bylo - covid, to jej musí autoři v poslední době tolik cpát do knih ? To abychom věděli, kdy se děj odehrává nebo abychom nezapomněli ? Za mne zbytečná vsuvka

25.06.2023

Obálka knihy Vodník Vodník Tereza Bartošová

Těšila jsem se na knížku tak moc, že jsem si ji půjčila v knihovně jako e-knihu. No, ale chybělo mi zde nějaké napětí a spád. Tak nějak se to táhlo .

16.06.2023

Obálka knihy Ořechy na cukroví Ořechy na cukroví Michaela Kalivodová

Stylem psaní je kniha určitě zajímavá, příběh je silný, smutný a krásný zároveň. Knihu bych doporučila každému kdo má rád alespoň jednoho ze svých rodičů či prarodičů a chtěl by alespoň trosku nahlédnout do jejich myšlenek.

16.06.2023

Obálka knihy Hezký, ale narovnej se! Hezký, ale narovnej se! Johana Fundová

Jako vždy se naše knihovnice přesně trefila, když mi doporučila tuto knížku. Chtěla jsem něco veselého a zábavného, což takhle knížka určitě je. Děj je svižný, rychle jsem se začetla a i se zasmála. Myslím si, že je to ideální příběh pro dnešní třicátniky.
Kdyby tak bylo ještě pokračování

11.06.2023

Obálka knihy Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Tak jako všechny knihy od autorky je i tato velmi čtivá. Téma zajímavé a hluboké. Kniha se velmi dobře čte, ale opravdu je plná deprese, zmaru a zoufalství. A ani konec na tom nic nemění.

30.05.2023

Obálka knihy Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Každou stránku jsem doslova hltala očima a nejvíc se mi líbil konec, rychlý spád a ještě jedna informace o Danovi a pak prask! a konec. Skvělé

16.05.2023

Obálka knihy Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Petra Dvořáková

Ačkoli má kniha nižší hodnocení já ji četla do noci a jedním dechem.

14.05.2023

Obálka knihy Karneval zvířat Karneval zvířat Zuzana Dostálová

Zklamání, depresivní čtení tentokrat o ničem.
A Evžen je mimořádně nesympatický

14.05.2023

Obálka knihy Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Výborná knížka, už aby vyšla další. Autorka píše čtivě, svižně a zároveň poutavě. Nesnaží se zvyšovat napětí zbytečnými ohavnostmi a brutalitou, tak jak to dělají nyní mnozí jiní. Dokonce se brilantně vyhla klasickým klišé, které se opakuji ve většině detektivek. Kniha se mi opravdu velmi líbila

12.05.2023

Obálka knihy Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Napínavé a strašidelné. Jasně, že některé situace byly absurdní, ale autorka udržuje napětí a nechává prostor pro fantazii mimo jiné dokáže velmi dobře vykreslit povahy postav.

05.05.2023

Obálka knihy Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Autorka umí vytvořit napětí, zbytečně se s tím nemaže a nevytváří tak nudu. Je pravda, že knihu si po týdnu už nebudete pamatovat, ale na dva večery super

30.04.2023

Obálka knihy Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Zdlouhavé a strašně natahované, chvílemi mi připadlo, že autorka se snaží do odstavce nacpat navíc ještě aspoň jednu větu nebo dvě nebo tři. Spousta vycpávek a vaty a příběh vázne. Konec byl málo uvěřitelný

28.04.2023

Obálka knihy Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Alice mi vadila, od začátku až do konce, pořad nějaké stížnosti a sebelítost. Děj se vlekl . Docela zklamání

25.04.2023

Obálka knihy Stehy Stehy Sára Zeithammerová

Nikdy není nic černobíle ani nevěra. Je snadné soudit a odsoudit.
Mě se kniha velice líbila i když jsem se z počátku zdráhala ji číst kvůli zdejšímu hodnocení. Nevěra je téma o kterém lidi neradi čtou protože vždy je bolestné. Na to, že je autorce teprve 26 jsou postavy vykresleny skvěle

25.04.2023

Obálka knihy Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Výborně, přesto jednoduše a čtivě vykreslené postavy, autorčiny detektivky mám moc ráda. I přesto, že se jedná o detektivku je to příjemné a oddechové čtení.

24.04.2023

Obálka knihy Za trochu lásky Za trochu lásky Jaroslav Vrchlický (p)

Za trochu lásky šel bych světa kraj .
Na základní škole toliko nepochopená a tudíž neoblíbená báseň až později člověk pochopí jak krásná je.

11.04.2023

Obálka knihy Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Mám ráda tyto rodinné ságy, jsou často plné utrpení a bolesti, ale taky lásky a štěstí.
Příběh Emilky byl čtivý a krásný , v závěru se možná trošku táhnul, ale přesto bylo čtení této knížky opravdovým pohlazením po duši.

08.04.2023

Obálka knihy Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Jaj to bylo krkolomné. Spousta postav, na relativně útlou knížku opravdu spousta postav, vztahu a rodinných linek. Více by mne bavilo, kdyby příběh byl chudší alespoň o dvě generace. Jakoby autor chtěl do příběhu nacpat co nejvíce, trochu to pak působí jak když kočička a pejsek dělali dort. Co lidi rádi čtou ? Dám tam od každého něco - nacistu , komunistu, smrt, neplodnost , kostel , judaismus , válku . Zamíchat a jsou z toho Chaloupky. Škoda

22.03.2023

Obálka knihy Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Děsivé, otřesné. Škoda, většina dnešních detektivek- krimi - trailerů je psaná jakoby podle nějaké osnovy. Stejní hrdinové, stejné rozuzlení, stejné dějové linky. Pokaždé stejná klišé .. a pokaždé si takovou knížku jednou za čas půjčím a přečtu. Je to děsivé ale čtivé to se tomu nedá upřít

18.03.2023

Obálka knihy Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

(SPOILER) Víkendová jednohubka , velmi čtivé a napínavé zároveň však jednoduché a plné klišé - detektiv neschopen udržet své emoce pod kontrolou, samozřejmě hlavní postavy bez dětí a trvalého vztahu a dokonce i zběsilý úprk na nádraží v závěru knihy . Nic méně hodnotím kladně, kniha se mi líbila

14.03.2023

Zavřít