kacka4225 kacka4225 komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Na kánon to nemá, ale jako "oficiální" fanfic to beru. :) Fajn počtení. :)

22.11.2016 5 z 5


Kacíř a čarodějka Kacíř a čarodějka Philippa Gregory

Dobrá oddechovka, upřímně si ale myslím, že autorka má na kontě lepší knihy. Ale oddechovka fajn. :)

06.05.2015 3 z 5


Procitnutí slečny Primové Procitnutí slečny Primové Natalia Sanmartin Fenollera

Kniha mne naprosto uchvátila. Skvěle napsaná, zase trochu něco jiného. Tajemná postava muže z křesla byla dokonalá, to samé ovšem nemůžu říct o hlavní hrdince. Vytvořena byla perfektně, o tom žádná, ale chování této postavy a celkové jednání se mi nelíbilo. Vše si brala příliš osobně a na můj vkus byla příliš upjatá. Ale vytvořena byla skvěle, sem tam jsem se s ní v některých názorech shodla. :)
Knížka se četla jednoduše, taková oddechovka. K San Ireneu se určitě někdy vrátím! :)

26.03.2015 5 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Úžasný film a úžasná kniha. I když jsem se od knihy takřka neodtrhla, trvalo mi tři týdny, než jsem ji dočetla. Nádherně napsaná, odhalující život gejš. Velmi mne bavily popisné pasáže ohledně života gejši a také jak se gejša rozeznala od prostitutky (už nikdy na ně nebudu koukat stejně!). Fantastická kniha se skvělým příběhem.
A i když se film poměrně liší, také stojí za shlédnutí.

18.03.2015 5 z 5


Divergencia Divergencia Veronica Roth

Knížka je fajn, taková ta typická YA scifi. Jen mě mrzí, že je to tolik podobné Hunger Games. Dívka, která změní vše, revoluce, láska, atd. atd. Normální kniha, odvařená z ní nejsem, ale což, když je to bezceler, tak ať si je. :)

18.03.2015 3 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Tohle se snad ani nedá nazvat kniha. Musela jsem se hodně nutit abych tuto věc, která si hodlá říkat kniha, dočetla. Nejen, že překlad je naprosto debilní (s prominutím), ale aspoň název mohli zanechat v originále. Absolutní neangličtinář si v některých případech asi nespojí, že ta "šeď" znamená Mr. Grey.
Tohle "něco" jsem shledala nudným, až moc protáhlým. Autorka si evidentně bájila svůj milostný život a svého prince na bílém, statném koníčkovi, který jí čirou náhodou přicválá do života (nebo spíš sebe na bílém statném koníčkovi). I scénář porna by byl lepší počtení než toto.
A co mne vlastně nejvíc štvalo? Pětistránkové smlouvy, schizofrenní hlavní hrdinka, absolutní nedůvtip, jen suše napsaný brak. Nevím jak vás, ale mne opravdu nezajímala nějaká vnitřní bohyně.
Zařadila bych to spíš mezi odpad. Ale sci-fi dobrý.

18.03.2015 odpad!


Kdo se směje naposled Kdo se směje naposled Arjuna Ardagh

Výborná kniha, zajímavá. Brala jsem ji jako oddechovku, ale moc jsem si neoddychla. Skvěle napsaná, zajímavé téma. :)

18.03.2015 5 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Skvělá knížka na uvolnění i na nahlédnutí do historie SSSR, za mě pět hvězd. :)

16.03.2015 5 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Skvělá knížka na uvolnění i na nahlédnutí do historie SSSR, za mě pět hvězd. :)

16.03.2015 5 z 5


Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Obdivuju Kinga za to, jak dokázal pár dní s malou holčičkou rozepsat do tolika stran. Mým maximem by nebylo ani dvacet, natož něco přes dvě stě. S knihou jsem velmi spokojena, hltala jsem každou stránku.

23.02.2015


Na útěku Na útěku Rachel Ward

Pamatuji si, že se mi hrozně líbila. Mělo to zajímavý příběh, skvělá oddychovka. Být hlavní hrdinkou, hrozně by mne to celé frustrovalo. To, že vidím, kdy někdo zemře. Kniha byla skvělá. :)

23.02.2015


Na útěku Na útěku Rachel Ward

Pamatuji si, že se mi hrozně líbila. Mělo to zajímavý příběh, skvělá oddychovka. Být hlavní hrdinkou, hrozně by mne to celé frustrovalo. To, že vidím, kdy někdo zemře. Kniha byla skvělá. :)

23.02.2015


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Na slaďárny tedy moc nejsem, ale díky nedávnému shlédnutí Bridget Jonesové jsem se rozhodla pustit se trochu i do tohohle knižního světa. První jsem viděla trailer na film, a když jsem zjistila, že tam hraje Sam Claflin, okamžitě jsem se rozhodla a koupila knihu. (Nerada vidím film jako první.)
Nejdřív mne zarazilo psaní v dopisech, ale o pár stránek dál jsem si na to zvykla. Knížka je skvěle napsaná, vtipná a často jsem taky uronila slzičku. Zhltla jsem ji během necelých dvou dnů, při kterých jsem u knihy řičela smíchy, brečela jak želva a naštvaně s ní práskala o stůl, to když se jim zase něco nepodařilo. Skvělá knížka i skvělý film. ^^

23.02.2015 4 z 5