kacenace kacenace komentáře u knih

☰ menu

Alexandre Dumas st. - Hrabě Monte Christo Alexandre Dumas st. - Hrabě Monte Christo Václav Dušek

Přesto, že jsem ovlivněna oblíbenou filmovou verzí s Gérardem Depardieurem z roku 1998, kterou jsem viděla dřív, než jsem četla knihu, takže mi dost vadil původní závěr, je to moc hezké čtení.

18.05.2016 4 z 5


Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Krásný příběh, čtivě napsaný.

22.01.2016 4 z 5


Spáči Spáči Lorenzo Carcaterra

Tato kniha mne velice zaujala. Od první do poslední stránky se čte sama. Pro někoho "zdlouhavý" začátek pro mě působivě a čtivě vykresluje atmosféru doby, prostředí Pekelné kuchyně, myšlení tamních obyvatel a žití jejich "amerického snu". Autorův styl vyprávění a poutavý příběh mi nedovolil se od knihy odtrhnout. Nenašla jsem jedinou nudnou nebo nezajímavou pasáž. Naopak film mi přišel ochuzený o důležité momenty a dost mi vadilo pozměňování detailů.

05.04.2014 4 z 5


Idiot Idiot Fjodor Michajlovič Dostojevskij

no, nebyla to uplně odpočinková četba...

21.11.2013 3 z 5


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Co na to říct? Celá série mě připravila (naštěstí jen) o 4 dny života a moje pocity? Jsem ráda, že jsem knihy nekupovala a víckrát se k nim už nevrátím. Možná to prostě není můj žánr, možná byla chyba navázat tím na Keplera, Larssona a Olsena, ale možná mi prostě jenom vadí multiorgastická hlavní hrdinka, která dokáže během pár týdnů vyléčit psychicky narušeného, chladného a sadistického řeckého boha, který ji dovede na vrchol pouhým pohledem. Možná nejsem zvyklá na chudý slovník autorky, množství vulgarismů a chybějící děj a absolutní nepotřebu přemýšlení a možná mi vadí, že mě první kniha rozčílila už na sté straně. Dočteno spíše silou vůle a protože nerada odkládám nedočtenou knihu (či sérii).

04.08.2013


Vnitřní oko Vnitřní oko Wilbur Smith

Dočteno silou vůle a spíš jen z úcty k autorovi... zatím nejslabší kniha a od Wilbura asi jediná, kterou ve své knihovně oželím.

12.03.2013 2 z 5