Kacabenka Kacabenka komentáře u knih

☰ menu

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Obálka a ilustrace naprosto senzační. Myslím si, že to je jedna z nejkrásnějších knih, kterou jsem za poslední dobu držela v ruce....avšak mám dojem, že Aňa dala uplně jiný ráz fejetonům. Nemůžu říct, že kniha byla uplně špatná. Musím autorce zdůraznit svůj obdiv za celkový dojem z knihy. Je skvělé, že se pořád najdou autoři, kteří se věnují fejetonům, které jsou nebo by z velké části měly být především humorné, ironizující a satirické, což dle mého názoru ne úplně všechny splňovaly....občas mi přišlo, že čtu změť slov, které na sebe volně navazují. Proto pouze 3 hvězdy...

24.08.2016 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Opravdu smutný příběh, nikoliv smutná kniha. Vtip, který vládne celou knihou v tak těžké životní události hlavních hrdinů je obdivuhodný. Je to jedna z mála knih, která mě opravdu zasáhla, kterou jsem odložila se slovy "je třeba přehodnotit neustálou nespokojenost lidí v dnešním světě" a navíc SARKASMUS a VTIP je v životě opravdu důležitý. Bylo velice těžké od knihy odcházet, jelikož je velice poutavě psaná. Není to sice klasický šťastný konec a v polovině knihy Vám je jasné, jak to nejpravděpodobněji skončí, ale přesto si J.Moyes zaslouží 100% 5 hvězd. Doufám, že i další tituly budou alespoň z poloviny tak dobré.

27.07.2016 5 z 5


Farma Farma Tom Rob Smith

Farma je první kniha, kterou jsem od T.R.Smith četla, proto nemám, jako většina z vás, srovnání s dítětem 44. Dle mého názoru musím uznat, že mě kniha zaujala hned prvními stránkami. Celkově v knize byly 3 zvraty, které mě dostaly zpátky na začátek přemýšlení "jak to vlastně bylo a bude". Až u posledních stránek jsem začala tušit, kde je "zakopaný pes" a konec byl na můj vkus velmi rychlý, jen mě trošku zamrzelo, že záplatka byla vyřešena pouze v 10 větách....trošku by mi nevadilo, kdyby autor rozebral jak to skončí s hlavními hrdiny. Ale i přes mé neutichající otázky hodntím knihu 5 hvězdičkama, jelikož jsem ji opravdu četla jedním dechem a neustále mě to hnalo číst dál a dál.

27.07.2016 5 z 5


Vidím to, co vrah Vidím to, co vrah Jill Hathaway

Knihu jsem přečetla jedním dechem, příběh mě natchl a velmi upoutal. Je pravdou, že některé scény mohly být popsány detailněji, ale opravdu jsem s touto knížkou byla spokojena. Kdybych se měla rozhodnout, zda ji přečíst znova, rozhodně bych neváhala.

26.06.2014 5 z 5


Otrokyně Hlubokého hrdla Otrokyně Hlubokého hrdla Mike McGrady

Jestli je tato kniha pravdivá či nikoliv ví jen Linda Lovelace sama. Jediné co se na tuto autobiografii dá říct je....klid její duši....

07.06.2014 3 z 5


Otrok Otrok Sylva Lauerová

Tohle je jedna z mála knih, kterou jsem nebyla schopna přečíst tzv. jedním dechem. Obdivuhodné je, jakým jazykem je to napsané a jak autorka byla schopna popsat veškeré praktiky. Překvapivý zvrat v knize také nechybí, ovšem jak bylo řečeno, kniha je o velmi nechutných praktikách. Chápu, že každý hledáme v knihách jiný děj. Já si knihu pořídila ze zvědavosti, protože po přečtení padesáti odstínů šedi jsem chtěla vidět u pohled z druhé strany. Takže pro silné povahy doporučuji.

13.05.2014 2 z 5