Kabalenka Kabalenka komentáře u knih

☰ menu

Rituál Rituál Adam Nevill

Tato kniha má 2 části. První část je o bloudění v lese. Takový ten typický styl ztratili jsme se v lese, zásoby se tenčí, jde po nás obluda, ale přece se nebudeme vracet, za chvíli určitě les končí. Haha. Tato část byla fajn, napínavá. Akorát mi tam vadili ty strankové myšlenky hlavního hrdiny, ty mě trochu nudili. Pak ty bizarní jakože sny taky nic moc a vlastně nevysvetlene.. Druhá část byl opravdu bizár. Jako byste na něco koukali, usnuli u toho a po vzbuzení tam běžel jiný film. A závěr byl takový konec-nekonec. Prý to je i zfilmované a druhá část lepší než v knize. Tak se zkusím podívat, jestli to bude lepší.

26.11.2021 2 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Při čtení této knihy jsem se pořád smála. Smála jsem se v metru, doma, až jsem byla napomenuta, že se směju u vážného filmu a příště jsem byla rovnou vykázána z pokoje (to jsem se smála při fotbale).

05.08.2021 5 z 5


Matčino tajemství Matčino tajemství Dilly Court

Příběh je zajímavý, plný překážek, na druhou stranu je to všechno hodně předvídatelné. Je tam spousta náhod vedoucí k záchraně a zlepšení životní situace hrdinů románu. Takový pohádkový příběh. Je to tedy lepší než Služebná z hostince, kterou jsem četla jako první.

01.11.2020 3 z 5


Ostrov rudých mangrovníků Ostrov rudých mangrovníků Sarah Lark (p)

Tento druhý díl mě poněkud zklamal kvůli hlavní hrdince Deidře. Hrozně rozmazlená a sobecká. Nejvíc se mi líbil popis života na pirátské lodi. Zbytek byl takový slabší.

10.08.2019 3 z 5


Ostrov tisíce pramenů Ostrov tisíce pramenů Sarah Lark (p)

Krásná knížka. Děj začíná v Anglii, poté pokračuje na exotické Jamajce. Krásné prostředí, inteligentní hlavní hrdinka, skvělé vedlejší postavy, poutavý děj se spoustou zvratů. Zase jsem se dozvěděla něco nového o životě plantážníků a černých otroků na Jamajce. Výborná psychologie postav. Sarah Lark má úžasné knihy! Doporučuji rovněž ságau z Nového Zélandu - V zemi bílého oblaku.

10.08.2019 5 z 5


Služebná z hostince Služebná z hostince Dilly Court

Jednoduchá četba pro nenáročné čtenáře. Příběh je zajímavý, ale ve stylu vše se v dobré obrátí, všichni jsou moc hodní a mají se rádi a padouši jsou potrestáni. Prostě taková pohádka, sladké jednoduché nenáročné čtení.

01.11.2018 3 z 5


Mořeplavec Mořeplavec Diana Gabaldon

Jamie a Claire. Já je prostě miluju víc a víc. Ty knížky jsou čím dál tím lepší. Vůbec se nemůžu odtrhnout. Pořád napínavé. Oproti seriálu se tento díl více liší a jde více do hloubky co se týče psychologie postav. Láska C&J je krásně vykreslená, děj velmi dobrodružný a napínavý (tedy po shledání C&J). Jsem z této knihy opravdu nadšená.

12.10.2018 5 z 5


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Knížka se mi líbila. Příjemné, nenáročné čtení. Spíše pro ženy. Líbí se mi, že zmiňují i život továrních dělníků a chudých obyvatel Ausburgu.

04.06.2018 4 z 5


Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Moc pěkná čtivá knížka. Dozvídáme se zde o více postavách než jen o Marii z 1. dílu. Postavy mi připadají dospělejší. Moc mě potěšila Lisa, kterou jsem neměla ráda, teď se mi líbila. A naopak Kitty mi fakt lezla na nervy. Líbily se mi příběhy dalších postav a občasné popisy životních podmínek lidí mimo vilu.

04.06.2018 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Úžasná knížka. Moc se mi líbila. Velmi čtivé.

25.04.2018 5 z 5


Tudorovci III – Buď vůle Tvá Tudorovci III – Buď vůle Tvá Elizabeth Massie

Z knihy jsem přečetla 3/4. Nějak mě to moc nebavilo. Mám raději příběhy lidí. Tohle bylo všechno dost politické.

18.10.2017 2 z 5


Pod africkým sluncem Pod africkým sluncem Barbara Wood

Moje první knížka od autorky. Velmi rozsáhlý román (nejspíš by se hodilo označení rodinná sága) o jedné bohaté britské rodině, která se přestěhovala do Afriky v době její kolonizace. A také o osudech místních domorodců, kteří byli spjati s rodinou. Knížka se mi místy moc líbila, tak jsem četla jedním dechem. Místy jsem jí zase na nějakou dobu odložila, protože se mi to zdálo dost tragické. Trochu mi vadili časové skoky-mám raději, když je děj plynulý. Ke konci už jsem byla dost smutná, tak jsem ráda alespoň za jeden šťastný konec.

18.10.2017 4 z 5


Poklad v jediné růži Poklad v jediné růži Ann Philippa Pearce

Moc pěkná dětská knížka, kdysi jsem ji četla v dětství. Ráda si ji přečtu znovu. Do dneška si tu šifru bez interpunkce pamatuju.
Když Filip vpadl do jediné růže poklad přes vodu byl vzat
Jen dcera má povědět může tomu kdo bude se ptát.

10.09.2017 5 z 5


Miniaturista Miniaturista Jessie Burton

Hodně zvláštní kniha.. Dějově mě nejdřív nebavila, už jsem i přemýšlela, že ji odložím. Něco se začne dít až tak okolo stránky 129. Knížka působí dosti zvláštně, ta atmosféra, chvíli nudná, pak zas ponurá, lidi v domě, nakousnuté dotazy bez odpovědí, miniaturistka. Dozvíme se trochu o společnosti v Nizozemí v době zlatého věku Východoindické společnosti..

24.07.2017 3 z 5


Palác rozkoší Palác rozkoší Kate Emerson

Knížka se skvěle četla, zajímavý a poutavý příběh reálné postavy s lehkými úpravami oproti historii. Hrdinka působí moc sympaticky. Myslím, že takový život u dvora vůbec nebyl lehký..

20.06.2017 4 z 5


Alchymistova dcera Alchymistova dcera Katharine McMahon

Knížka se mi moc líbila. Nejdřív jsem se trochu bála kvůli některým zdejším recenzím, ale kniha je skvělá. Začátek trochu slabší, ale pak to chytne spád. Má to pěkný vypravěčský styl. Jen ten konec je více otevřený..

29.05.2017 5 z 5


Na březích Nilu Na březích Nilu Karel May

Tahle knižní série o otroctví je dosti slabší než jiné.

06.05.2017 3 z 5


Pouští Pouští Karel May

Hodnotím celou sérii. Jako je v Americe Old Shatterhand, je zde Kara ben Nemsi. Stejné vlastnosti, stejný charakter. Tento Kara putuje po dálném východě, páchá dobro a je nesmiřitelný k nepřátelům dobra. Dozvíme se spoustu informací o tehdejším životě různých národů, se kterými se Kara setkal.

06.05.2017 5 z 5


Poklad na Stříbrném jezeře Poklad na Stříbrném jezeře Karel May

Tohle je prostě moje srdcovka. Na mayovkách jsem vyrostla a tato knížka je už hodně dlouho moje nejoblíbenější. Četla jsem ji snad stokrát :-) Úplně něco jiného než film, ale to vůbec nevadí. Kniha je mnohem lepší! Spousta úžasných postav i příběhů v jednom díle. A moje nejoblíbenější postava-tetka Drollová. A není to žádná tetka :-)

06.05.2017 5 z 5


Francouzské hodokvasy Francouzské hodokvasy Peter Mayle

Přehlídka food festivalů v celé Francii. Nezapomenutelná věta: Pane, to je labrador, ten jí všechno.

03.05.2017 3 z 5