Knižní_kout Knižní_kout komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Zatím můj nejoblíbenější díl. Všechno to začíná dostávat obrátky. To nastupující tajemno a temnota je úžasný! A navíc...je ti Sirius, kdo by o něm nechtěl číst.

06.06.2023 5 z 5


Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Jako vždy začneme nejdříve s klady.
Budu se opakovat, a to asi u jakékoliv Oliny knihy, ale grafické provedení je bombastické a kdejaká kniha jí může závidět. Je vidět, že této knize (sérii) byla věnována náležitá pozornost.

Pozor nezůstávám pouze u jednoho pozitiva, ale mám tu i druhé!!! Noah...ano, postava, která mi sedla a byla to ta nejmilejší osoba v celém příběhu a díky němu byla i ta romantická linka fakt romantická. Na mou duši!

Čekali jste, že toho bude víc? Omyl, teď se jde na to pravé peklíčko. Trigger warnigns activated.

Kde jen začít...asi bych začala s narážkami...byla jsem blbá a počítala je (opět). Docela se to sem bojím napsat, ale pokud uvedu v potaz, že jsem započítávala úplně všechno, tak se k číslu 300 vyhoupnu. Ani nevím, co na to říct, protože je to síla a když mi konečně číslo vyskočilo v mobilu, úžasem jsem oněměla. Když si vezmu, že jsem Pomádu viděla asi jen jednou v životě, tak většina narážek šla úplně mimo mě a trpěla jsem jako kůň. To jsem do toho ani nezapočítávala bonusovou kapitolu, na to jsem už síly neměla.

Další věcí je čtivost první poloviny knihy...Od prvních stránek jsem věděla, že to bude pain, ale až takový? Po prvních 3 stranách jsem listovala, kdy bude konec kapitoly a pocit, že to bude dlouhé jako týden do výplaty...no...chtěla jsem se tou knihou umlátit a doslova jsem se radši šla učit matiku než to číst. Od poloviny knihy se asi vyměnil autor nebo já nevím, ale kniha pěkně plynula a bylo to něco jiného.
S tím souvisí i to, že si začátek už vůbec nepamatuji o co tam šlo.
Pak se musím zmínit o obrovských skocích v ději. Jako číst jednu kapitolu z 27. června a pak to hned skočí třeba o měsíc dál je taky paráda. Chápu, že se to udělalo pro zrychlení děje, ale pro mě jako čtenáře to nepůsobí vůbec dobře. Takhle to vyzní, že se v knize děje velké.... (a ono se tam děje).
A nyní se dostáváme na zlatý hřeb celé recenze a není to nikdo jiný než naše úžasná, nejkrásnější a nejdokonalejší Charlee!!!...ne?...dobře, tak ne. Akorát se u ní ukázala šablonovitost hrdinek této série. Sebestředné, panovačné, urážlivé, zakomplexované děcko. Viděla jsem v ní jak Mei, tak i Avu, a to nevěstí nikdy nic dobrého. Jediné (občas) světlé chvilky měla s Noahem, a to bylo asi všechno. Pokud byla s někým jiným, byla to neuvěřitelná kravka a nudou bych okousala všechny rohy u nás v domě. Prostě ne...
~°~
HODNOCENÍ: 2/5

25.05.2023 2 z 5


Záhadná pozvánka Záhadná pozvánka Lara Temple

Byla to první Harlequinka, kterou jsem si koupila na cestu do vlaku, abych zabila čas. Tento typ knih jde úplně mimo moji žánrovou kategorii. Ze začátku jsem se chytala za hlavu, co to čtu, ale kupodivu na vypnutí všeho to je super. Nemůžete čekat nic světoborného (to asi od tohohle nakladatelství nikdy), ale něco rychlého na čtení je to ok.

10.02.2023 3 z 5


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

(SPOILER) Tak kde jen začít? Je to docela složité, protože celá knížka mě totálně psychicky vyšťavnila, že jsem to četla s pocitem, ať to brzo skončí. Skončilo a skončila jsem i já.


Začneme nejdříve s klady. Opět musím vyzdvihnout grafické zpracování knihy, které je na vysoké úrovni a velice povedené. Stejně tak hřbet knihy!! Už se to dá ohnout a neupadne vám přitom ruka.

A musím i uznat, že tohle bylo o něco málo lepší než první díl. Pár scén nebylo na facepalm a daly se v pohodě přečíst.
Potěšila mě hlavní mužská postava, Chris, kterého jsem měla ráda, až na pár kravin, které udělal. Ale byl sympoš a za tohle má knížka plus.


Ale failů je přece jenom o dost víc...Doslova těch narážek na filmy, seriály, písničky, autory, další knihy, zpěváky, herce, hlášky..., tam bylo zase do háje tolik!!!! Proč, co, jaký to má smysl? Kdyby tam nebyly, kniha by byla tak o 20 stránek kratší. Vykrádačka vedle vykrádačky. Až taková, že mi to jednoduše samotná díla degraduje na nižší úroveň, a to je mám taky ráda...Jediný štěstí bylo, že celkový počet nevím a zvýrazňoval je někdo za mě, takže jsem měla o starost méně.

A jdeme se podívat na naší hvězdu cosplayů Avu. Ačkoliv se v prvním díle chovala dobře a říkala jsem si, jaká je to fajnová postava, tak zde se úplně změnila. Za prvné...ukňouraná až na půdu, sebelítostí vůbec nešetří... vpálí vám jí tolik, kolik je libo. Pak se nemám divit, že mi tep stoupne na 200. A co doteď nepobírám je tzv. SYNDROM KRÁSY. Ve zkratce to znamená, že kluk, který je příliš krásný, nemůže randit s takovou holkou jako jsem já. Nevím, co víc k tomu říct, tady mi dochází slova... Jooo, řekla jsem vám, že je to sobec? Tak k tomu připočítejte ještě tuhle vlastnost a máme naši Avu. Krásný to koktejl lidské osobnosti není-li pravda? Takže se potom nedá divit tomu, když mi takovýhle typ člověka ovlivní a zničí celou knihu.

Bonusová kapitola...to je kapitola sama o sobě. Já to chápu, proč to je... prostě marketing, ale z pohledu zcela laického je to naprostá zbytečnost. Za mě, když už bych ji musela mermomocí vydat, tak to normálně přidám do knížky a neničím život už tak cenným stromům, které tu máme. Navíc, když připočteme i papírenskou krizi. Upss

Takže...doporučila bych tuto knihu svému dvanáctiletému já? Ani náhodou. Radši jí dám do ruky takovou knihu, která jí předá nějaké hodnoty a ne toxic postavu.
~°~
HODNOCENÍ: 1,5/5⭐

07.01.2022 1 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

(SPOILER) Na tuto knihu byl ze začátku neskutečný hype. Já si to upřímně ani přečíst nechtěla, ale když jsem to dostala k Vánocům, řekla jsem si, že si na to aspoň udělám vlastní názor.

Teď si říkám, jestli si ze mě někdo dělá srandu, nebo to myslí vážně. Tato kniha je ukázka toho největšího bizáru, co jsem kdy četla. Celý děj je postaven na narážkách z filmů, seriálů atd.... Počítala jsem to a bylo jich tam 95!!!! Ano, vidíte dobře...tolik!! Sama mám spoustu těch filmů ráda, ale tohle mi přišlo fakt trapný a opakovaný vtip není vtipem...

Jestli tyto narážky nás měly vést k tomu, abychom se nad knížkou řehnily od ucha k uchu, tak to s autorkou nesdílím stejný humor. Během čtení jsem se cítila trapně kvůli postavám a doslova jsem trpěla...Moje přání bylo, ať už to skončí, jinak dobrovolně spadnu na nůž.

V knížce jsem neměla vůbec ponětí o nějaké časové posloupnosti a popisy postav? Jen vím, že Ava není blondýna...jinak máme volné pole působnosti, jak si je představit.

Když už jsem zmínila postavy....Mei...jak jen začít...nejvíc nepříjemnou postavu jsem v životě nepotkala. Chování pětiletého děcka, které se vzteká za všechno a na všechny, hlavně, že může sežrat 2 tuny čokolády. Jako hey bro, taky si dám, ale tímhle tempem bych skončila s cukrovkou a na kapačkách. Její další úchylky - moc ráda krade mikiny - buďte její kamarádi a máte vybílený šatník... Travis je v bledě modrém. Sobecký floutek, který kope jen kolem sebe. Nečetla jsem o puberťácích, ale o dětech ze školky, co se hádají o bábovičku.

Upřímně si myslím, že nakladatelství mohlo dát šanci mnohem nadějnějším knihám začínajících autorů a neplýtvat čas na toto.

Musím pochválit grafické zpracování knihy, které se mi opravdu líbilo.
°
Hodnocení: 1/5 ⭐

16.08.2021 1 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

K Zaklínači jsem se dostala po 4 letech, co ho mám v knihovničce. Možná jsem byla trochu skeptická, jestli se mi to bude líbit, ale nakonec to vyšlo! Ty příběhy byli skvělé. Některé mi přišli trochu pomalejší, ale i tak to ode mě dostává velmi vysoké hodnocení a moc se těším na další díly. Hodnotím 4,5 *

30.07.2021 4 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Jsem hrozně ráda, že mě to čekání na třetí díl minulo. Lupla jsem si všechny tři díly najednou a asi jsem udělala nejlépe, jak mohla. Ale co teď? Mám z třetího dílu hroznou depku, že musím čekat na čtvrtý díl (jako doufám, že to zase nebude 3 roky :D). Mám čtenářskou kocovinu a teď nebudu schopna číst něco dalšího... Moc děkuji, Petro. :D Příběh mě opět totálně dostal a nevím, co víc bych měla říct. Když máte před sebou veledílo, kde každá postava má hloubku, svět je dokonale propracovaný a vše autorce baštíte, netřeba potom slov....jen...jedno velké DÍKY.

04.07.2021 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Tohle....bylo....něco! Vydýchávám to ještě teď. Stále jen sedím, koukám do zdi a přemýšlím, co se tam všechno stalo. Autorka nám nic nedá zadarmo. Něco poodhalí, ale pak tam zakomponuje 1000 jiných otázek a člověku z toho může akorát prasknout hlava. Teď upřímně začínám litovat, že to bude jen pentalogie, protože bych zvládla i víc.

30.06.2021 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Tohle....bylo....neskutečný!!! Jde vidět, že i český autor má své kvality a mohu tvrdit, že tato kniha strčí mnohé zahraniční YA fantasy do kapsy. Skvěle promyšlený svět, který je postavěn na reálných základech. Využití skutečných příběhů je parádní a celé to ne mě dýchalo tak nadčasově. Postavy mají skvěle vykreslené charaktery a já si je všechny zamilovala. Smekám klobouček a už se moc těším až mi domů dorazí Faja a Nasterea, protože se do nich hned pustím.

08.06.2021 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Tohle se mi mega líbilo. Každý večer jsem k tomu lehla a během chvilky měla 100 stránek ani jsem nemrkla. Sice mě občas vytáčela Feyřina tupost, ale o to víc mě okouzlovala Rhysandova elegance a šarm. Pro mě to je top vílák ever. :D

26.02.2021 5 z 5


Plíseň Plíseň Siri Pettersen

Slyšela jsem, že druhý díl je zlomový...buď vám sedne nebo ne. Bála jsem se nového prostředí, protože na takové u fantasy nejsem zvyklá, ale příjemně to překvapilo. I když na svět v prvním díle to nemá.
Spoustu intrik, zápletek, až mi šla hlava kolem. Tady bych brala lepší vysvětlení toho co, proč a jak, protože jsem si některé pasáže četla vícekrát a doteď nevím, jestli jsem vše dobře pochopila.
Pokud se chcete do této série pustit, musíte se vyzbrojit značnou dávkou trpělivosti, listování a představivosti.
Já se určitě do posledního dílu pustím a moc se těším, jak to celé skončí. :)

19.01.2021 4 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Já mám Maasovou hrozně ráda. Knihy umí napsat skvěle. Děj má spád a je nabitý emocemi, akcí, zvraty, ale co mě začíná štvát je hlavní hrdinka. ( PRO TY, KTEŘÍ ČETLI ZATÍM JEN PRVNÍ DRUHÝ MAX TŘETÍ DÍL, TEĎ BUDE ASI MENŠÍ SPOILER) Při čtení jsem si říkala, jestli tohle bude budoucí královna, tak to se všichni mají na co těšit. Díky tomu mi kazila i pohled na Jeřába, protože ho mám moc ráda, ale díky ní jsem si říkala: "to vážně s touhle??!''
KONEC SPOILERU
Jinak ostatní postavy mám moc ráda. Ty mi neskutečně sedly. Moje hodnocení je pořád vysoké, protože takhle série si to zaslouží a nechci ji shazovat kvůli jedné postavě.

30.03.2020 4 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Zajímavá trilogie. Originální nápad odhalování zabijáka a prince.
Druhý díl byl sice trochu slabší, ale pro milovnice Kadena záživný až až. :)
Třetí díl se opět vyšvihl. O akci nebyla nouze, jen mě mrzí ten konec, autorka si s ním mohla více vyhrát. Hlavní záporák měl šťávu...nebyl žádná bábovka a to se mi moc líbilo. :D
Asi od poloviny knihy mi došlo s kým Lia opravdu skončí a potvrdilo se mi to, i když jsem to přála tomu druhému.
Za mě knihu určitě doporučuji.

09.09.2018 4 z 5


Mechanická princezna Mechanická princezna Cassandra Clare (p)

Musím říct, že mě to celé šokovalo. Autorka velice zajímavě vyřešila milostný trojúhelník, ale, co si budu nalhávat, můj favorit byl Will. :) Kniha se četla velice dobře, děj mě místy překvapil...
Netradiční a dobře zpracováný koncept, u mě 5*
Co si myslíte? Kdyby byl Jem v pořádku, koho by si Tessa vybrala, oba by asi nemohla, tak koho? Klidně pište do zpráv ;)

12.08.2017 5 z 5


Sonea: Nejvyšší lord Sonea: Nejvyšší lord Trudi Canavan

Neskutečný díl. Celá trilogie se četla jedním dechem. Doporučuji všem, kteří vyhledávají fantasy. Ale na konci ukápla slzička.

29.07.2016 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Tohle byla jedna velká JÍZDA!!!!
Kniha měla spád. O moc lepší než 1. díl, řešilo se tu víc magie a ten konec? To snad ne. Seděla jsem nad tím s otevřenou pusou a říkala si: ,,To snad není pravda! "
Už se neskutečně těším na další díl!

08.02.2016 5 z 5


Divotání Divotání A.G. Howard (p)

Jedna věta. Potřebuju další díl.
Tenhle díl byl lepší než první knížka a četla se jedním dechem. Už se strašně moc těším na další díl.

06.12.2015 5 z 5


První První Kiera Cass

Tak to shrnu. První díl se mi líbil moc opravdu jsem se těšila na pokračování. Druhý díl mě trochu zklamal hlavně kvůli Americe. A třetí díl byl zase výborný. Akorát mě mrzí, že America byla taková jaká byla a taky mě mrzí, že už to končí, ale musím říct že je to moje oblíbená série. P.S. (Nejradši bych jí Maxona vzala a nechala si ho pro sebe. :D)

18.11.2015 4 z 5


Klíč Klíč Marianne Curley

Tahle série mě opravdu dostala! Nemohla jsem se od děje odtrhnout jak byl napínavý od začátku do konce. Rozhodně doporučuji. :D

18.10.2015


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Miluji tuto knihu. Moc krásná, hrozně se těším na druhý díl.
Doporučuji všem, kdo má rád jiné a praštěné světy.

06.09.2015 4 z 5