juli2 juli2 komentáře u knih

☰ menu

Polibek Polibek Anna Todd

Právě dočtěno. Tuto knížku jsem si vzala asi po 4leté pauze ve čtení. První půlka se četla jedním dechem. Druhá polovina byla už slabší a přišla mi umělě natahovaná... Zakoupila jsem si celou serii, tak jsem zvědavá na pokračování. Ale jinak porovnání kniha vs. film je kniha lepší.

24.11.2022 3 z 5


Líbáš jako Bůh Líbáš jako Bůh Marie Poledňáková

Odpočinkové čtení. Vtipné hlášky mě ve filmu pobavily víc, ale možná je to tím, že jsem film viděla dřív.

13.09.2017 4 z 5


Tma Tma Ondřej Neff

Námět knihy by bezkonkurenčně zaujal i dnes, proto ty 4 hvězdy. Kniha se četla velmi dobře, jen na mě byla místy moc brutální a politická. Knihu jsem občas musela zavřít, abych děj strávila. Jsem ráda, že jsem na tuto knihu narazila.

18.08.2017 4 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Nejpovedenější kniha celé série.

19.06.2017 4 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Nebýt fillmového zpracování asi bych knihu nedočetla.

03.05.2017 3 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Zase nezklamali. Knížka je plná napětí a výborně se čte. Ocenila jsem i rekapitulaci některých faktů z předchozího dílu - např. proč je Joona ve vězení apod. Určitě tuto knihu doporučuji.

30.03.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Po knize jsem sáhla na základě doporučení mé mamky - máme podobný vkus. Knihu jsem četla během dovolené a manžel mě musel přemlouvat ať už ji odložím. Těším se na další knihy od této spisovatelky. Knihu doporučuji :-).

15.03.2017 5 z 5


Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Helen Fielding

U knihy jsem se skutečně bavila. Oddechové čtení, které stojí za to :-)

05.03.2017 4 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Upřímně nevím co si mám o knize myslet. Četla se velice hezky i když děj nebyl plný napětí. Ale.... Možná jsem čekala něco víc.

06.02.2017 3 z 5


Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

Krásné doplnění příběhu. Některé souvislosti jsou zde více vysvětleny. Doporučuji k přečtení, pokud jste se již do této série pustili.

19.06.2016 4 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Knihu prostě nemůžu dočíst. Dala jsem si asi dva měsíce pauzu, ale nepomohlo to. Kniha mě bavila do té doby než se začala neustále dokola probírat nevěra. Bohužel nejsem typ, co by přeskakoval stránky, ale možná by to pomohlo. Třeba ji jednou dočtu... Ale od této spisovatelky jsem měla problém i s knihou PS: Miluju te

27.05.2016 2 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

Velká škoda, že autorka nezačala z pohledu Christiana. Kniha sice nepřináší nic moc nového, vždyť vše zásadní již bylo řečeno v odstínech, ale pro mě byla kniha překvapením.
V odstínech mi vadila Ana, její naivita a její vnitřní bohyně, která skákala blahem salta. Takže velikánské pozitivum, Grey nemá vnitřního boha či bohyni. A za to přidávám hvězdu oproti odstínům. Sice to není žádné veledílo a znám i lepší literaturu tohoto žánru.

24.03.2016 3 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Po docteni teto knihy, me napadlo "paaaani". Musim priznat, ze jsem ke knize pristupovala jako k nudnému meziclanku prvniho a posledniho dilu, jak tomu obcas u trilogii byva. Ale tohle me zaskocilo. Kniha byla poutava. Oproti prvni knize nebyla tolik predvidatelna. Spis minimalne. Uz se moc tesim na vyvrcholeni celeho deje. A doufam, ze druhy dil nenasadil moc vysokou latku. Knihu urcite doporucuji. Krasne se zde prolina "sci-fi" a pohadka.

16.03.2016 5 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Kniha je snadno předvídatelná, námět je patrný už z názvu a vlastně i celá zápletka je, i méně pozornému čtenáři, jasná od první - druhé kapitoly. Ovšem to ničemu nebrání k napsání další krásné pohádkové knížky. Líbí se mi téma kyborků, mimozemské civilizace a androidů v tak známém příběhu. Knížka je velmi čtivá a jako odpočinkové čtení je naprosto vyhovující.
Jednu hvězdičku odebírám za konec, který mi nějak nesedl. Rozhodně to nemění nic na věci, že se okamžitě pouštím do pokračování.

01.03.2016 4 z 5


Kruh Kruh Kodži Suzuki

Velice napínavá knížka. Líbil se mi charakter hlavních postav a celkově jak je kniha pojatá. Během čtení jsem nenarazila na nějaké hluché místo či nudnou pasáž, což se stává jen málo kdy.
Každopádně kniha nebyla tak strašidelná, jak jsem si myslela, že bude. Na začátku jsem se bála, protože je to "ten" kruh a velkou roli hrál faktor, že jsem byla sama na noční :-D. Takže poté na denním světle to bylo "pouze" napínavé, ale za to na 1000000% a to až do poslední věty. Kniha mě prostě pořád lákala, abych ji četla. Rozhodně bych ji doporučila :-)

15.02.2016 4 z 5


Padlí andělé / Leviatan Padlí andělé / Leviatan Thomas Sniegoski

Kniha mě chytla od první stránky. Trochu jsem se bála s ohledem na to, že knihu psal muž - nějak mi téma andělé a muži nejdou dohromady. Ale nelituji, určitě si přečtu i pokračování. Pokud je toto slabší kousek (dle hodnocení na DK), tak se mám na co těšit :-). Jediné co mě překvapilo, bylo shrnutí faktů z první části na začátku druhé části. Když je to v jedné knize, tak se snad předpokládá, že ji čtenář přečte najednou a ne na pokračování. Jinak obě části jsou super a za mě mají jeden velký palec nahoru :-)

08.02.2016 4 z 5


První První Kiera Cass

Dle meho nazoru nejlepsi kniha cele serie. Az teprve v teto knizce, jsem zacala verit celemu systemu, hladomoru mezi hudymi a dokonce jsem zacala i verit vztahu mezi princem a Mer. Krasne zakonceni cele trilogie. Jako odpocinkove cteni, muzu doporucit. Kniha se cte krasne. Doufam, ze se dockame nejake dalsi knihy od teto spisovatelky.

28.01.2016 4 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Opět velmi čtivá kniha, velmi jednoduše napsaná. Pokračování knihy se mi líbilo, ale asi jen díky konci.
America je zde strašně nerozhodná. V každé kapitole slibuje lásku tomu a pak zas jemu a zároveň toho druhého zazdívá. Člověk by křičel "Holka, tak už se probuď!".
Doufám, že v další díl nebude jen o rozhodování a začne se tam také dít něco zásadního.

26.01.2016 3 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Přiznám se, že jsem si ho přečetla jen díky velkému HALO kolem něj.Toto je opravdu pohádkový příběh. Je na něm ovšem až moc patrné, že se jedná o čtení spíše pro dívky. Pro mě ten příběh nebyl vůbec věrohodný. Dle popisu hlavní hrdinky mi přišlo, že život v kastách není tak strašný. Rozhodně jako odpočinkové čtení to není vůbec špatné. Ale neznačovala bych žánr knihy jako fantasy ani moc jako dystopii. No jsem zvědavá na pokračování a hlavně na to, jestli se v knize dozvím jak to ve skutečnosti bylo s rebely.

23.01.2016 3 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Kniha mě z počátku moc nechytla (když už byli na střední). Když začalo pátrání, začalo to být napínavé, opravdu jsem se bála, že ji najdou někde mrtvou. A tak jsem postupem času přečtení knihy oddalovala... Bála jsem se špatného konce. Ale i tak mi to nedalo. Každé další hledání bylo napínavé, ale nějak jsem tušila, že ji najdou až v úplném závěru (pak by asi nebylo o čem psát..). Závěr knihy jsem hltala o stošest a bylo mi celkem jedno, že bych se měla věnovat učení na zkoušky.
A Greenovi jsem slyšela, že píše pouze knihy se špatným koncem. Ale takhle kniha podle mě nemá špatný konec. Spíše otevřený. Vždyť kdo ví, jak jednou dopadnou. Já jsem optimista.

09.01.2016 4 z 5