Jostik_21 Jostik_21 komentáře u knih

☰ menu

Elita Elita Kiera Cass

Elita, celá ta knížka byla super. America mě vkastnostima přijde stejná jako já. Ale o něco lepší. Bylo to moc super číst, i když to byla romaňtárna, které já nemusím.

23.12.2018 5 z 5


Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

Team Leo!!!! Tak to byla dokonalá série. Doufám, že se hlavní postavy spolu zase někde objeví.

--- dále už spoiler---

Ke konci knihy, jak si všichni mysleli, že Leo umřel, jsem si říkala, to není možný, vždyť mu oheň nevadí....(Imperiální zlato se nepočítá ((To jak tam Oktavián přiletěl)))... A pak bum, a Leo je živý! Sice chudák Percy, Jason, Frank, Anabeth, Hazel a Piper, že nevědí, že je Leo živý (,ale třeba takový Jason věří, že je na živu a Nico nevím, co si má o jeho smrti myslet). Ale tak někdy se to dozvědět budou muset = další kniha, kde se všichni vyskytnou!! Yes!!!

18.11.2018 5 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Po druhém díle, který mě moc nebavil, ale byl super, mě tato kniha překvapila. Děj mě bavil, ale jediný, co bych udělala jinak, tak bych tam dala víc místo pro Liiny bratry. A vůbec, bych to trochu (ale jen trošku) ke konci víc rozepsala.

03.11.2018 5 z 5


Staré dobré časy Staré dobré časy Jeff Kinney (p)

Neexistuje nic horšího, než DENÍK MALÉHO POSEROUTKY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25.10.2018 odpad!


Dospělost je mýtus Dospělost je mýtus Sarah Andersen

Skoro vůbec mě to nebavilo a skoro vůbec jsem se v tom nepoznávala. Až na pár výjimek, proto jsem tomu neudělila odpad.

14.10.2018 1 z 5


Mráz nebo noc Mráz nebo noc Sara Raasch

Co říct......No, prostě Sara Raasch je nejelpší!!
----- další komentář je spoiler------------
---------------------------------------------------
”Chudá Sir”. Tak přesně tu větu jsem slyšela na Humbookfestu 2018 a nemohla jsem od knížky odtrhnout oči. Pak mi to nedalo a já listovala, proč je chudák. Když jsem zjistila, že má umřít, bylo mě to hrozně líto a nechápala jsem, jak to Sara mohla udělat. Až když jsem zjistila, jak umřel, se mi ulevilo. Sice je mrtvý, ale jsem na něj hrdá. A to jsem nevěděla, ale hrozně moc mě zklamalo, že umřela Nessa (prostě bylo moje oblíbenkyně), a já asi nejvíce lituji ted Conalla, že zůstal sám ze tří sourozenců.

12.10.2018 5 z 5


Hádův chrám Hádův chrám Rick Riordan

Tak tohle jsem nečekala. Vždycky jsem měla nejradší asi Nica a Persyho, ale teď? No,,, to je těžké. Možná už Lea

13.09.2018 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Vůbec se mi nechtělo do čtení této knihy. Možná kvůli tomu, jak se o ní všichni bavili. Samozřejmě jsem to dlouho odkládat nemohla a tak jsem se rozhodla, že si knížku vezmu na ”dovču” na tři dny. Kniha mě velmi bavila, ale chvilkami bohužel vůbec ne a tak jsem ji
musela zavřít a jít se bavit ven. Ale stále jsem se ke knize vracela, až do té doby, dokud jsem ji nedočetla. Určitě ji doporučuji a těším se na další díl.

26.08.2018 5 z 5


Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Úžané zakončení série. Lara Jean a Peter prostě patří k sobě a nic je nerozdělí.

26.08.2018 5 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Je to velmi dobrá kniha pro čtenáře, protože je oddechová a velmi dobře se čte. Doporučuji náctiletým. Lara Jean má skvělou rodinu (podle mě) a ne jen to, ale i těch málo přítel co má. Každý je povahově jiný, což knize dodává další efekt. Kniha jsem si užila, ale 5 hvězdiček ji dát nemůžu. Jediný co si mi nelíbilo, byl třeba lyžák. Lara Jean jede na lyžák = 1 kapitola, na lyžáku a cesta zpátky = 2 kapitola. Čekala jsem, že tam bude víc děje. Ale ke konci to takhle bylo často.Jedna krátká kapitola a šup, a jsme o dva dny déle v ději, ne-li o týden.

16.08.2018 4 z 5


Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Úžasná kniha. Všechny postavy mě uchvátili a to ne jenom hlavní postavy, ale i rytíři z Dalbrecku třeba. I když mě Lia někdy hodně ”srala”. Jediný v čem se mi kniha nelíbila, bylo to, jak s vše dokola opakovalo.

12.08.2018 4 z 5


Proroctví Proroctví Rick Riordan

Knížce bych dala, jen 3,5 hvězdičky. Opravdu mě skoro vůbec do půlky knihy nebavila. Trochu mě to zklamalo, protože co si budeme říkat, Rick má na víc. V té knížce ze začátku něco chybělo. Nějaká akce. Do půlky knihy, mě přišlo, že nebyla žádná pořádná akce, aby to bylo zajímavější. Ale od půlky knihy, to bylo super. Sama akce. Líbilo se mi, že Ledová královna, která jsem myslela, že tam je jen tak, nakonec byla velmi důležitá.

12.08.2018 4 z 5


Neptúnov syn Neptúnov syn Rick Riordan

Kniha byla dobrá, konečně se tam objevil Percy, ale docela nudná. Sice mě bavila víc, než Proroctví, ale myslím si, že Rick má na víc. I když tento příběh už neměl skoro žádnou chybu, ale chvíli mi trvalo zase, než jsem se vžila do příběhu a začal mě bavit.

12.08.2018 4 z 5


Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

V knize jsem musela někdy i Levanu litovat, i když je psychopat. Ale říkám si, co by se stalo, jaká by Levana byla, kdyby se k ní Channary chovala líp, kdyby ji nedonutila pomocí kouzla jít do toho ohně. Třeba by Levana byla lepší. Kdyby si našla muže, který ji bude milovat, jako ona jeho. Ale dost co kdyby, Levana je jaká je. Je psychopatka a to se potvrdilo v mnoho případech. Jak se zabíjejí děti? Proč mě Evret nemiluje? (Spoiler: Fakt ho nechala zabít, kvůli tomu, že miluje svojí ženu Sol, oprava, miloval svojí ženu Sol, která zemřela a ji nemiluje? Jak by ji mohl milovat, když na něj použila tolik magie. A sama Levana použila osobní kouzlo k tomu, aby vypadala jako ona. Vždyť on jí nikdy nemiloval, vždy viděl tu svojí Sol, i když se líbali, tak jí neříkal Levana, ale Sol. Promiňte, ale Levana mě přijde fakt nechutná, hlavně, když na sebe vzala podobu jeho zemřelé manželky. Fuj. A Channary sice bylo horší ze začátku než ona, ale co, ke konci jsou obě stejný. Musí mít to, co chtějí. Vraždí, ne vlastně o Channary se nepsalo, že by někoho zabila. Ale i tak, jedna horší než druhá.)

12.08.2018 5 z 5


Znamení Athény Znamení Athény Rick Riordan

Rada pro čtenáře!!: NIKDY NEČTĚTE TUTO KNIHU, ANIŽ BYSTE DOMA MĚLI KOUPENOU, NEBO PŮJČENOU KNIHU HÁDŮV CHRÁM. Protože pak dopadnete jako já, kdy se těšíte na další díl, ale doma ho nemáte, peníze nemáte a v knihovně není, protože je na opravě. Je to to nehorší, co se může stát.
P.S.: Za konec bych Rickovi v tuto chvíli vrazila. Ještě nevím čím, protože knihou ne, to by byla škoda knihy, takže kdoví čím. Ale něčím určitě.

08.08.2018 5 z 5


Hvězdy nad hlavou Hvězdy nad hlavou Marissa Meyer

Mega zakončení série. Budou mi všichni chybět. Právě si přijdu stejně, jako když jsem dočetla série Percy Jackson a Bohové Olympu (obě série od Ricka Riordana). Jsem prázdná. Osamocená. Bez super lidí (postav). Sama.

08.08.2018 5 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

Kniha jako celá série je super, ale to tu píše každý. Takže já napíšu jen jedno: Ten KONEC.....To to nemohla více rozepsat, kdy se stane to.......?........ a přijme jeho nabídku?? Fakt, ohledně konce mám moc otázek a tak doufám, že se vše v knize Hvězdy nad hlavou vysvětlí, jinak asi umřu, nebo napíšu mega dlouhý dopis autorce :).

08.08.2018 5 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Ou, ou, ou. Chudák Thorne. Marissa je fakt třída, to jak dokáže psát více dějů na jednou do jedné knížky a přitom dávají smysl, to jak dokáže psát a když to vypadá, že bude vše OK, něco se najednou stane. Fakt super. Všechny postavy (Cinder, Kai, Jacin, Thorne, Cress, Vlk, Scarlet, Dr. Erland, Iko, Konn Torin a další - ale i postavy, co už umřeli v předchozích dílech: císaře Rikan, Pivoňka, Michelle) jsem si oblíbila, kromě LevAny. Ale i ta měla své kouzlo a jelikož, jsem už četla Nejkrásnější, nemůžu Levanu zas tak moc soudit, takže ji chvilkama nenávidím a chvilkama mi nevadí a chápu ji. Když tak přemýšlím tak ji ze 78% nenávidím.

08.08.2018 5 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Mega, mega, mega. Až na pár kapitol, které byli příšerně zdlouhavé, mě kniha bavila.Doporučuji přečíst.

08.08.2018 5 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Knihu Cinder jsem si hodně oblíbila. Samotná Cinder mě fascinovala. Vůbec jsem nevěděla kdo je Cinder, co to je kyborg. Když jsme začala knihu číst, nevěděla jsem o čem je, jen pár informacích od kámošky, ale to bylo jenom něco jako "Je to jedna z nejlepších sériích a knížek, co jsem kdy četla”. Hodně moc obdivuji fantazii autorky. Jediný co, tak v půlce knihy mě hned došlo, kdo Cinder je a za to bych knížce strhla -0,25 bodů. Ale i tak je to zatím jedna z nejlepších sérií pro mě (hned po Percy Jacksonovi).

08.08.2018 4 z 5