joslin joslin komentáře u knih

☰ menu

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

4 hvězdy za odvahu, trochu mi to rozhodilo sandál...

14.10.2022 4 z 5


Jako stín Jako stín Helen Fields

Spokojenost, nemůžete srovnávat nové postavy se starými, musí se člověk od toho odprostit. Obdivuji autorku, jak má každou knihu do detailu propracovanou, nedělá nic jen tak od oka. Psycholožka Connie je jiná, má šťávu a je drzá. Líbí se mi, že se ohání, že se nemusí chovat podle protokolu policie. Zamilovala jsem si i postavu Meggie, víc prozrazovat nebudu. Záporák je odpornej, o tom žádná, ale celkově, že mu vidíte do hlavy a prožíváte s jeho oběťmi hrůzy, které jim nachystal. Parádně popsáno. Já bych byla šťastná za druhý díl.

09.10.2022 4 z 5


Dítě noci Dítě noci Karen McQuestion

Máte podezřelé sousedy? Tak tento román je přímo pro Vás :D. Ne všichni, co bydlí vedle Vás jsou milý lidé a zrovna v tomhle románu se postarší paní (ne)chtěně zadívá do noční kuchyně spoluobčanů od vedle a nestačí se divit, když vidí po dvacáté třetí hodině, jak malá holčička šůruje nádobí. No jenomže divné na tom je to, že ti sousedé jaksi mají jenom syna v pubertálním věku a o malé dcerce nebyla řeč. A šup, začne se roztáčet příběh, který Vás může vzít za srdce.

Když jsem si přečetla popisek, o čem k kniha má být, už jsem trochu tušila, že to nebude procházka růžovým sadem, ale žádná drasťárna se nekonala. Nečekejte podle obálky, že to bude děsivá příběhová linka, ale spíš psychologické drama, které se může odehrávat hned vedle za plotem.

Je to jakási sonda do života střední americké třídy a nakouknutí pod pokličku životních rozhodnutí, které nemusejí být být přínosné pro rodinnou pohodu. Autorka psát docela umí a musím říct, že mě to docela bavilo. Trochu jsem se i dojmula a hlavním hrdinům jsem fandila. Není to úplná oddechovka, ale čte se to příjemně.

18.09.2022 4 z 5


Upálené Upálené C. J. Tudor

Zatím nejlepší kniha od autorky.. překvapení po předchozích dílech.

07.11.2021 4 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Jednohubka, trochu mi to připomínalo partičku z knížky “To.” Autorka se netají tím, že hltala S. Kinga :)

01.08.2021 3 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Nesnáším je :D a přesto se snažím prokousávat zbytkem série.

26.07.2021 2 z 5


Maličkosti, na které byste při výchově dětí neměli zapomínat Maličkosti, na které byste při výchově dětí neměli zapomínat Jiří Halda

Mám pana Jiřího moc ráda, je to člověk který promlouvá k rodičům velmi jasně, věcně a zajímavě. Samozřejmě s některými věcmi úplně nesouhlasím, ale to je právě ta originalita každého z nás. Doporučuji všem, co se chtějí něco zajímavého dozvědět, něco třeba vysvětlit a podívat se na různou problematiku rodičovství a sourozeneckých vztahů z jiného úhlu. Pan Halda u jedné přednášky zmiňoval, že se chystá napsat druhý díl, moc se těším!

26.07.2021 5 z 5


Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Bavila mě linie s vyšinutým mlaďochem, ale zbytek mě moc nebral. Asi celkově ta tématika není můj šálek čaje. Snad bude další kniha pro mě záživnější.

26.07.2021 2 z 5


Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Dalo se to..

13.12.2020 3 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Oooo můj božeee, děkuji za další díl. Tak mě to bavilo, dlouho jsme čekali. Tohle téma, co si vybrali se opravdu děje. Bylo to parádní, hlavně dějová linka obětí mě neskutečně bavila. ALE TAK MI CHYBĚLA SAGA. VRAŤ SE! Ta by se tam hodila, moc. Strašně jsem si pošušňala. Chtěla bych zase, bylo mi líto, že jsem to dočetla.

04.11.2020 5 z 5


Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Škoda, velká škoda. Námět, nápad super. Ale jaksi gradace nula. Jako by autorka rychle chtěla všechno ukončit. Seriál daleko lépe pojatý, vygradovaný a více hloubkový.

Velký špatný po pár měsících si počítám recenze a nemůžu si za boha vzpomenout, co v té knížce bylo :D takže hvězdička dolů

18.08.2018 1 z 5


Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Nebyl to špatně zpracovaný příběh podle skutečnosti, ale něco mi tam chybělo.

18.08.2018 4 z 5


Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Škoda, že si autor trochu více nepohrál s nesympatickou rodinkou od Doris/ Denis, mělo to zajímavý potenciál... Chtěla jsem vědět víc, byla jsem mrzutá, že to více nerozvinul a spíš se divně přeskakovalo ve vyprávění. Moc věcí najednou...

18.07.2018 3 z 5


To To Stephen King

Někde jsem četla, že Stephen psal tuto knihu 4 roky, proto možná některé pasáže jsou až abnormálně propracované do detailu, občas mi myšlenky utíkaly jinam, protože jsem se ztrácela. Chápu, vymyslet si celou historii a příběh, kde se vzalo, tu se vzalo TO, bylo dramatické, pompézní a dobrodružné. Příběh party smolařů boží, vracela jsem se tím do svého řádění na kole a lezení po stromech. Ale Stephene?! Doprčic?! Musel si popsat Beverlyno nutkání dát svým kámošům odvahu takovým způsobem?! Byla jsem z toho hodně smutná, jako když Vám spláchnou hračky do kanálu (raději asi ne, co kdyby :D) a nadávala jsem asi tři dny, že to byla zbytečná kravina. Plus TO mi byl sympatičtější jako klaun! P.S: Nový film doporučuji, vystihl atmosféru, napěstí a je vtipný. A poprvé jsem ráda, že kniha je jiná než film :D

11.01.2018 3 z 5


Chuť krve Chuť krve James Patterson

Já se zblázním. To snad není možný. Mazec!!!!

26.08.2017 5 z 5


Jack a Jill Jack a Jill James Patterson

Manipulátoři se toulají mezi námi vesele dál po světě. Opět tleskám jak autor dokáže vystihnout jakékoliv prostředí. Líbilo se mi to moc až na to, že mě trochu prdí, že Alex má skoro v každé knížce jinou ženskou. . . no nevím nevím

26.08.2017 5 z 5


Sběratel polibků Sběratel polibků James Patterson

Moje srdcovka, Casanova je opravdu charizmatický psychouš, kterého bych opravdu něchtěla potkat. Ty detaily, co dokáže autor proplést, vymyslet, přitom je to napsáno tak zajímavě. Svižně. Zase se vrátím. Bomba.

NESNAŠÍM film podle této knížky, protože je páprdovský a promiň Morgene, ale Alex Crosse měl hrát Will Smith nebo Danzel. Prostě černí krasavci. Celkově film byl opravdu BÍDA. Knížka rozevře tolik fantazii skoro až děsivě. A film je nuda bez špetky energie.

26.08.2017 5 z 5


A pavouk přichází A pavouk přichází James Patterson

Četla jsem serii s Alexem už před mnoha lety. Tak jsem se o prázdninách hecla a šla do toho znovu. A zase jsem nadšená, prostě top. Severské detektivky jsou sice sexy, ale Patterson je ve své sérii mistrem. Zajímalo by mě, kam na ty nápady chodí!

26.08.2017


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Seriál překonal knihu...

06.07.2017 3 z 5


Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Fantastický záporák.

18.06.2017 5 z 5