JosefHorák JosefHorák komentáře u knih

Obálka knihy Psychologie: Komiksový úvod Psychologie: Komiksový úvod Danny Oppenheimer

Jedná se sice o zjednodušující přístup k tématu, ale smekám před využitím tématu a formátu. Líbí se mi módní směr jakékoli téma zpracovat do přitažlivé formy komiksu. Zde to je symbiotické. Obrázky byly plně využity a lépe se konzumovalo téma. Včetně potřebného vtipkování u vážných témat.

11.04.2025

Obálka knihy Co s doktorem 3 - Cesta etikoterapie Co s doktorem 3 - Cesta etikoterapie Vladimír Vogeltanz

Velmi hutný začátek. Zajímavé informace, systematizované i jen jinak pojmenované. Následná deníková část (pro mne) jen vycpávkou - aby kniha byla knihou. Podobné myšlenky a otázky má v hlavě každý na své cestě. Přečetl jsem, vypsal jsem důležité informace ze začátku a posílám dál.

03.04.2025

Obálka knihy Sex a lži Sex a lži Leïla Slimani

Zmýlil jsem se ve výběru knihy. a) nejsem cílovka (muž, běloch, hetero), b) doufal jsem, že se zde budou probírat lži, které žijeme i my c) životy žen doposud v tomto věku se nejeví jako jednoduché. Na druhou stranu, ženy, které nemusí žít v takovýchto podmínkách jsou málokdy vidět či slyšet. Chci tím říci, že , tak jako nemocný má jedinou, ale za to velmi silnou myšlenku (být zdravý), tak zdravý si neužívá svého zdraví. Zde jsou popisovány bolesti žen, které nemohou žít podle svého a naplno. Ovšem ženy, které nejsou takto omezovány, ten život nežijí také naplno (bělošky, Střední Evropa, 21. století). d) komiksová verze tomu nepřidala nic navíc.
Držím vám palce

24.03.2025

Obálka knihy Přestaňte řešit h*vna Přestaňte řešit h*vna Gary John Bishop

Kniha je na mne dost rozevlátá, neučesaná (čti vulgární) ale ve spoustě bláta jsem našel pro sebe potřebný diamant. Tři zásadní otázky pro život. Děkuji za jejich definici.

11.03.2025

Obálka knihy Cesta vášně Cesta vášně David Deida

Odvážná, otevřená verze života, který vás může potkat jestliže jej nepříjmete po dobrém. I když i v knize je to stále ještě "po dobrém" ;)

Obálka knihy Návrat pokojného bojovníka Návrat pokojného bojovníka Dan Millman

Pokojný bojovník je velmi silná kniha. Následné knihy už jen rozmělňují téma a nemají ten náboj.

Obálka knihy Sokrates Sokrates Dan Millman

Obálka knihy Cesta pokojného bojovníka Cesta pokojného bojovníka Dan Millman

Příjď až budeš mít co říci - a další nosné myšlenky. Doporučuji v kombinaci s filmem.

Obálka knihy Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Tato kniha příjde ve správný čas. A pak je velmi významná.

Obálka knihy Jedna duše, mnoho těl Jedna duše, mnoho těl Brian L. Weiss

Všechny odpovědi máme v sobě. Jen najít ty správné otázky, či způsoby jak je ze sebe dostat ;)

22.06.2017

Obálka knihy Mnoho životů, mnoho mistrů Mnoho životů, mnoho mistrů Brian L. Weiss

Pěkný popis vědce, který začal věřit ;)

Obálka knihy Jen láska je skutečná Jen láska je skutečná Brian L. Weiss

Autor čerpá ze své praxe a popisuje průběh a výsledky svých terapií.

22.06.2017

Obálka knihy Velká kniha o uspořádání času Velká kniha o uspořádání času Petr Pacovský

Kniha a informace v ní jsou přežilé.

Obálka knihy Ogilvy o reklamě Ogilvy o reklamě David Ogilvy

Přínosné, moudré ale i vtipné a poučné.

Obálka knihy Ekonomický styl myšlení Ekonomický styl myšlení Paul Heyne

Ekonomii můžete studovat, ale tato kniha vám vysvětlí jak myslet ekonomicky.

21.06.2017

Obálka knihy Reklama je navoněná zdechlina Reklama je navoněná zdechlina Oliviero Toscani

Jak to vlastně bylo se svetry ;)

21.06.2017

Obálka knihy Blogy: Publikuj a prosperuj Blogy: Publikuj a prosperuj Steve Broback

Můžete psát jen tak. Ale také můžete přestat objevovat Ameriku a už na začátku se poučit od těch co už ušli kus cesty.

21.06.2017

Obálka knihy 101 způsob jak propagovat svou firmu 101 způsob jak propagovat svou firmu Godfrey Harris

Inspirativní. I když už asi všechny metody někdo vyzkoušel ale ne všichni všechno viděli ;)

21.06.2017

Obálka knihy Šestý Tibeťan - Tajemství naplněné sexuality Šestý Tibeťan - Tajemství naplněné sexuality Christian Salvesen

Pět Tibeťanů je fajn. Až je plně zvládnete, začněte se poohlížet po šestém ;)

Obálka knihy Umění milovati Umění milovati Publius Ovidius Naso

Myslíte si že žijete v "moderní době" Už Naso psal o věcech, které řešíme, které nás trápí, které prožíváme. Poučili jsme se?

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi