Johnsons007 Johnsons007 komentáře u knih

☰ menu

Syndróm E Syndróm E Franck Thilliez

Není to vůbec špatný počin, zajímavé téma, slušně zamotaná příběhová linie, ale ne přehnaně. Za mě byla skvěla egyptská vložka, krásně popsaný život v Káhiře. Oba hlavní aktéři rovněž celkem sympatičtí, i když Sharco je trochu přehnaný. Každopádně čtivé, napínavé, doporučuji a za mě čtyři hvězdy :-)

22.02.2020 4 z 5


Pusinka Pusinka Sophie Hannah

Kniha nebyla špatná. Líbila se mi příběhová linie vyšetřovatelů i profil hlavního detektiva. Občasné pasáže mě sice trochu nudily, ale to je asi věc názoru. Za mě zkrátka v pohodě, čtivé, zajímavé, poslední čtvrtina knihy má dobrý spád, za mě hodnocení 66 procent sedí.

07.01.2020 3 z 5


Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Souhlasím s názory, že kniha mohla být napsána lépe, nevžil jsem se do příběhu i přesto, že námět byl celkem nadějný. S hrdinkou jsem se příliš nesžil. Za mě slabé tři hvězdy, ale špatné to také nebylo.

18.02.2019 3 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Tak po nedávném přečtení trilogie Metra to měla tato Sci-fi trochu těžší. Se začtením jsem problém neměl, ale souhlasím zde s některými čtenáři, že místy je kniha nudná, ale zase, nemůže tam být furt nějaká akce, některé pasáže by se dali dotáhnout asi lépe, některé byly ukončené moc rychle. Každopádně myšlenka knihy o způsobu přežívání lidstva, společenských poměrech, politice a vizi či myšlence, je dobrá. Poslední třetina knihy mě bavila nejvíce. Zkusím tedy další díly a uvidím. S odřenýma ušima hodnotím za čtyři hvězdy, protože celkově jsem se u knihy celkem bavil a závěr byl celkem napínavý.

29.12.2017 4 z 5


Armada Armada Ernest Cline

Tak po přečtení Ready Player One přišla na řadu Armada..hned v úvodu chci říct, že s RPO se to nedá vůbec srovnat, už jen proto, že jde o sci-fi a jiný svět. Každopádně mě některé pasáže bavily, jiné ne. Chvílemi mi to přišlo až moc přitažené, přehnané a absurdní, na druhou stranu chápu, že se autor snažil příběh vést svižně a nechtěl si vymýšlet a vysvětlovat vědecké teorie, proč a co je možné díky tomu a tomu apod. Přesto celkový dojem z knihy je mírným zklamáním. RPO bylo mnohem lepší a originálnější. Kdyby se toto mělo zfilmovat, asi bych si řekl, že to bylo "béčko" made in USA, ale něco do sebe to asi mělo. S další knihou autora si před sebe položím těžké dilema: číst či nečíst? Za mě 3.3

13.04.2017 3 z 5


Na loučení nebyl čas Na loučení nebyl čas Linwood Barclay

Od autora jsem nedávno přečetl jeden z titulů a byl jsem z něj nadšen. Tento kousek se opět četl skvěle, defacto jedním dechem. Pozvolný a nejasný počátek se pomalu rozplétá..Jako plus opět hodnotím hlavního hrdinu, rovněž bylo skvělým nápadem vložit do příběhu postavu Vince, který tomu dodal trochu plusových bodů na napětí a akčnosti, ale..příběh přitažený trochu za vlasy abych tak řekl, je pravdou, že to může být jedno, ale jako čtenář mám rád, když se události řídí pokud možno nastavenými a zaběhlými vzory ve společnosti a navíc konstrukce příběhu mi nebyla úplně sympatická. Každopádně knihu bych si stejně někdy znovu přečetl, to zase jo. Za mě 3.7 :-)

18.02.2017 4 z 5


Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Tak od této knihy jsem nevěděl, co mám čekat, ale po přečtení prvních stránek jsem byl doslova nadšen! Jelikož jsem již bohužel na počítačích vyrostl, bylo mi prostředí známé, neodcizené a celkem vlastní. 80.léta pro mě sice byla trochu neznámá, přesto jsem z některých starých filmů dokázal tu atmosféru chvílemi cítit. Kniha má hlavně v druhé polovině spád, konec byl tedy na můj vkus stručný a rychlý. Finále mohlo být propracovanější a pompéznější, každopádně pro mě jedna z nejlepších knih, kterou jsem za poslední dobu četl (poslední bylo Nepříjemně blízko a Metro 2033). Obecně bych hodnotil čtyřmi hvězdami. Kvůli prostředí, originalitě a propracovanosti však hodnotím pro sebe 4.6.

14.02.2017 5 z 5


Nepříjemně blízko Nepříjemně blízko Linwood Barclay

Po delší době mě opravdu něco zaujalo a potěšilo. Autor nejenže se věnuje příběhové linii odhalování pachatele vražd, ale dostatečně, avšak ne přehnaně, se věnuje i vztahům mezi postavami v knize, nefláká ani vysvětlování spojitostí z minulosti a rovněž dostatečně popisuje prostředí, které mi bylo něčím blízké. Autorův styl psaní mi byl příjemný, dobře a lehce se to četlo. Sice trochu "okatě" vložil do příběhu pachatele, kterého jsem celkem brzo odhalil a možná trochu urychlil závěr, ale nic to nezměnilo na mém celkovém dojmu. Za mě tak 4.5 :-)

03.02.2017 5 z 5


Chemie smrti Chemie smrti Simon Beckett

Celkem tradiční náměť, po tragické smrti rodinných příslušníků se hlavní hrdina schovává na venkově. Atmosféra typicky britská, prostředí nepříliš vykreslené. Samozřejmě se dalo čekat, že ve finále bude překvapení, ale autor se příliš nevěnoval postavě pachatele, ani nevykreslil hlouběji vztahy mezi aktéry knihy. Za mě tři a půl, celkový dojem dobrý za náhled do forenzní antropologie.

30.01.2017 4 z 5


Spící panna Spící panna Jeffery Deaver

místy roztahaný děj, avšak se skvělým závěrem, nadprůměrným záporákem a zajímavou zápletkou z okruhu sekt. Prozatím pouze druhá kniha od J. Deavera, ale mnohem lepší, než předchozí jeho počin - Žhavé zprávy. Těším se na další.

12.12.2016 4 z 5


Žhavé zprávy Žhavé zprávy Jeffery Deaver

První kniha, kterou jsem od Deavera četl. Musím přiznat, že trochu slabší kniha. Hrdinka mi moc sympatická nebyla, její tříletá "dcera" taky moc ne..(to byl furt jen džus, nebo zoo či pohádky). S novinářským a vězeňským prostředím si autor mohl pohrát více. Kladně hodnotím závěr (i přesto, že nemám rád takové ty časové štěstěny. Někdo se objeví zrovna v tu dobu, kdy hlavnímu hrdinovi jde o život), neboť byl pro mě překvapivý a dostalo to spád a náboj. Zkusím ještě jednu knihu s hlavní hrdinkou Rune, ale dle recenzí se asi spíš zaměřím na Deaverovu sérii s Lincolnem Rhymem..

02.12.2016 3 z 5