Johanaop Johanaop komentáře u knih

☰ menu

Unesená Unesená T. R. Ragan (p)

Za mě super případ :) Přečteno během pár hodin. Kniha se mi dobře četla, nenudila. Ráda doporučím :) Určitě budu vyhlížet další díl.

20.04.2021 5 z 5


Co jsme si nikdy neřekli Co jsme si nikdy neřekli Yasmin Rahman

Velmi dobrá kniha popisující nepříjemné problémy třech mladých dívek. Autorka se snaží přiblížit něco, o čem se tolik nemluví, ale rozhodně by mělo...

Celá tahle záležitost s webovou stránkou umožňující lehkou cestu k sebevraždě je dost děsivá. Stejně tak děsivá jako lhostejnost rodičů i kamarádů vůči signálům, které vysílají děti se sebevražednými úmysly. Konec mě dohnal k slzám.

Nakladatelství Yoli se zaměřuje především na literaturu pro mladé, umí přesně vystihnout myšlenky a pocity puberťáků. Jsem ráda, že jsem po knize sáhla, ráda ji doporučuji dál.

29.03.2020 5 z 5


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Přečteno na jeden zátah :) Už od prvních stránek se nedalo odtrhnout...Wow
Celá kniha je protkaná velmi znepokojivými situacemi. Ať už jde o naprostou nadvládu mužů, nebo krutost dívek vůči sobě. Samozřejmě nechybí ani romantická linka. Konec byl pro mě překvapivý, hrozně jsem chtěla, aby bylo všechno jinak. Takový ten pocit bezmoci, když víte, že to tak dopadnout prostě muselo, ale nechcete si to přiznat :D Musím říct, že to na mě udělalo neuvěřitelný dojem. Silný příběh, který neměl chybu.

Někteří z vás zmiňují podobnost s Příběhem služebnice. Přiznám se, že jsem Příběh služebnice nečetla, ale po přečtení prokletého roku se do něj možná pustím :)

04.02.2020 5 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Jedním slovem PERFEKTNÍ !

Smekám před autorkami za překvapivý zvrat, který jsem opravdu nečekala.
Oceňuji také vyprávění příběhu z druhého pohledu, díky tomu už se od čtení opravdu nedá odtrhnout :) Jsem z této knihy naprosto nadšená a velmi ji doporučuji.

P.S. Rozsekala mě zkratka "MTC"

22.01.2020 5 z 5


A jak se vám líbím teď? A jak se vám líbím teď? Holly Bourne

Za mě super kniha, která určitě stojí za přečtení. Tentokrát Holly rozebírá sociální sítě a jejich vliv.
Jediné, co mě na knize opravdu iritovalo, byl Toriin naprosto šílený vztah s Tomem.

10.01.2020 5 z 5


Hoř pomalu Hoř pomalu Veronika Allister Jelínková

Perfektní motivační knížka (a že jich je dost). Doporučuji vyzkoušet nějaké techniky.

28.11.2019 5 z 5


Nezadaná Nezadaná India Desjardins

Krásné kresby :)

24.11.2019 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 2 Srdcerváči. Kniha 2 Alice Oseman

Jestli je něco, co Vám stoprocentně vykouzlí úsměv na tváři, tak jsou to Srdcerváči :) Naprostá dokonalost. Pro milovníky roztomilých komiksů je to nutnost.

15.11.2019 5 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Po přečtení knihy Duch domu Ashburnů jsem se s chutí vrhla i na Tajemství sídla. Líbila se mi teda o dost víc :) Příběh je jednoduchý, zato velmi zajímavý. Donutí Vás knihu přečíst na jeden zátah. Kdo četl ducha, nejspíš už ví do čeho jde. Nejedná se o žádnou extra hororovou knihu. Většina z Vás se nebude bát. Nicméně, obě autorčiny knihy jsou velmi čtivé a s neobvyklými příběhy. Doporučuji pro nenáročné čtenáře.

14.11.2019 5 z 5


Pojízdný krámek snů Pojízdný krámek snů Jenny Colgan

Krásný romantický příběh, který chytne za srdce všechny knihomoly :) Úvodní slovo čtenářům je skvělým doplňkem této super knihy.

14.11.2019 5 z 5


Populární snadno a rychle Populární snadno a rychle Maya Van Wagenen

Nejsem sice cílová skupina, ale moc se mi to líbilo. Maya je sympatická. Kniha má hloubku, jakou jsem u literatury pro dospívající nečekala.
Určitě stojí za přečtení.

21.10.2019 5 z 5


Eliza a její nestvůry Eliza a její nestvůry Francesca Zappia

Tohle bylo parádní!! Líbí se mi, že se tady přibližuje téma panické ataky a celkově nahlédneme do typického světa introvertů.
Další plus jsou krásné ilustrace. Závidím Elize její tvoření (jak já bych chtěla být takhle kreativní) a knihu rozhodně doporučuji všem :) Jen lituji, že si nemohu přečíst nestvůrné moře...

16.10.2019 5 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Jednohubka na jedno odpoledne. Začátek mě navnadil, po dočtení ale musím říct, že jsem od knihy čekala daleko víc. Rozhodně bych ale knihu nezatracovala, ráda si přečtu i Tajemství sídla. Příběh bych doporučila nenáročným milovníkům hororové literatury.

13.10.2019 3 z 5


Pokoj zázraků Pokoj zázraků Julien Sandrel

Skvělá knížka, která Vám pomůže uvědomit si, co je v životě důležité. A navíc se skvěle pobavíte...
Některé úkoly byly opravdu šílené, a přesto je Thelma zvládla. Má můj obdiv.
Moc doporučuji.

05.10.2019 5 z 5


Plížením vpřed Plížením vpřed Rupert Fawcett

Super komiks pro správné kočkomily.
Milé vykreslení všeho, co na kočkách milujeme.

02.10.2019 5 z 5


Cinder & Ella Cinder & Ella Kelly Oram

Pro ty co nikdy nemají popelek dost...
Krásný příběh, který v sobě ukrývá mnohé.

Vyprávění Elliny nelehké životní situace mě chytlo za srdce. Šikana je zde popisována docela detailně. Líbilo se mi, jak se za sebe uměla postavit. Když nenašla oporu u své náhradní rodiny, rozhodla se napsat svému internetovému kamarádovi, to ale netušila, kdo se za ním skutečně skrývá...Cinder se choval úžasně, romantiky je v této knize požehnaně.

Za sebe doporučuji. Od teď má nejoblíbenější verze popelky :)

30.09.2019 5 z 5


V kleci V kleci Ellison Cooper

Perfektní thriller, který mě bavil od první stránky. Autorka nám naservírovala pořádně zamotaný děj, od kterého se nedá odtrhnout. A to doslova. Knihu se mi podařilo přečíst za pár hodin u kuchyňského stolu :D. Všechny mé teorie ohledně vraha byly mylné. Za mě stoprocentně doporučuji a netrpělivě vyhlížím další případ.

29.09.2019 5 z 5


Tři dámy na zhubnutí Tři dámy na zhubnutí Lucy Diamond (p)

Milá knížečka, která skrývá spoustu emocí. Tři ženy, každá úplně jiná a přesto se jejich osudy propojí. A pak začíná jízda událostí, díky kterým se od knihy nedá odtrhnout. Příběh je ze života. Autorka Vás prostřednictvím tohoto dílka dokáže povzbudit, ale také Vám vehnat slzy do očí. Autorku moc doporučuji a chystám se na další knihy.

22.09.2019 5 z 5


Svatba naoko Svatba naoko Jo Watson

Neuvěřitelně jsem se pobavila. Příběh by se hodil na filmová plátna. Doporučuji všem, co hledají ztřeštěný příběh, u kterého si pořádně odpočinou a zasmějí se.

P.S. Celou knihu jsem nechápala co Annie na Trevvovi viděla.

20.09.2019 5 z 5


Sbohem, věci. Nový japonský minimalismus Sbohem, věci. Nový japonský minimalismus Fumio Sasaki

Úžasná kniha, kterou by si měl přečíst každý. Nejenže obsahuje spoustu cenných rad, jak se dopracovat k minimalismu, ale také hromadění krámu rozebírá po psychologické stránce. Za sebe velmi doporučuji.

02.08.2019 5 z 5