Jodie Jodie komentáře u knih

☰ menu

Bezdětná Bezdětná Monika Baudišová

Tuhle knihu by si měl přečíst každý. A lidi co se druhých neustále ptají na děti a těhotenství by si ji měli přečíst pro jistotu dvakrát.

13.11.2020 5 z 5


Agatha Christie: Životopis Agatha Christie: Životopis Janet Morgan

Jsem moc ráda, že jsem si tento životopis přečetla, určitě jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací o Agatě a jejím díle. Ale autorka je šílená grafomanka! Místy je to opravdu hodně rozvleklé a spousta věcí se opakuje pořád dokola, hlavně v druhé polovině.

02.11.2020 3 z 5


Juliette v New Yorku Juliette v New Yorku Rose-Line Brasset

Příjemný komiks, ve kterém se malí čtenáři seznámí s nejznámějšími místy v New Yorku a společně s Juliette prožijí i krátké dobrodružství. Jedinou vadou na kráse je chyba hned v první větě anotace.

19.09.2020 4 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Musím souhlasit v podstatě se vším, co je níže v komentáři od bookshelf. Mně také kniha nezaujala, neoblíbila jsem si žádnou postavu a ze všeho nejvíc mi vadilo to, že autorka vůbec nevysvětlila, proč je svět, ve kterém hrdinové žijí právě takový, jaký je. Celkově bylo vše dost málo vysvětlené a ploché. Autorka si zřejmě radši nechala dost materiálu na další díly, já už se na ně ale bohužel nechystám.

17.04.2016 2 z 5


Královna Tearlingu Královna Tearlingu Erika Johansen

Ze začátku jsem si myslela, že se přes prvních sto stran ani neprokoušu, ale nakonec jsem krizi překonala a knížka mě nadchla. Je velice osvěžující přečíst si v tomto žánru knihu, která není plná klišé - hlavní hrdince se zázračně nedaří vše na co sáhne, dělá chyby a občas tvrdě narazí, tak jak je to i v reálném životě zcela běžné. Jako plus rozhodně beru i to, že tu není žádný patetický milostný trojúhelník. Těším se na další díl.

26.03.2016 4 z 5


Oprátka za osm mrtvých Oprátka za osm mrtvých Roman Cílek

Kniha je nesporně zajímavá a podrobně zpracovaná, hodně mě zaujaly především svědecké výpovědi a vzpomínky. Ještě nikdy jsem se ovšem nesetkala s knihou, ve které by bylo tolik chyb (vydání z roku 2014). Množství překlepů a chybějících písmen je opravdu do nebe volající. Další knihu z nakladatelství MarieTum už si tedy rozhodně nepořídím.

11.02.2016 3 z 5


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Téma super, zpracování hrozně nezáživné, zdlouhavé, autor neustále přeskakuje od jednoho k druhému, bylo pro mě hodně náročné se tím prokousat. Těším se na film, snad z něho budu mít lepší dojem.

06.02.2016 2 z 5


Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Určitě nemohu říct, že by se mi kniha nelíbila, ale musím souhlasit s tím, co už tu bylo několikrát řečeno, že některé pasáže jsou opravdu zbytečně rozvleklé a obešlo by se to i bez nich (za mě třeba celá pasáž s cestou za Lovatem). Také mi vadilo, že když člověk pozorně přečetl úvodní část, mohl dopředu celkem dobře odhadnout, co se v celé knize stane. Doufám, že to takhle v dalších dílech už nebude.

09.01.2016 4 z 5


Láska s chutí makronky Láska s chutí makronky Sarah Vaughan

Úžasné příběhy několika zajímavých postav, které jsou na první pohled velmi odlišné, ale při hlubším zkoumání zjistíte, že mají všichni vlastně něco společného - snaží se najít své místo životě. Jsem moc ráda, že jsem po knize sáhla a nenechala se odradit příšerným českým názvem, který vůbec nekoresponduje s obsahem.

08.12.2015 5 z 5


Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení * antologie

Fajn knížka na čtení před Vánoci nebo o Vánocích. V celkovém hodnocení tak 3,5 hvězdičky, některé příběhy jsou úžasné, některé naopak podprůměrné.

05.12.2015 3 z 5


Nebe je všude Nebe je všude Jandy Nelson

Možná bych dala i čtyři hvězdičky, ale hrozně mě otrávil překlad a především spousta chyb! Po další knize autorky už sáhnu radši v originále.

15.07.2015 3 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Pro mě velké zklamání. Musela jsem se hodně nutit do dočtení. Všechny postavy byly hrozně nesympatické, nebavily mě a zápletka mě vyloženě zklamala, stejně jako rozuzlení, které bylo takové nijaké. Kukačka se mi líbila mnohem víc.

08.06.2015 2 z 5


URBEX – Opuštěná místa v Čechách URBEX – Opuštěná místa v Čechách Katka Havlíková

Kniha se mi celkem líbila, opuštěné stavby mě odjakživa fascinují. Trochu mě mrzí, že tam staveb nebylo víc a co mě mrzí hodně je to, že text neprošel rukou korektura a člověk občas narazí na podivné nelogické obraty nebo drobné faktické chyby.

14.03.2015 3 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

To, co drží tuhle knihu nad vodou jsou rozhodně zajímavě napsané postavy. Bez nich by mě to asi tolik nechytilo, krátké kapitoly jsou zběsilé, obzvlášť, když se mnohdy na začátku kapitoly opakuje to, co se stalo na konci předchozí. Očekávala jsem průměrnou "oddychovou" detektivku a mé očekávání kniha splnila, takže za mě spokojenost.

06.03.2015 4 z 5


Zásnuby Zásnuby J. Courtney Sullivan

Krásný román, všechny příběhy jsou skvělé, žádný mě nenudil a skvělé bylo i to, jak se nakonec propojily.

13.01.2015 5 z 5


Dárek Dárek Cecelia Ahern

Za mě je to tak 3,5 hvězdy, celkem fajn příběh, emocí ze mě sice moc nevyždímal, ale určitě jsem si něco odnesla. Kdo si chce z této knihy něco vzít, tak si to vezme, kdo ne, pro toho to budou jen plky.

31.12.2014 3 z 5


Setkání o Vánocích Setkání o Vánocích Abby Clements

Moc příjemná kniha s vánoční atmosférou, není nijak přeslazená ani plná klišé, moc se mi líbila.

16.12.2014 4 z 5


Život na ostro Život na ostro Lenka Lanczová

Skvělá kniha, jedna z těch lepších, co vychází v tomto žánru. Má humor, přiměřeně romantiky, dobře vykreslené postavy a děj není přitažený za vlasy.

08.12.2014 4 z 5


Úterní ženy mezi bylinami a řepou Úterní ženy mezi bylinami a řepou Monika Peetz

Po slabším druhém dílu tento opět dosahuje kvalit prvního, Úterní ženy jsou skvělé především svou rozmanitostí a schopností přitahovat bizarní situace, doufám, že autorka přidá ještě nějaký další díl.

01.11.2014 4 z 5


Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Pro mě jeden ze slabších dílů, jak mi to v Levhartovi nevadilo, tak tady už jsem byla trochu alergická na Harryho supermanské schopnosti a zároveň mi úplně neseděla drogová tématika. V porovnání s jinými detektivkami nadprůměr, ale v porovnání s ostatními Holeovkami spíš průměr.

22.10.2014 3 z 5