Joannebro Joannebro komentáře u knih

☰ menu

Memento Memento Radek John

Naprosto mě kniha pohltila. Drsné, surové a k zamyšlení. Knihu bych doporučila všem.

17.10.2021 5 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Četla jsem spoustu knih o koncentračních táborech a holoucastu. Ale musím říct, že tato kniha byla opravdu skvělá a silná. Surová ale plná emocí. Chtělo se mi brečet, chtělo se mi I smát. Přiznám se, že především v části, kde popisuje experimenty Dr. Mengeleho se mi dělalo nevolno a přemýšlela jsem, že knihu snad ani nedočtu. Ale byla by to škoda, především proto, že Violin příběh by neměl být zapomenut. S každou knihou, s každou větou žasnu jak silní lidé byli a nenechali se zlomit. Neuvěřitelné. Děkuju.

31.03.2020 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Kniha, kterou by jsi měl přečíst každý. Kniha, která Vás natolik vtáhne, že si připadáte jako by jste v těch zákopech byli, tají se Vám dech a je Vám střídavě do pláče a do smíchu. Nemohla jsem se odrthnout. Jedna z knih, ke které se budu vracet. Smekám svůj neviditelný kloubouk, pane Remarque.

25.02.2020 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Další vtipná kniha od Hartla. Nemá cenu zmiňovat, že jsou některé situace prostě přetažené za vlasy, na to už jsem si zvykla a ani mi to nijak nevadí. Podstatné je, že mě kniha bavila. Začala jsem ze strany Veroniky a její příběh se mi libil ale přiznám se, že příběh jejího bratra už se mi číst ani moc nehchtěl. Možná kdyby byla kniha rozhozená na části, které se prolínají bylo by to lepší. Když dočtete jednu půlku už tak nějak víte jak bude plynout I druhá čast a moment překvapení už tam chybí.

04.02.2020 3 z 5


Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Mě se kniha líbila, zajímalo mě co se stalo s Cilkou. Člověk žasne co se dříve dělo. Občas jsem si říkala, jak moc je to přitažené za vlasy, ale potom co jsem přečetla tolik knih o holocaustu, jsem si říkala, že je to možné. Knih o tom co se dělo po válce v gulazích a na Sibiři jsem moc nečetla, ale myslím si, že kniha vcelku odpovídá skutečnosti. Táter se mi libil o trochu víc ale Cilčina kniha taky stojí za přečtení.

03.12.2019 4 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Třetí kniha od Hartla, kterou jsem četla a nezklamala. Občas mi přijde, že se opakuje, ale mě to prostě baví. Hltala jsem každé slovo. Bylo mi do smíchu I do pláče. Co si budem - Patrik to prostě umí. Není to nic náročného ale to ani nebyl záměr. Kniha pobaví a zabaví. To je hlavní. Takže díky moc :)

21.11.2019 4 z 5


Osvětimská ukolébavka Osvětimská ukolébavka Mario Escobar

Příběh mě zaujal, především proto, že se nejednalo o "Typický příběh" z Osvětimi. Hlavní hrdinka, Němka, arijského původu se dobrovolně rozhodne odejít do Osvětimi aby byla se svojí rodinou.Cikánskou rodinou. Neuvěřiteně silný příběh. Bezmoc, nepochopení ale zároveň vnitřní síla Helen, která se nebála postavit se svému osudu a bojovala o svůj život, životy svých dětí ale i o životy svých přátel a všech v táboře. Stránku po stránce jsem tajila dech. Přiznám se, že konec jsem probrečela. Silný příběh. Během dvou dnů přečteno. Doporučuji.

01.11.2019 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Další kniha od Aleny Mornštajnové a opět nezklamala. Skvělý neotřelý příběh, charakteristika postav mi opravdu seděla. Co dodat, opravdová radost číst tuhle knihu. Rozhodně můžu doporučit všem kdo od této autorky něco četli nebo těm, kteří se na to teprve chystají Už se těším na další knihy :)

26.08.2019 5 z 5


Dlouhá cesta dolů Dlouhá cesta dolů Nick Hornby

Nečekala jsem od toho moc. Ale možná právě ptoto se mi kniha líbila. Námět knihy mi přijde super, celkem nevšední. Postavy v knize jsou na první pohled tak rozdílné, že si říkáte, že jim to prostě nikdy nemůže fungovat. Ale funguje to. Myslím si, že I filmová verze je dobře zpracovaná a stojí za zhlédnutí.

15.08.2019 3 z 5


Kdyby tak na mě někdo někde čekal Kdyby tak na mě někdo někde čekal Anna Gavalda

Příjemné počtení, Některé povídky mi přišli vtipné, jiné zase přitažené za vlasy. Je to psané dost čtivě a jako oddechovka na léto to není špatné.

15.08.2019 3 z 5


Kolem světa na kole Kolem světa na kole Françoise Hervé

Knihu jsem po letech objevila v knihkupectví a musela se mnou domú. Příběh dvou mladých lidí, kteří dostali naprosto šílený nápad a ještě šílenější je, že ho zrealizovali. Líbí se mi ta autentičnost I to, že se nebojí psát o tom jak to nebylo vždycky snadné. I podruhé když jsem knihu četla jsem jim hrozně fandila. Navíc je kniha plná fotek z cesty.

26.07.2019 4 z 5


Schindlerův seznam Schindlerův seznam Thomas Michael Keneally

Přiznám se, že jsem se dlouho rozmýšlela jestli zkouknout film nebo přečíst knihu. Ale jsem ráda, že zvítězila kniha. Celou dobu jsem byla v napětí a ačkoli příběh o panu Schindlerovi znám trnula jsem při každé stránce. Krasný příběh, skvěle napsaný. Myslím si, že tuto knihu by si měl aspoň jednou v životě přečíst každý. Už jenom pro to, že nám to ukaže, že i v tak těžkých životních situacích jako je válka se najdou tací, kteří se za Vás postaví a pomůžou Vám přežít ačkoli riskují svůj vlastní život.

26.07.2019 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Za mě určitě ano. Slepá mapa mě úplně nadchla. Čtivý příběh, spoustu zvratů a postavy, které nejsou prvoplánově pozitivní a bez chyby, mají své mouchy, ale to je právě to co se mi tak libí. A když čtete o jejich životech, tak jim ta jejich životní zaškobrtnutí pomalu odpouštíte, protože jsme přece jenom lidi. Skvělá kniha.

23.07.2019 5 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Klasika, kterou známe snad všichni ze školních let. Já na básně moc nejsem, ale jsem ráda, že jsem si knižku přečetla. Věřím, že Máj má spostu fanoušků, já jím ale nejsem. Knihu jsem si přečetla spíš k úctě k autorovi a protože si myslím, že na klasiky by se nemělo zapomínat, nicméně se k ní nejspíš vracet nebudu.

02.07.2019 3 z 5


Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Přiznám se, že jsem knihu v půlce odložila a vrátila se k ní až po nějakém čase. Nicméně se mi kniha nakonec líbila a ve chvíli kdy se příběh a události dali do pohybu mě bavila a nakonci mě mrzelo, že už je konec. Knihy od Remarqua miluju a tahle patří k jedné z mých oblíbených.

26.06.2019 4 z 5


Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Myslím si, že je to jedna ze základních knih co by si měl člověk přečíst. Zajímavý pohled do života a pocitů mladého děvčete, které žije v tak nelítostné době. ALE musím se přizat, že jsem občas měla pocit, že je to zdlouhavé, některé části mi přišli nudné. Nicméně kniha sama o sobě není špatná a myslím si, že by si ji měli přečíst minimálně ti, kteří se o období 2. světové války zajímají.

26.06.2019 4 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Tak tohle byla jízda. Líbilo se mi jak postavy nebyli vumělkované, bez jediné chyby. Naopak. Kniha ze života, o životě. Myslím si, že se v některých situacích člověk prostě najde. Druhá kniha od Hartla co jsem četla a jsem nadšená. Rozesměje I rozpláče.

26.06.2019 5 z 5


Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Eva Slonim

Další silná kniha. Pro mě naprosto nepředstavitlný příběh plný nenávisti a lásky k rodině. Velice čtivé, příběh mladé dívenky Vás nenechá knihu jen tak odložit. Chcete vědět co bude dál. Myslím si, že bychom si takové příběhy měli neustále připomínat, abychom nezapoměli na jednu z nejtemnější kapitol naší historie.

10.06.2019 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Za mě super kniha, při které se člověk pobaví. Je čtivá, plná vtipných situací se zajímavými postavami. Moje první kniha od Patrika Hartla a určitě ne poslední. Doporučuju

10.06.2019 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Tatéra jsem přečetla během dvou dnů. Neuvěřitelný příběh dvou mladých lidí, kterým se do života postavila válka a holocaust, ale i přesto se nevzdali a dokázali najít společnou lásku a přežít. Příběh občas působil stroze, ale právě to tomu přidává na autentičnosti a vtáhne Vás to do děje. Děkuju za tento smutný ale presto úžasný příběh

12.04.2019 5 z 5